EltenLink

Blind shel classic- co myślicie.

Wróć do inne

#441 balteam

Boże Darek, to tak jak bym ciebie spytał czy lepiej działa nawigacja map google czy jakaś inna na blindshellu, a ty byś mi powiedział, że nie wiesz, bo nie używasz i bym to napisał.
Wiem, że to nie było bezpośrednio do mnie, ale piszę, bo w ogóle sensu ten zarzut nie ma w tym kontekście. Jak chcesz się coś dowiedzieć konkretnego, to pytaj osób, którym zależy na znalezieniu odpowiedzi na dane pytanie, albo tych, które używają danego rozwiązania. Nawet jak mnie prywatnie o csr byś coś zapytał, to bym ci w niektórych kwestiach powiedział, że nie wiem, bo nie używam. Z ios tylko masz tyle prościej, że masz jedną klawiaturę brajla i jak ktoś ci powie, że nie wie, to nie poleci drugiej.
No i tylko na koniec co do tych klawiatur, to tak jak apka do nawigacji, masz kilka, jedna ma takie wady i zalety, a druga inne, chcesz to kombinujesz i wybierasz dla siebie coś najlepszego, albo nie i korzystasz z tego co ktoś ci pokazał, albo co pierwsze znalazłeś.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2021-11-02 09:28

#442 dariusz.1991 Konto zarchiwizowane

Balteam. Zarzut wobec antka dla mnie ma sens. Niemal każde rozwiązanie androidowe ma jakieś ale, co sprawia, że telefon w życiu nie zastąpi mi komputera. MAłych iphonów nie biorę pod uwagę z uwagi na ich kiepską baterię.

2021-11-02 09:33

#443 dariusz.1991 Konto zarchiwizowane

Akurat te wszystkie klawiatury sprawdzałem. W ostatnich tygodniach coś mogło się zmienić na plus z uwagi na oficjalne spolszczenie klawiatury TB oraz wynalazek nuna.

2021-11-02 09:36

#444 balteam

No i spoko, blindshell też ci nie zastąpi komputera, mi telefon też nie zastępuje go w pełni.
Służy do innych zadań, do nawigacji, bankowości, ale chociażby eltena przeglądam na kompie.
Masz bardzo specyficzne wymagania, więc nie dziwi mnie to, że ci android nie pasuje no i nie musi, chcesz to używaj blindshella, wiem, nie każdemu pasuje andek i ios itd. itp.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2021-11-02 09:41

#445 dariusz.1991 Konto zarchiwizowane

No właśnie. Otóż to.

2021-11-02 09:43

#446 Pitef

Czy już wszyscy wylali swoje smutki i goszkie żale? Ludzie. Nie żyjemy w Korei Północnej - Puki co przynajmniej. Nikt nikomu nie nakazuje jakiego telefonu ma urzywać czy w co się ubierać, jakiej muzyki słuchać i tak dalej. Widzieliśmy na łanach tego wątku szereg opinii, z którymi możemy się zgodzić albo nie musimy się zgadzać. Nie jestem moderatorem, ale moim zdaniem wystarczy już tutaj wycieczek pod adresem wielbicieli Blindshella, IPhone'a czy androida.

Sygnatura? A co to jest i do czego :D
2021-11-02 11:42

#447 dariusz.1991 Konto zarchiwizowane

obawiam się, że jeżeli w przyszłości będę informował o nowych blindshellowskich aplikacjach, dyskusja pojawi się na nowo.

2021-11-02 13:29

#448 Pitef

Dariuszu, masz takie samo prawo do informowania o nowych appkach na blindshella, jak userzy- albo userowie Andka czy IOSa. Nikt nie powinien o to robić problemów. Nawet jeśli ja napisał bym ci, że przykładowo mam x appek na androidzie które wykonóją dane czynności lepiej, jest to moja subiektywna opinia i nie będę cię atakował ze względu na to, że aprobujesz Blinda.

