EltenLink

NVDA: wątek generalny

Back to Archiwum

#241 kacper10

hej zaktualizowałem nvda do najnowszej wersji, i wszystkie dodatki jakie miałem się wykrzaczyły.
Napiszane jest przy każdym, że jest niezgodny.
Ktoś wie co mogę zrobić, żeby je odzyskać?

2020-02-16 22:56

#242 Lowca_Androidow

A wystarczyło zajrzeć do grupy NVDA, nowy NVDA jest już na pythonie 3 i te dotatki nie będą działalły.
Co możesz zrobić? Odinstalować tą wersję, pobrać wersję starszą i zainstalować, katalog konfiguracyjny nie powinien się naruszyć i po instalacji starszej wersjibędziesz miał z powrotem swoje dodatki. Najlepiej skopiować na wszelki wypadek katalog konfiguracyjny.

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2020-02-16 23:52

#243 pajper

Ale jeszcze wcześniej warto sprawdzić, czy przypadkiem do tych dodatków nie ma już aktualizacji do Pythona 3. ;)

#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
2020-02-16 23:58

#244 misiek

Z tymi, które nie zostały przeportowane aktualnie raczej nic, lub poczekać aż zostaną. Chodzi o to, że od tego roku aktualne wersje Nvda działają na Pytonie 3, a co za tym idzie dodatki też muszą działać na tym Pytonie, niektóre już zostały przeportowane i można je normalnie instalować, a z innymi cóż- trzeba czekać jak zostaną przeportowane, bo te z starszego Nvda, który działał na Pytonie 2 nie są kompatybilne z trójką. Dołącz do grupy Nvda i tam na bierząco dowiesz się o wszelkich szczegułach.
--Cytat (kacper10):
hej zaktualizowałem nvda do najnowszej wersji, i wszystkie dodatki jakie miałem się wykrzaczyły.
Napiszane jest przy każdym, że jest niezgodny.
Ktoś wie co mogę zrobić, żeby je odzyskać?

--Koniec cytatu

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2020-02-16 23:58

#245 iwkan

I to samo dotyczy syntezatorów mowy. Jeśli ktoś ma codefactory vocalizer to on już jest również dostępny.

Слава Україні! Sława Ukraini!
2020-02-17 11:35

#246 iwkan

Ale ja mam pytanie: również zaktualizowałam nvda do najnowszej wersji. I kiedy chciałam powrócić do poprzedniej, to już nie mogłam tego zrobić, mimo że nvda usunęłam przed instalacją. I teraz nie wiem czy ja zrobiłam jakiś błąd, czy powrót do wersji poprzedniej nie jest już możliwy.

2020-02-17 11:39

#247 Paulinux

Jest możliwy, jeśli posiadasz stary plik instalacyjny

Happy hacking
2020-02-17 11:50

#248 iwkan

Nie wiem czy on jest stary ale pobierałam go ze strony nvda

2020-02-17 11:53

#249 Paulinux

no starszy niż 2019.3 musi być

Happy hacking
2020-02-17 11:54

#250 iwkan

To był starszy bo 2017. Ale ponieważ problem już wersji ponownie.rozwiązałam, to nie muszę instalować starszej

2020-02-17 12:04

#251 DJGraco

No to sięnie dziwię. 2017 to za stara. Najnowsza z py2 to 2019.2.1

2020-02-17 13:38

#252 pjetia

Słuchajcie, a może ma ktoś w swoich zbiorach aptecznych vocalizer z codefactory i mógłby się podzielić?

Jeśli komuś moje wpisy wydają się bezsensowne, to niech ich nie czyta. Są moje, jak każdego innego użyszkodnika.
2020-02-18 11:24

#253 Paulinux

https://www.codefactoryglobal.com/downloads/installers/codefactory-py3-1.0.nvda-addon
To jest sterownik, musisz przez odpowiedni aplet w menu NVDA pobrać sobie głosy

Happy hacking
2020-02-18 12:29

#254 iwkan

Ale to jest płatny syntezator. I jak go kupujesz to masz specjalny kod. Bez tego kodu będziesz mógł wypróbować ten syntezator przez siedem dni,

2020-02-18 18:16

#255 Lowca_Androidow

Na becie nie chce działać, pobrałem i błąd uruchomienia syntezatora

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2020-02-18 19:44

#256 Paulinux

Ale musisz najpierw przez panel pobrać głosy

Happy hacking
2020-02-18 21:18

#257 Lowca_Androidow

Tak, wiem, ale niestety podczas próby pobrania głosy wywala mi błąd:
Nie można wyodrębnić danych głosowych do komputera. Upewnij się, że na komputerze jest wystarczająca ilość miejsca.
a miejsca mam full.
Tak czy siak nie ma wersji compact, a te pro są śpiewające :)

2020-02-18 21:23

#258 Paulinux

hmm... Ciekawa sprawa. Przeprowadź sobie na wszelki wypadek oczyszczanie i defragmentację dysku. Defrag oczywiście w przypadku hdd

Happy hacking
2020-02-18 22:36

#259 pjetia

Mam głosy, dziękuję. Wersja testowa kończy mi się za 4 dni, ale wydawać na jeden głos 310 PLN? Dlatego pytałem o wasze zbiory apteczne... Tak czy tak,dzięki za podpowiedź.

Jeśli komuś moje wpisy wydają się bezsensowne, to niech ich nie czyta. Są moje, jak każdego innego użyszkodnika.
2020-02-21 10:49

#260 Paulinux

Do zbiorów aptecznych to nie ten wątek, nie ta grupa.
Vocalizer jest autoryzowany na podstawie wersji systemu, więc wydaje mi się, że gdybyś przesiadł się na Insider Preview, miałbyś aktualizację raz albo 2 razy na tydzień, to mógłbyś sobie używać Vocalizerów do woli. Trzeba to sprawdzić, ale tak słyszałam. Ja jestem na starej wersji NVDA, więc nie sprawdzę, ale jak dostaniesz aktualizację Windowsa, to sprawdź proszę, bo ciekawi mnie ta kwestia.

Happy hacking
2020-02-21 11:06