EltenLink

Blind shel classic- co myślicie.

Wróć do inne

#421 Pitef

Są rękawiczki umożliwiające obsługę dotykowca. Nie zamierzam nikogo gnoić czy przekonywać do danych rozwiązań. Ostatnio wytoczyła się np. Dyskusja nt. Android czy IOS. Ja będę wymieniał mnustwo zalet telefonu z Andkiem. User X będzie optował za IPhone. Moje prawo i Jego prawo. Ja uwarzam np., że IPhone faktycznie jest zbyt drogi i zbyt zamknięty jak na to, co oferuje. Blind Shella sam także bym nie kupił, bo telefon służy mi do wieeeeelu rzeczy m.in. Płacenie w sklepach, M Tożsamość i tp. Jeśli miał bym go polecać, to tylko w przypadku, gdy 1. Osoba była by w stanie wydać tyle pieniędzy mając świadomość, że urządzenie ma określone w tym wontku zalety oraz wady. 2. Polecam ten telefon na codzień zwykle osobom starszym. Nie muszą się one uczyć dotykowca. Jeśli komuś nie potrzebna appka Allegro czy Glovo czy Pyszne, po co namawiać na andka kiedy wiem, że będzie duży problem z jego obsługą? Jeśli ktoś świadomie wybiera to co mu potrzebne, to wydaje mi się, że nie ma problemu i cała ta dyskusja jest bezcelowa.

Sygnatura? A co to jest i do czego :D
2021-11-01 15:56

#422 magmar

Bardzo mądry wpis.

-- (Pitef):
Są rękawiczki umożliwiające obsługę dotykowca. Nie zamierzam nikogo gnoić czy przekonywać do danych rozwiązań. Ostatnio wytoczyła się np. Dyskusja nt. Android czy IOS. Ja będę wymieniał mnustwo zalet telefonu z Andkiem. User X będzie optował za IPhone. Moje prawo i Jego prawo. Ja uwarzam np., że IPhone faktycznie jest zbyt drogi i zbyt zamknięty jak na to, co oferuje. Blind Shella sam także bym nie kupił, bo telefon służy mi do wieeeeelu rzeczy m.in. Płacenie w sklepach, M Tożsamość i tp. Jeśli miał bym go polecać, to tylko w przypadku, gdy 1. Osoba była by w stanie wydać tyle pieniędzy mając świadomość, że urządzenie ma określone w tym wontku zalety oraz wady. 2. Polecam ten telefon na codzień zwykle osobom starszym. Nie muszą się one uczyć dotykowca. Jeśli komuś nie potrzebna appka Allegro czy Glovo czy Pyszne, po co namawiać na andka kiedy wiem, że będzie duży problem z jego obsługą? Jeśli ktoś świadomie wybiera to co mu potrzebne, to wydaje mi się, że nie ma problemu i cała ta dyskusja jest bezcelowa.

--

Wojna to pokój. wolność to niewola.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"
2021-11-01 15:58

#423 dariusz.1991 Konto zarchiwizowane

Otóż to. Jedni zapłacą 3000 za telefon z kiepską baterią
i masą apek, a inni 2000 za telefon z klawiaturą i najniezbędniejszymi aplikacjami.

2021-11-01 16:43

#424 michalkasperczak

I dlatego napisałem, że większość jednak się nie skusi, pomimo że w pewnych sytuacjach taki BlindShell może być Ok.

Czego mi brakuje:
- wykorzystania NFC i bankowości elektronicznej
- dobrego audio, choć w miarę
- sensownie działających komunikatorów. Telegram to wyjątek
- dostępu do chmur, porządnego udostępniania
- schowka
- obsługi GoogleCasta i podobnych

Ale co by nie mówić, na prawdę postarali się, by kto chce takiego telefonu, był z niego zadowolony.

Zastanawiam się tylko nad sensem implementacji tych aplikacji androidowych, vo to średnio wychodzi, ale to potem opowiem.

2021-11-01 16:54

#425 misiek

Śmiem wątpić, że jest tu chodź jedna osoba, która używa smartfona bo jest cool, po za tym Iphone świetnie nadają się do muzyki, bo firma stawia na audio od wieeeeeelu lat. Chyba, że szukasz audioorgazmu, to żaden telefon ci nie dogodzi, a już napewno nie Sansa.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2021-11-01 17:06

#426 pates

Iphone nie nadaje się do muzyki bo po 1 brak jacka, po 2 telefon to nie mp3.

„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.
2021-11-01 17:42

#427 nuno69

iPhone nadaje się do muzyki bo po 1 brak Jacka to już standard a po 2 komputernie nadaje się do Eltena bo to przecież maszyna licząca, więc powinien być tu tylko kalkulator lol.

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
2021-11-01 18:09

#428 dariusz.1991 Konto zarchiwizowane

Misiek, bawić się w tagowanie muzyki i itunesa można, ale to droga przez mękę..-Powiem tak, iphone oferuje świetną jakość odtwarzacza jak na telefon, ale jego obsługa to już inna sprawa.- (misiek):
Śmiem wątpić, że jest tu chodź jedna osoba, która używa smartfona bo jest cool, po za tym Iphone świetnie nadają się do muzyki, bo firma stawia na audio od wieeeeeelu lat. Chyba, że szukasz audioorgazmu, to żaden telefon ci nie dogodzi, a już napewno nie Sansa.