2021-11-02 13:32

#449 guliwer

No tak wymienna bateria to jest super sprawa, bo baterię trzeba wymieniać co 3 miesiące, no chyba że nosisz drugą w kieszeni w razie jakby pierwsza Ci się rozładowała.
Dla Twojej informacji w innych telefonach baterie też są wymienne:) To że trzeba nie wiem co 2-3 lata wymienić baterię w serwisie to raczej żaden problem.

-- (dariusz.1991):
A argument ze świetną (i do tego wymienną) baterią wydaje mi się dość istotny, ale oczywiście rozumiem, że większość wybierze multum aplikacji i relatywnie kiepski akumulator w iphone.

--

2021-11-02 13:51

#450 denis333

Wiesz. Niektórzy januszują w ten sposób, że mają pierdyliard baterii i sobie zmieniają jedną ładując jednocześnie drugą albo trzecią jakimś innym, mniej uzywanym telefonem. Co moim zdaniem również mija się z celem, ponieważ mamy powerbanki.

2021-11-02 13:52

#451 dariusz.1991 Konto zarchiwizowane

Pisałem o zaletach, dzięki którym zdecydowałem się na taki telefon. Dla Ciebie, Guliwerze to może być wada.

2021-11-02 13:55

#452 dariusz.1991 Konto zarchiwizowane

Żywotna bateria jest dla mnie zaletą. Wymienna także.

2021-11-02 13:56

#453 magmar Konto zarchiwizowane

Nie bądź ironiczny, zdecydowanie łatwiej jest baterię wymienić samemu niż wysyłać gdzieś do jakiegoś serwisu.
Czy są w stanie zrobić to od ręki czy czekać ileś dni na wykonanie usługi?
-- (guliwer):
No tak wymienna bateria to jest super sprawa, bo baterię trzeba wymieniać co 3 miesiące, no chyba że nosisz drugą w kieszeni w razie jakby pierwsza Ci się rozładowała.
Dla Twojej informacji w innych telefonach baterie też są wymienne:) To że trzeba nie wiem co 2-3 lata wymienić baterię w serwisie to raczej żaden problem.

-- (dariusz.1991):
A argument ze świetną (i do tego wymienną) baterią wydaje mi się dość istotny, ale oczywiście rozumiem, że większość wybierze multum aplikacji i relatywnie kiepski akumulator w iphone.

--

--

2021-11-02 13:57

#454 denis333

Tylko wiedzcie o tym, że brak samodzielnej wymiany baterii to nie jest widzi mi się producenta, tylko podykotowane zostało przez prawa fizyki. Gdy z założenia telefon ma yć cienki, to raczej taka klapka by go tylko pogrubiała.

2021-11-02 14:00

#455 Pitef

To po pierwsze, a za razem utrudnione zostały kradzierze telefonów, bo tak z ulicy nikt nie rozbierze pierwszego lepszego Xiaomi i nie pozbawi go baterii tak jak to było w nokiach czy innych otwieranych dzwonidełkach.

2021-11-02 14:01

#456 magmar Konto zarchiwizowane

Ludzie, poza Pitewem, jesteście tak otwarci, a nie rozumiecie, że nam się TO PODOOOOOOOBAAAAAAA.
WOlimy by telefon byłgrubszy i z klapką.

2021-11-02 14:14

#457 dariusz.1991 Konto zarchiwizowane

Dla mnie nie musi być cienki. Dla mnie ma mieścić się w kieszeni krótkich spodenek i blindshell się mieści bez probblemu. Co mi po cieńkim klocku?
-- (denis333):
Tylko wiedzcie o tym, że brak samodzielnej wymiany baterii to nie jest widzi mi się producenta, tylko podykotowane zostało przez prawa fizyki. Gdy z założenia telefon ma yć cienki, to raczej taka klapka by go tylko pogrubiała.

--

2021-11-02 14:14

#458 nuno69

Mój Xiaomi też się mieści w kieszeni krótkich spodenek

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
2021-11-02 14:23

#459 dariusz.1991 Konto zarchiwizowane

JEżeli używa Ci się go komfortowo, to super.

2021-11-02 14:56

#460 nuno69

Owszem, wszystko mogę robić błyskawicznie, i nawet jedną ręką.

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
2021-11-02 15:12