Stanęło na tym, że za osoby towarzyszące tych niewidomych, którzy nie potrafią sami przyjechać płacą wszyscy?
Dziękuję użytkownikom portalu Elten Link za możliwość obserwowania środowiska niewidomych. Stanowiło to dla mnie etap wstępny do pracy z niewidomymi na żywo.
ja mysle ze nietylko zatych. mi sie wydaje ze ci wolontariusze beda tam jakby caly czas do dispozicji i to kazdemu kto bedzie potrebowal pomoc, ale pewna niejestem.
Adelcia, pisałam o tych, którzy chcą przyjechać z własnym przewodnikiem, bo nie potrafią samodzielnie podróżować i funkcjonować na miejscu.
Dziękuję użytkownikom portalu Elten Link za możliwość obserwowania środowiska niewidomych. Stanowiło to dla mnie etap wstępny do pracy z niewidomymi na żywo.
zuzler pytala oto : "No dobra. A ci wolontariusze, zakładając, że któryś byłby przyjezdny, to jak, też się na ich nocleg składamy wszyscy?" i tu juz bym sie zgodzilam, poniewasz mozemy ich pomoc potrzebowac tak naprawde wszyscy.
Będą się starali o wolontariuszy miejscowych, ale za przyjezdnych płacą Eltenowicze i to jest normalne.