Blind shel classic- co myślicie.
Back to inne#381 dariusz.1991 Archived
Tomecki, ja Cię doskonale rozumiem i przez jakiś czas myślałem dokładnie w ten sam sposób. Tyle apek, wszystko da się z poziomu telefonu, ale mój entuzjazm konsekwentnie słabł.
#382 tomecki
Ja tam entuzjazmu nie odczuwam. mam sprzęt, który jakoś, bo jakoś, ale działa. Trochę na zasadzie mniejszego zła.
#383 dariusz.1991 Archived
A ja odczuwam prawdziwą radość użytkowania mając telefon z fizyczną.
#384 nuno69
A na telefonie z klawiaturą nie mogę nawet podzielićekranu na pół i używać dwóch rzeczy na raz. :O
#385 nuno69
Tylko w sumie tak, przy tak ograniczonej liczbie funkcji to i tak byłoby bez sensu, boco, będe gadałprzez telefon i pisał SMSy? DO tego nawet split screena nie trzeba
#386 dariusz.1991 Archived
I widzicie? Merytoryczna dyskusja się wywiązała. Nuno, ja paradoksalnie rozumiem argumenty drugiej strony tylko Blindshell, przez zastosowane rozwiązanie odpowiada mi bardziej. Kiedyś wydawało mi się, że (jak Twierdzi Nuno) wszystko da się zrobić na telefonie. Kupiłem xperię, postawiłem klienta poczty etc. I co? I ni chu chu. Wciągu trzech lat wysłałem chyba 7 czy 8 maili wymagających pisania (nie liczę przekazywania załączników). Na smsy odpowiadałem w sposób lakoniczny i maksymalnie zwięzły. I co mi po tych apkach? A teraz w końcu wróciłem do żywych.
#387 zywek
Tak, a ja bym się chciał w tym miescu dowiedzieć jak jest z przyszłą ewentualną rzesiadką na normalnego androida. Coś poza blindcloud, albo kartą pamięci? Skąd wiem, czy mi google rozpozna mój backup, a prawdopodobnie tk nie jest? Padł argument o tym, że przesiadając się na Androida z iOS nie mam możliwości przeniesienia danych Brednie. Nawet smsy można przenieść, wystarczy aplikacja od producenta.
#388 dariusz.1991 Archived
No to tu się nie da przenieść smsów. Kontakty tak. I jak powiedziałem. Dla jednych klasyczny android to idealne rozwiązanie, dla innych mniejsze zło, a dla mnie opcja nie do zaakceptowania z uwagi na panel dotykowy. ty Żywku zaliczasz się do pierwszej grupy i super.
#389 dariusz.1991 Archived
Żywku, teraz wyobraź sobie, że proponujesz rokowemu gitarzyście najbardziej wypasioną gitarę na świecie. Dostanie ją za darmo, pod warunkiem, że przetnie sobie ścięgna między dwoma czy trzema palcami prawej ręki. Wiem, że porównanie brutalne, ale ja coś takiego odczuwałem korzystając z dotykowca. Pewną fizyczną niemoc i opór materii.
#390 dariusz.1991 Archived
Osiągnie każdy efekt brzmieniowy. dosłownie każdy, tylko będzie miał przecięte ścięgna między palcami.
#391 nuno69
argument o tyle nie trafiony że przy odrobinie checi/czasu/samozaparcie bylbys w stanie nauczyc sie perfekcyjnej obslugi Androida, a przeciecie stawow skutecznie uniemozliwia gre
#392 dariusz.1991 Archived
PRóbowałem przez 3 lata. i Miałem sporo chęci, czasu i samozaparcia.
#393 nuno69
Dziwne... Inna rzeczże zmojego doświadczenia interfejsy SOny nie grzeszyły dostępnoscią. Testowałęś M.IN Nova Launcher czy GBoard?
#394 dariusz.1991 Archived
Jedno i drugie.
#395 dariusz.1991 Archived
Przenieśmy tę dyskusję do wątku na panelu dotykowym wszystko się da.
#396 zywek
Ja bym jednak chciał sie dowiedzieć, gdzie ten backup się robi i czy jestes w stanie sprawdzić jak bardzo użyteczny on jest przy przesiadce na normalnego andro.
#397 zywek
Nikogo nie namawiam do korzystania z telefonów antyklawiaturnych.
#398 dariusz.1991 Archived
Żywku, pomijając kontakty, nie da się zrobić backupa. No bo co chciałbyś przenieść?
#399 balteam
Jak bym miał przenosić, to chciał bym żeby android pobrał mi automatycznie te same apki, których używałem na blindshellu, może jakoś da sięto ogarnąć.
#400 dariusz.1991 Archived
Chyba się nie da, bo te apki są modyfikowane pod ten telefon. Ja wiem, jak to wytłumaczyć? Wyobraź sobie, że chciałbyś przenieść androidowe nakładki i launcher od xiaomi na nokię.