Wątki archiwalne

Elten Event 2019

Started by Julitka 922 posts last post 7 years ago Closed Page 9 of 47

to było do przewidzenia

ale to poco jest tu ten watek skoro to spotkanie sie nieodbedzie?
to niech z ostanie skasowane.

#163 2 likes

Ale spokojnie, jak na razie nikt przecież nie powiedział, że się nie odbędzie. Ostatnio bardzo często coś ludzie na siebie tutaj wkurzają, obrażają nawzajem, wylewają wiadra żółci. Po cholerę kiedy nawet nie ma dowodów, że warto się tak rzucać?

#164 1 like

Jak rozwścieczone pitbule o plaster szynki.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

Co z tym zlotem?
Dziękuję użytkownikom portalu Elten Link za możliwość obserwowania środowiska niewidomych. Stanowiło to dla mnie etap wstępny do pracy z niewidomymi na żywo.

noo zlot sie rozlecial:D

#167 2 likes

A może by tak już od razu go przełożyć na jakiś późniejszy termin? Jeśli ma się odbyć w ogóle, to raczej w chwili obecnej zdobycie miejsc dla kilkudziesięciu osób to raczej baardzo ciężka sprawa. A potem będzie też o tyle łatwiej, że po sezonie mniej kosztuje.

no tak bo mozna owszem i caly hostel se zareserwowac, ale to sie dla duzych grup robi z duzym wyprzedzeniem, zeby oni mogli w sistemie rezerwacijnymzaznaczyc dla poszkujacich ze ten termin jest juz zajety.

w zymie mozemy na nartach jechac:D

#170 1 like

Tak se czytam ten wątek i nie przestaje mnie zdumiewać, że nie znalazł się ani jeden, ani jedna, co by zamiast bić pianę pt. chyba nic z tego nie będzie, albo ja wiedziałem, że tak będzie, lub przejawiając postawę trochę bardziej neutralną pt. czy coś z tego będzie, albo weźmy się i wreszcie zróbcie, no więc mi zabrakło konstruktywnego podejścia wyrażonego myślą, że skoro są ważniejsze problemy do rozwiązania związane z Eltenem przez osoby zbliżone do sprawy, to jakiś x czy y ma wenę, że odciążyłby pierwotnych organizatorów czy organizatorkę i wziął ten temat na własne spracowane plecy.
Chociaż sorki, bo wątek długi jak serial, więc dopiero teraz mi się przypomniało, że chyba były takie propozycje, ale nie spotkały się z odzewem.
Była ankieta, były dyskusje i rozmowy z różnymi potencjalnymi noclegodawcami, więc już jakiś fundament został położony i pierwsze rozpoznanie bojem wykonane.
Gdyby nawet się miało okazać, że nic więcej się nie da zrobić w temacie w tym roku, to i tak nie jest źle, bo doświadczenia zdobyte tym pierwszym rozpoznaniem bojem się przydadzą przy następnym podejściu.
Osobiście będąc na miejscu organizatorów, bym po cichu sprawę przesunął w dół na liście priorytetów, bo trudno planować leżenie na plaży z bolącym aktualnie paznokciem.

#171 2 likes

I tak, i nie. Tak, bo to faktycznie mniejszy problem, nie, bo jednak to jest obietnica, która nie zostanie spełniona.

#172 2 likes

a wtopa jest tym bardziej widoczna, że o zlocie mówiło się już od bardzo, bardzo dawna.
po co mi sygnatura?

#173 2 likes

A także dlatego, że to kolejne w całym szeregu niepowodzeń.

A także dlatego, że były osoby, które aż paliły się do pomocy:).

ja jezeli niewiem jak sie za taka organizacje zabrac, to mowie jasno ze nic takiego bym zorganizowac nieumialam, i tyle.
jezeli ktos mowi zeby umial, no to czemu nie?

#176 2 likes

Oooo, proszę, oto pierwszy głos, potwierdzający to, co mówimy.

przynajmniej nniemowie ze potrafie, a potem by sie okazalo ze nic z tego. to juz byla bym potem jak grupa, ktora to zorganizowac miala.

#178 2 likes

Adela, można przyjąć założenie, że nawet nie próbuję, bo na pewno się nie uda, ale można też odwrotnie, że żeby się udało to trzeba spróbować. No i wcale nie koniecznie się musi udać od pierwszego strzału.
W programowaniu, jeśli program się uruchamia od razu po napisaniu, to jest bardzo niepokojący objaw, bo na pewno wtedy zawiera grube błędy, które wyjdą w używaniu.
A jeśli po napisaniu sypie błędami najpierw w linii 1023, później po usunięciu w linii 512, wreszcie w 2002, no i dopiero wtedy się uruchamia, to można go bezstresowo dalej testować.

#179 2 likes

Tak, ale to nie programowanie, tylko polityka, umiejetność radzenia sobie z ludźmi i po prostu słowność. PIS zyskuje poparcie dając michę pospólstwu i spełniając obietnice. Ja tu widzę pewną analogię.

#180 1 like

Zuzler, A co jest najważniejsze w polityce? Realizacja programu. Czyli najpierw trzeba napisać program, a później go wykonać.
No to mówię, niech Dawid pisze program, a my go będziemy wykonywać na urządzeniach końcowych.
A wracając do poprzednieg przykładu: planujesz fajne wakacje, a tu nagle spada ci coś ciężkiego na duży palec u nogi. Rozumiem, że zajmowanie się paznokciem wtej palącej sytuacji byłoby twoim zdaniem błędem?