NVDA: wątek generalny
Back to Archiwum#261 pjetia
Ok, przepraszam. W takim razie niestety nie jestem uczestnikiem programu insider preview, więc chyba tego nie sprawdzę, Niby zawsze mogę nim zostać w każdej chwili, ale biorąc pod uwagę "stabilność" dziesiątki w takich wersjach...
#262 Paulinux
Ale nie, teraz chodzi mi o zwykłą aktualizację
#263 pjetia
To zanim ona będzie, to dawno już będę miał demo, ale sprawdzę.
#264 zvonimirek222
etam, człowieku, jesteś skąpy.
Problem jest taki, że sama tiflotecnia sprzedaje te głosy za jedynie 90 euro, a codefactory za 59 euraków
Co lubisz?
--Cytat (pjetia):
To zanim ona będzie, to dawno już będę miał demo, ale sprawdzę.
--Koniec cytatu
#265 patrykkubaszczyk Archived
a jak ktoś ma problemy z dodatkami typu
speech history, czyli już przeportowanymi, to addon updater.
#266 dariusz.1991 Archived
Słuchajcie, czy nie lepiej tą dyskusję przenieść do rekomendowanej grupy o NVDA?
#267 patrykkubaszczyk Archived
lepiej, ale to moderacja musi.
#268 zvonimirek222
Ja juą dawno o tym mówiłem jako administrator tej grupy
#269 dariusz.1991 Archived
Co za wspaniały przejaw konsekwencji! Tyle się gada o offtopach, spoilerach itp. I gdzie tu logika?
#270 Lowca_Androidow
Ale to jest to o czym wspominałem wielokrotnie, grupy pozwalają na tworzenie własnych zdublowanych tematów i to co tutaj widzimy jest tego wynikiem i idealnym przykładem.
Mając forum z podforami nie ma możliwości tworzenia for przez nikogo innego jak tlko przez moderację czy administrację w zależności od uprawnień, a tak to każdy sobie rzepkę skrobie i tak jak NVDA jest zdublowany, tak i temat o ipheone jest zdublowany i nie są to jedyne tematy zdublowane i na pewno na tym się nie skończy, a szukający musi zaglądać do każdej grupy bo nigdy nie wiadomo gdzie pojawi się kolejny zdublowany temat i być może to właśnie tam będzie interesująca nas informacja/wątek.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#271 Prof.Falkowicz
a wiecie co ja pobrałem ze strony nvda wersję 2019 i nie chce mi tej instalki zainstalować i mówi mi że plik w użyciu, ale nvda 2015 instaluje mi bez problemu, co to może być?
#272 DJGraco
Jest już 2020.1. Tą spróbuj zainstalować.
#273 Prof.Falkowicz
no właśnie mi nie chce wejść bo mówi mi że plik jest w użyciu mam tak pierwszy raz
#274 zvonimirek222
A dokładniejszy komunikat?
Nie jesteśmy jasnowidzami.
-- (Prof.Falkowicz):
no właśnie mi nie chce wejść bo mówi mi że plik jest w użyciu mam tak pierwszy raz
--
#275 Prof.Falkowicz
plik w użyciu, instalator nie może usunąć albo nadpisać pliku, prawdopodobnie inna kopia jest uruchomiona na koncie innego urzytkownika, proszę się upewnić czy wszystkie kopje są zamknięte i spróbować ponownie, ale ja się upewnić nie mogę bo wiem że tak, ale co jest najdziwniejsze to instaluje mi wersję 2015 a nowszych właśnie nie chce przyjąć
#276 Paulinux
restartowałeś system albo aktualizowałeś z poziomu nvda?
#277 Prof.Falkowicz
nie wiem wczoraj mi się tak samo stało niewiem teraz jak to mam odblokować
#278 gumeczka3
to mnie się tak robi przy instalacji głosów
#279 Lowca_Androidow
Co to za system? Jeśli Windows 10 to zamknij NVDA i wciśnij klawisz windows + CTRL + Enter, uruchomi sięnarrator i z jego poziomu uruchom plik exe nowego nvda.
Jeśli nie to w ustawieniach nvda zaodznacz pole "uruchom nvda po zalogowaniu" i zastosuj zmiany.
Teraz uruchom narratora i uruchom ponownie system, NVDA nie uruchomi się po restarcie, ale narrator powinien, jeślinie to uruchom go skrótem jak wyżej i z poziomu narratora uruchom plik instalacyjny NVDA
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#280 Prof.Falkowicz
próbowałem łowco a czy macie może najnowszą wersję remote?