EltenLink

NVDA: wątek generalny

Back to Archiwum

#281 gumeczka3

najnowszej wersji remote niema narazie

nie pomagam czusiom mięsnym, julitka i lalar to czusie mięsne.
2020-05-11 21:48

#282 Prof.Falkowicz

bo wersja nvda 2020 chce nvda remote-2.3

2020-05-11 21:55

#283 gumeczka3

ale niema jest 2.2

2020-05-11 21:56

#284 Prof.Falkowicz

to ten dodatek jest nie zgodny z tą wersją, a niestety nie mogę zainstalować innej wersji niż wersja 2015 bo tylko tą wersję mi instaluje poprawnie

2020-05-11 22:04

#285 gumeczka3

masz takisam problem jak ja z instalacją jacka zresztą nietylko bo maja i cała reszta też

2020-05-11 22:05

#286 Lowca_Androidow

Gumeczko, co ty pleciesz, jest nvdaremote zgodny z nową wersją NVDA, wersja 2.3

Falkowicz, włącz narratora, odinstaluj NVDA, usuńkatalog konfiguracyjny.
ścieżka:
C:\Users\nazwa_usera\AppData\Roaming\nvda

Dopiero teraz zainstaluj nową wersję NVDA.
Aha, nadal nie wiemy jaki system operacyjny posiadasz.

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2020-05-11 22:10

#287 gumeczka3

jakby była tobym widziała aktualizacje

2020-05-11 22:11

#288 Lowca_Androidow

Gumeczko jest bo mam zainstalowaną

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2020-05-11 22:30

#289 gumeczka3

to dlaczego mój aktualizator wtyczek milczy?

2020-05-11 22:31

#290 Prof.Falkowicz

mój też jak go włączyć z poziomu nvda?

2020-05-11 22:35

#291 gumeczka3

on powiniem być domyślnie włączony jak go za instalujesz ale to jest tylko do wtyczek

2020-05-11 22:37

#292 Lowca_Androidow

To niech wam dalej milczy, a ja nie mam zamiaru się przekamarzać. Skoro uważacie, że nie ma to nie ma. Włosów sobie z głowy z tego powodu rwać nie będę. Wasz problem, nie mój.

2020-05-11 22:41

#293 Prof.Falkowicz

no tak wiem ale milczy sobie tak jak Twój, a co do instalowania nowszych wersji nvda, to musiałem odznaczyć opcję zachowaj istniejący skrót klawiszowy, i weszła mi wersja 2018

2020-05-11 22:42

#294 DJGraco

A 2020 nie wchodzi nadal?
Udowodnie że jest nowa wersja remote.
https://nvdaremote.com/remote-2.3.nvda-addon

2020-05-11 22:48

#295 Lowca_Androidow

DJ Graco daj spokój, skoro im milczy to niech milczy :D
Ich milczące aktualizatory są niczym wyrocznia i nie należy z tym faktem dyskutować.

Acodo tego skrótu i odznaczenia opcji podczas instalacji to i tak jest to dziwna sprawa, ten skrót powinien byćnadpisany i skrót jako skrót nie jest używany,totylko skrót.

Edited 2020-05-11 22:52

#296 Prof.Falkowicz

no tak łowco powinno tak być ale niejest, Gracjanie dzięki za linka pobiorę gją zaraz

2020-05-11 23:09

#297 iwkan

Sprawdźcie może sobie updater bo może tam opcje nie są włączone. U mnie na przykład była wyłączona opcja automatycznego włączania po zalogowaniu. mimo, że była wcześniej włączona. Węc doszłam do wniosku że lepiej po sprawdzać wszystko i po włączać wszystkie ustawienia które są potrzebne. I ja nie widzę problemu. A jeśli nie będzie działać, to przecież chyba są różne możliwości zapytania nawet tutaj na forum.

Слава Україні! Sława Ukraini!
2020-05-12 03:48

#298 Prof.Falkowicz

no dokładnie Iwonko, a gdzie szukać tego ubdatera?

2020-05-12 10:25

#299 iwkan

Jak go masz zainstalowanego to musisz wejść w ustawienia (naciskasz dwukrotnie ustawienia i powinien być na dole updater. tam sprawdzasz czy masz ustawione aktualizacje dodatków. oprucz updatera to jest też weather o ile go instalowałeś. Gdyby to nie rozwiązało problemu to pytaj bardziej doświadczonych w temacie nvda.

Слава Україні! Sława Ukraini!
2020-05-12 12:33

#300 Prof.Falkowicz

dzięki Iwonko, poszukam i dam znać

2020-05-12 13:54