EltenLink

Blind shel classic- co myślicie.

Back to inne

#401 misiek

To nauczy się grać nogami :D
-- (dariusz.1991):
Żywku, teraz wyobraź sobie, że proponujesz rokowemu gitarzyście najbardziej wypasioną gitarę na świecie. Dostanie ją za darmo, pod warunkiem, że przetnie sobie ścięgna między dwoma czy trzema palcami prawej ręki. Wiem, że porównanie brutalne, ale ja coś takiego odczuwałem korzystając z dotykowca. Pewną fizyczną niemoc i opór materii.

--

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2021-10-22 17:21

#402 dariusz.1991 Archived

Miśku. Wiesz, że to nie będzie to samo. Nawet, jeżeli się nauczy.

2021-10-22 17:53

#403 michalkasperczak

Nie da się chyba nic przenieść, poza być może odtworzeniem z kopii telefonu, BlindShell, ponieważ tenn tel. nie loguje się na starcie w ogóle do konta Google, prawda? To jest Android bez certyfikacji Google.

2021-10-22 19:19

#404 michalkasperczak

Sam tęsknię za takim telefonem, ale 8lat używania IPhone'a zrobiło swoje.
Gorzej,jakbym nie mógł korzystać na IOS z dyktowania. Kiedyś klawiatura BT, teraz dyktowanie i ewentualnie napisanie kilku słów na dotykowej, gdy trzeba.

Darek, ciekawe. Nie krytykuję Androida, nie idealizuję IOS, ale być może źle trafiłeś przez te trzy lata. Jednak IOS jest bardziej przewidywalny i dotykowo stabilny, że tak to ujmę. Nie jest to tylko moje zdanie, ale zagorzali niewidomi Androidowcy niejednokrotnie też to przyznają, że na początek, albo jeśli chcesz mieć spokój, IOS prostszy. Po prostu pewne gesty i patenty (pokrętło, stabilność kursora) są tam stałe i działające zawsze.

2021-10-22 19:23

#405 michalkasperczak

Mam nadzieję, że będę za jakiś czas testował BlindShella, bo przygotowuję artykuł na jego temat. Pozielę się jakimiś wrażeniami.

2021-10-22 19:24

#406 michalkasperczak

I tak się stało.
Mam przez chwilę blindShella. Mogę odpowiedzieć na jakieś pytania, jeżeli kogoś temat interesuje.

2021-10-31 19:47

#407 magmar

Michale, Jak go odbierasz?

Wojna to pokój. wolność to niewola.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"
2021-10-31 19:54

#408 Krzycha

Dałbyś radę wrzucić jakieś krótkie nagranie?
-- (michalkasperczak):
I tak się stało.
Mam przez chwilę blindShella. Mogę odpowiedzieć na jakieś pytania, jeżeli kogoś temat interesuje.

--

2021-10-31 23:39

#409 michalkasperczak

Dobrze. Wrzucę.
Muszę zrobić.

Generalnie OK telefon, ale nie dla nas.
Kto już wszedł hoć trochę w smartfony, nie wróci do czegoś takiego najprawdopodobniej.
aplikacje zewnętrzne to raczej klikanie strzałkami po dotykowym interrfejsie, co nie jest zbyt wygodne.
Telegrama wyjątkowo sensownie oprogramowali.

2021-11-01 00:26

#410 misiek

Jaka jakość dźwięku na słuchawkach? Jakie funkcje posiada odtwarzacz muzyki? Czy ma equalizer? Czy współpracuje z serwisami muzycznymi typu Spotify?

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2021-11-01 01:15

#411 dariusz.1991 Archived

Michał Kasperczak, Proszę nieuogólniaj. Nie dla nas to znaczy dla kogo nie? Dla całego środowiska? Naprawdę myślicie, że panel dotykowy odpowiada WSZYSTKIM i że KAŻDY chce się dostosować tylko dlatego, że środowisko niewidomych uznaje to za cool?

2021-11-01 09:52

#412 dariusz.1991 Archived

Apki do spotify na pewno nie ma. O tym już wspominałem.

2021-11-01 09:54

#413 guliwer

Dariuszu ja myślę że Ty masz problem z tym że ludzie krytykują ten telefon, a Ty za wszelką cenę próbujesz udowodnić jaki to on nie jest cudowny. Musisz pogodzić się z tym, że dla większości ludzi czy to widzacych czy nie taki telefon jest beznadziejny, zwłaszcza za taką cenę.
Większość dotykowców bije ten telefon na głowę.
Rozumiem że są ludzie dla których ten telefon jest idealny, ale to co robisz jest bezsensowne.
Więcej luzu:)
Ps Czy ktoś korzysta z niewidomych z dotykowca bo to jest cool? Niewidomi korzystają z dotykowców, bo są to dobre telefony, bo to jest wygodne, szybkie, bo czasem można nagrać rozmowę w dobrej jakości a nie w takiej jak Twój telefon.

