Guliwer, odniosę się do Twojej wypowiedzi.
"Dariuszu ja myślę że Ty masz problem z tym że ludzie krytykują ten telefon, a Ty za wszelką cenę próbujesz udowodnić jaki to on nie jest cudowny. Musisz pogodzić się z tym, że dla większości ludzi czy to widzacych czy nie taki telefon jest beznadziejny, zwłaszcza za taką cenę."
Po pierwsze: Widzący może kupić Maxcoma z dostępem do internetu i klawiaturą za kilkaset zł. Po drugie: Ten telefon jest dedykowany osobom, które nie preferują rozwiązań dotykowych, a z takich użytkowników robi się albo technicznych debili, albo zarzuca się im brak jakieś irracjonalnej konieczności przystosowania się do nowych realiów.
"Większość dotykowców bije ten telefon na głowę."
Wszystkie go biją pod względem funkcjonalności, ale oferują metodę pisania, która nie każdemu musi odpowiadać.
""Rozumiem że są ludzie dla których ten telefon jest idealny, ale to co robisz jest bezsensowne.
Więcej luzu:)"
Idealny nie jest, ale stanowi jedyne wyjście dla pewnej grupy użytkowników. Pisałem o tym wielokrotnie.
"Ps Czy ktoś korzysta z niewidomych z dotykowca bo to jest cool? Niewidomi korzystają z dotykowców, bo są to dobre telefony, bo to jest wygodne, szybkie, bo czasem można nagrać rozmowę w dobrej jakości a nie w takiej jak Twój telefon."
Oczywiście, że tak, gdyby tak nie było, nikt nie wmawiałby użytkownikom starszych rozwiązań, że mają jakiś irracjonalny przymus podążania z duchem czasu etc.