Boże Darek, to tak jak bym ciebie spytał czy lepiej działa nawigacja map google czy jakaś inna na blindshellu, a ty byś mi powiedział, że nie wiesz, bo nie używasz i bym to napisał. Wiem, że to nie było bezpośrednio do mnie, ale piszę, bo w ogóle sensu ten zarzut nie ma w tym kontekście. Jak chcesz się coś dowiedzieć konkretnego, to pytaj osób, którym zależy na znalezieniu odpowiedzi na dane pytanie, albo tych, które używają danego rozwiązania. Nawet jak mnie prywatnie o csr byś coś zapytał, to bym ci w niektórych kwestiach powiedział, że nie wiem, bo nie używam. Z ios tylko masz tyle prościej, że masz jedną klawiaturę brajla i jak ktoś ci powie, że nie wie, to nie poleci drugiej. No i tylko na koniec co do tych klawiatur, to tak jak apka do nawigacji, masz kilka, jedna ma takie wady i zalety, a druga inne, chcesz to kombinujesz i wybierasz dla siebie coś najlepszego, albo nie i korzystasz z tego co ktoś ci pokazał, albo co pierwsze znalazłeś.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
Balteam. Zarzut wobec antka dla mnie ma sens. Niemal każde rozwiązanie androidowe ma jakieś ale, co sprawia, że telefon w życiu nie zastąpi mi komputera. MAłych iphonów nie biorę pod uwagę z uwagi na ich kiepską baterię.
Akurat te wszystkie klawiatury sprawdzałem. W ostatnich tygodniach coś mogło się zmienić na plus z uwagi na oficjalne spolszczenie klawiatury TB oraz wynalazek nuna.
No i spoko, blindshell też ci nie zastąpi komputera, mi telefon też nie zastępuje go w pełni. Służy do innych zadań, do nawigacji, bankowości, ale chociażby eltena przeglądam na kompie. Masz bardzo specyficzne wymagania, więc nie dziwi mnie to, że ci android nie pasuje no i nie musi, chcesz to używaj blindshella, wiem, nie każdemu pasuje andek i ios itd. itp.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
Czy już wszyscy wylali swoje smutki i goszkie żale? Ludzie. Nie żyjemy w Korei Północnej - Puki co przynajmniej. Nikt nikomu nie nakazuje jakiego telefonu ma urzywać czy w co się ubierać, jakiej muzyki słuchać i tak dalej. Widzieliśmy na łanach tego wątku szereg opinii, z którymi możemy się zgodzić albo nie musimy się zgadzać. Nie jestem moderatorem, ale moim zdaniem wystarczy już tutaj wycieczek pod adresem wielbicieli Blindshella, IPhone'a czy androida.
Dariuszu, masz takie samo prawo do informowania o nowych appkach na blindshella, jak userzy- albo userowie Andka czy IOSa. Nikt nie powinien o to robić problemów. Nawet jeśli ja napisał bym ci, że przykładowo mam x appek na androidzie które wykonóją dane czynności lepiej, jest to moja subiektywna opinia i nie będę cię atakował ze względu na to, że aprobujesz Blinda.
No tak wymienna bateria to jest super sprawa, bo baterię trzeba wymieniać co 3 miesiące, no chyba że nosisz drugą w kieszeni w razie jakby pierwsza Ci się rozładowała. Dla Twojej informacji w innych telefonach baterie też są wymienne:) To że trzeba nie wiem co 2-3 lata wymienić baterię w serwisie to raczej żaden problem.
-- (dariusz.1991): A argument ze świetną (i do tego wymienną) baterią wydaje mi się dość istotny, ale oczywiście rozumiem, że większość wybierze multum aplikacji i relatywnie kiepski akumulator w iphone.
Wiesz. Niektórzy januszują w ten sposób, że mają pierdyliard baterii i sobie zmieniają jedną ładując jednocześnie drugą albo trzecią jakimś innym, mniej uzywanym telefonem. Co moim zdaniem również mija się z celem, ponieważ mamy powerbanki.
Nie bądź ironiczny, zdecydowanie łatwiej jest baterię wymienić samemu niż wysyłać gdzieś do jakiegoś serwisu. Czy są w stanie zrobić to od ręki czy czekać ileś dni na wykonanie usługi? -- (guliwer): No tak wymienna bateria to jest super sprawa, bo baterię trzeba wymieniać co 3 miesiące, no chyba że nosisz drugą w kieszeni w razie jakby pierwsza Ci się rozładowała. Dla Twojej informacji w innych telefonach baterie też są wymienne:) To że trzeba nie wiem co 2-3 lata wymienić baterię w serwisie to raczej żaden problem.
-- (dariusz.1991): A argument ze świetną (i do tego wymienną) baterią wydaje mi się dość istotny, ale oczywiście rozumiem, że większość wybierze multum aplikacji i relatywnie kiepski akumulator w iphone.
--
--
Wojna to pokój. wolność to niewola. Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"
Tylko wiedzcie o tym, że brak samodzielnej wymiany baterii to nie jest widzi mi się producenta, tylko podykotowane zostało przez prawa fizyki. Gdy z założenia telefon ma yć cienki, to raczej taka klapka by go tylko pogrubiała.
To po pierwsze, a za razem utrudnione zostały kradzierze telefonów, bo tak z ulicy nikt nie rozbierze pierwszego lepszego Xiaomi i nie pozbawi go baterii tak jak to było w nokiach czy innych otwieranych dzwonidełkach.
Dla mnie nie musi być cienki. Dla mnie ma mieścić się w kieszeni krótkich spodenek i blindshell się mieści bez probblemu. Co mi po cieńkim klocku? -- (denis333): Tylko wiedzcie o tym, że brak samodzielnej wymiany baterii to nie jest widzi mi się producenta, tylko podykotowane zostało przez prawa fizyki. Gdy z założenia telefon ma yć cienki, to raczej taka klapka by go tylko pogrubiała.