2021-11-01 10:56

#414 magmar

To WY macie problem.
Oto jeden z licznych cytatów:

Generalnie OK telefon, ale nie dla nas.
Kto już wszedł hoć trochę w smartfony, nie wróci do czegoś takiego najprawdopodobniej.

Boli Was, że są tacy, którzy wrócili, a jeśli nie, którzy rozważają taką opcję.
Ja rozważam taką opcję, nie chcę mieć kolumbryny sześciocalowej, bo takie są trendy.

Wojna to pokój. wolność to niewola.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"
2021-11-01 10:59

#415 dariusz.1991 Archived

Guliwer, odniosę się do Twojej wypowiedzi.
"Dariuszu ja myślę że Ty masz problem z tym że ludzie krytykują ten telefon, a Ty za wszelką cenę próbujesz udowodnić jaki to on nie jest cudowny. Musisz pogodzić się z tym, że dla większości ludzi czy to widzacych czy nie taki telefon jest beznadziejny, zwłaszcza za taką cenę."
Po pierwsze: Widzący może kupić Maxcoma z dostępem do internetu i klawiaturą za kilkaset zł. Po drugie: Ten telefon jest dedykowany osobom, które nie preferują rozwiązań dotykowych, a z takich użytkowników robi się albo technicznych debili, albo zarzuca się im brak jakieś irracjonalnej konieczności przystosowania się do nowych realiów.
"Większość dotykowców bije ten telefon na głowę."
Wszystkie go biją pod względem funkcjonalności, ale oferują metodę pisania, która nie każdemu musi odpowiadać.
""Rozumiem że są ludzie dla których ten telefon jest idealny, ale to co robisz jest bezsensowne.
Więcej luzu:)"
Idealny nie jest, ale stanowi jedyne wyjście dla pewnej grupy użytkowników. Pisałem o tym wielokrotnie.
"Ps Czy ktoś korzysta z niewidomych z dotykowca bo to jest cool? Niewidomi korzystają z dotykowców, bo są to dobre telefony, bo to jest wygodne, szybkie, bo czasem można nagrać rozmowę w dobrej jakości a nie w takiej jak Twój telefon."
Oczywiście, że tak, gdyby tak nie było, nikt nie wmawiałby użytkownikom starszych rozwiązań, że mają jakiś irracjonalny przymus podążania z duchem czasu etc.

2021-11-01 11:06

#416 dariusz.1991 Archived

Nikt nikogo nie zmusza do zakupu Blindshella. Wam przeszkadza cena telefonu, mi przeszkadza to, że kupując Iphone za podobną kwotę dostaję telefon ze słabą baterią, czego Apple nie chce poprawić od lat. Nie generalizujmy po prostu. Większości odpowiadają nowe technologie, ale nie wszystkim.

2021-11-01 11:09

#417 guliwer

Napisałem już, dla Ciebie ten telefon jest cudowny i niech tak będzie.
Trzymasz się tej baterii jak tonący brzytwy:)
Ten telefon ma ile zalet, poza nią? Klawiatura dla niektórych owszem, wymiary pewnie też chociaż nie przesadzajmy że są aż tak małe.
Ps Ciekaw jestem ile znowu dodasz odpowiedzi:)

2021-11-01 11:31

#418 dariusz.1991 Archived

Te trzy przesłanki mi wystarczą. Dla mnie dobra bateria, klawiatura numeryczna i dostęp do podstawowych (podkreślam) komunikatorów to podstawa. Resztę uznaję za dodatki. Mogą być, ale nie muszą. Gdyby telefon z androidem oferował mi wszystko, czego pragnę, włącznie z wygodnym słuchaniem muzyki (jakoś Sansa nadal jest poszukiwana nawet przez zaawansowanych użytkowników telefonów), może myślałbym inaczej. Telefonem płacić też nie muszę, skoro i tak wszędzie chodzę z portfelem i dokumentami.

2021-11-01 11:40

#419 dariusz.1991 Archived

A argument ze świetną (i do tego wymienną) baterią wydaje mi się dość istotny, ale oczywiście rozumiem, że większość wybierze multum aplikacji i relatywnie kiepski akumulator w iphone.

2021-11-01 14:05

#420 dariusz.1991 Archived

Guliwer, prosiłeś o jeszcze jakąś zaletę. Blindshella bardzo łatwo obsłużyć nawet w grubych rękawiczkach.

2021-11-01 14:06