--

2021-11-01 18:46

#429 dariusz.1991 Konto zarchiwizowane

To audio jak na telefon nie jest złe absolutnie.
-- (michalkasperczak):
I dlatego napisałem, że większość jednak się nie skusi, pomimo że w pewnych sytuacjach taki BlindShell może być Ok.

Czego mi brakuje:
- wykorzystania NFC i bankowości elektronicznej
- dobrego audio, choć w miarę
- sensownie działających komunikatorów. Telegram to wyjątek
- dostępu do chmur, porządnego udostępniania
- schowka
- obsługi GoogleCasta i podobnych

Ale co by nie mówić, na prawdę postarali się, by kto chce takiego telefonu, był z niego zadowolony.

Zastanawiam się tylko nad sensem implementacji tych aplikacji androidowych, vo to średnio wychodzi, ale to potem opowiem.

--

2021-11-01 18:47

#430 dariusz.1991 Konto zarchiwizowane

Nie. To nie standard Nuno.
Profesjonalne Odtwarzacze nawet te z androidem mają takiego jacka i to się nie zmieni. -- (nuno69):
iPhone nadaje się do muzyki bo po 1 brak Jacka to już standard a po 2 komputernie nadaje się do Eltena bo to przecież maszyna licząca, więc powinien być tu tylko kalkulator lol.

--

2021-11-01 18:48

#431 dariusz.1991 Konto zarchiwizowane

Michał Kasperczak, mi messenger odpowiada w tej konfiguracji.

2021-11-01 19:07

#432 johnson

Pisałem, albo nie. Dla mnie, oprucz starszych, to mogą być jako takie służbówki. Cena jakichś szefów może zdeczka odrzucić, ale do napisania ważnych smsów, zadzwonienia tam gdzie kazano jest hmmm ok. Czy go tu troszku nie wywyższyłem? Iphone sprzęt ok, jakiś dobry andrzej się znajdzie, a bs może nam uzupełnić zestaw.

2021-11-01 21:22

#433 michalkasperczak

Wszystko prawda, kto czego potrzebuje.

Messenger - nie! Wchodzę, przeklikuje się przez cały chat, by odpowiedzieć na wiadomość, chyba że ja o czymś nie wiem.

Jedynie Telegram działa sensownie z komunikatorów.

2021-11-01 21:31

#434 tomecki

Z tym "nadawaniem" to też ostrożnie, bo niby co oznacza ten termin? audiofilskiej jakości większość telefonów nie ma, chociaż Iphone pod tym względem faktycznie nieźle gro. Pozostają względy praktyczne, ale rezygnacja z jacka jakoś nie sprawiła, że te telefony nagle straciły rację bytu, bo i tak większość ludzi używa BT do słuchania, a że większość serwisów streamingowych i tak przesyła stratnie, a większość smartfonów obsługuje Aptix to cóż...

2021-11-01 21:37

#435 pates

Ja nie używam żadnych streamingowych, szkoda kasy.

„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.
2021-11-01 21:58

#436 misiek

Jedyny telefon, który można było podciągnąć pod jakość audiofilską to była Nokia n91 z układami chyba od Jbl. Ja lepszego telefonu muzycznego nie widziałem, a wyszedł w 2005, kiedy Jbl był jeszcze niszą i robili pożądny muzyczny sprzęt.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2021-11-02 00:38

#437 dariusz.1991 Konto zarchiwizowane

Ja też nie używam takih serwisów. Mam sansę. chcę czegoś posłuchać, kopiuję muzykę, nie musząc przejmować się tagami, wszystko leci alfabetycznie i po problemie.

2021-11-02 08:26

#438 dariusz.1991 Konto zarchiwizowane

Co innego jakość brzmienia., a co innego komfort przemieszczania się po folderach etc.

2021-11-02 08:26

#439 balteam

I na tym blindshelu możesz przeskakiwać po folderach albo plikach jednym przyciskiem? Na andku z csr się da na bank to zrobić, może nawet ogólnie są odtwarzacze, które mają przyciski do tego.
W blindshellu akurat by można było fajnie zrobić odtwarzacz, strzałki przerzucają utwory, prawo lewo foldery, a np. cyframi skaczemy po kilka kawałków do przodu albo losowy utwór włączamy.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2021-11-02 08:29

#440 dariusz.1991 Konto zarchiwizowane

MOże nawet ogólnie są? Balteam, to jest właśnie filozofia androidowców. Może, gdzieś, coś itp. Czytam o klawiaturach brajlowskich, jedną trzeba zawiesić, inna się wysypuje, trzecia nie ma polskich znaków ale przecież wszystko śmiga. To nie jest zarzut do Ciebie, tylko argument dla mnie za Blindshellem. Mam kilka podstawowych funkcji, ale przy tym czuję komfort korzystania z telefonu. I podkreślam, nikogo nie namawiam do jego zakupu.

2021-11-02 09:04