Wątki archiwalne

Elten Event 2019

Started by Julitka 922 posts last post 7 years ago Closed Page 6 of 47

#101 1 like

ja jestem za przyjacielskim spotkaniem, do wielkiego nie wiadomo czego jst Recha. Spotkania sensus stricte w Polsce nie ma.
w związku z przesiadką na Maca, prawie mnie tutaj nie ma. Inne sposoby kontaktu w wizytówce.

#102 2 likes

Ja generalnie też, tylko przy okazji można by tak pół oficjalnie zwołać kilku chętnych, powiedzieć, co kto może pokazać i pokazywać, ale gdzieś na przykłąd na ławeczce, w czyimś pokoju itp, nie trzeba nic więcej.

#103 1 like

dokładnie.

Jestem za czymś, czego ICC nie miało, czyli jakimś zorganizowaniem, kto gdzie jest, kto z kim chce i tak dalej.
w związku z przesiadką na Maca, prawie mnie tutaj nie ma. Inne sposoby kontaktu w wizytówce.

Spójrzcie na wyniki ankiety i będziecie mieli odpowiedź. ale tylko częściową.
Nawet, jeżeli spotkamy się w ośrodku, jeżeli spotkanie będzie mieć charakter typowo integracyjny, musimy mieć miejsce, gdzie możemy się spotkać wszyscy. Stołówka jest raczej marnym rozwiązaniem, bo układ stolików jest raczej nieprzyjazny, a nagłośnienie przyda się np. przy omawianym koncercie.
Jeżeli będziemy przez 3 dni siedzieć i "nic nie robić", czy to w hotelu czy w ośrodku, to pozabijamy siebie lub personel!
***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!

Warsztaty kulinarne na ławeczce... Hmm...
I przecież ani jedna aktywność (może poza zbiórką organizacyjną) nie będzie obowiązkowa - wyślemy ankietę z zapytaniem i prośbą o deklarację.
--Cytat (Zuzler):
Ja generalnie też, tylko przy okazji można by tak pół oficjalnie zwołać kilku chętnych, powiedzieć, co kto może pokazać i pokazywać, ale gdzieś na przykłąd na ławeczce, w czyimś pokoju itp, nie trzeba nic więcej.

--Koniec cytatu

#106 1 like

Dla tego właśnie taka grupa, gdzie można coś organizować bottom up, a nie top down, miałaby sens.

Czego byśmy nie zrobili, nie zadowolimy wszystkich, na koncert pójdzie muzyczne 30%, na coś technologicznego informatyczne 30%, na coś kulinarnego gotujące 30% i tak dalej.

Po tym, co się działo we wszelkiego rodzaju grupach dot. Eltena na Messengerze, jestem przeciw, chyba że na dzień przed samym zlotem, co z pewnością i tak zrobimy.
Niestety musimy przewidzieć też tych, którzy ani Fb ani Whatsappa nie mają.

#108 1 like

takich należałoby uprzedzić, że im się przyda. Chyba, że faktycznie messenger, bo on zadziała i na starym, poczciwym symbianie.

#109 2 likes

No hej, ale nawet jeśli ogarniemy jakiś hostel czy inne ośrodek, to i tak z tymi kulinarnymi problem będzie, szczególnie jeśli się komuś zamarzy gotowanie, a nie tylko robienie kanapek i sałatki.

#110 1 like

I wierzysz, że zainstalują ze względu na Elten Event, skoro nie wszyscy nawet mają smartfony?
Bo ja nie...

#111 1 like

Będzie, ale to już nie od nas zależy. My musimy zakładać najlepsze i spodziewać się najgorszego.
--Cytat (Zuzler):
No hej, ale nawet jeśli ogarniemy jakiś hostel czy inne ośrodek, to i tak z tymi kulinarnymi problem będzie, szczególnie jeśli się komuś zamarzy gotowanie, a nie tylko robienie kanapek i sałatki.

--Koniec cytatu

#112 1 like

Pomijając już nieszczęsny problem kto zapłaci za produkty :(

#113 2 likes

Słuchajcie! Wchodzimy w szczegóły miast ogółu.
Dla mnie 3-dniowy Zlot oznacza, że trzeba jakoś się zorganizować. Nawet nie o warsztatach jeszcze, ale tak usadzić w pokojach i się odwiedzać to można... Nie wiem... Jeździć po ludziach i zwoływać spotkania samemu. Taka prawda.
W ten sposób ani wielu nowych ludzi się nie pozna, a zaraz się znudzi.

Plus ja na pewno o jakieś warsztaty (nieobowiązkowe, wszak dorośli tu ludzie) zorganizować. I to nie na siłę, a coś, co naprawdę może zaciekawić. I nie za dużo.
Poco sala gimnastyczna? Mnie się marzyło zrobić np. Eltenowy turniej Showdowna.
#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.

#114 2 likes

Hm, na ICC ogarnięta była jeszcze jedna forma dostarczania wiadomości, a mianowicie wszystko można było też mieć wudrukowane w brajlu. Jeśli ktoś sobie zażyczy, to czemu by w ostateczności informacji ogólnych w takiej formie nie dostarczyć?

To jest problem.
Ale wiesz co?
Na Eltenie jest dużo ludzi, którzy chcieliby po prostu dowiedzieć się, jak gotować, jak zacząć, jakie sztuczki zastosować.
Chcemy im pomóc.
Zajęcia zorganizujemy tak, żeby produkty nie kosztowały dużo. Przecież wielu z nas nie wie nawet, jak ugotować prostą zupę, więc to dla nich będzie dużo...
Oczywiście zakładając, że nam się uda.
--Cytat (Zuzler):
Pomijając już nieszczęsny problem kto zapłaci za produkty :(

--Koniec cytatu

Parafrazując Cię: Kto za to zapłaci? I jak w ten sposób ogłosisz, że kolacja jest o 18:00?
--Cytat (Zuzler):
Hm, na ICC ogarnięta była jeszcze jedna forma dostarczania wiadomości, a mianowicie wszystko można było też mieć wudrukowane w brajlu. Jeśli ktoś sobie zażyczy, to czemu by w ostateczności informacji ogólnych w takiej formie nie dostarczyć?

--Koniec cytatu

smsem do tych, co whatsapp nie dojdzie

Niektórzy (ja na przykłąd) nie mają limitów, więc o kosztach nie ma co móić

A jeżeli nie będziemy w ośrodku, problem będzie nie tyle gigantyczny, co niemożliwy!

Ej, ale sorry, na każdym, każdym wyjeździe, na którym byłam, jakikolwiek on miałby charakter, były jakieś zbiórki organizacyjne wszystkich w jednym miejscu.
Jedna, dwie, tysiąc, ale były!

#120 2 likes

Słuchajcie, ale troszkę szukacie problemów, jakich nie ma.
Jaki problem zrobić listę i gdzieś opublikować? Chyba każdy ma przeglądarkę Internetową.
Zrobić spis w brajlu też nie problem, wkręci się kilka kartek na raz i można produkować od razu po 5-6 kopii, nie raz tak robiłem.
#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.