Warszawa dla mnie jest okej. Szesnasty osiemnasty sierpnia też, chociaż nie ukrywam, że lepiejj bym się czuł, mogąc liczyć na jakąś pomoc w poruszaniu się. Zobaczmy najpierw, jakie będziemy mieć możliwości, jeśli chodzi o zakwaterowanie.
Przyjaciel tworzy w nas nową przestrzeń, która prawdopodobnie nie zaistniałaby nigdy, gdybyśmy go nie spotkali. Tylko dzięki niemu rodzi się w nas nowy świat. – Anaïs Nin
Nie no spokojnie, w nowym miejscu nikt nie ogarnia przecież bez pomocy nikogo wszystkiego niezależnie jak jest samodzielny. Po prostu mało wolontariuszy lub 0, także osoby, które uważają, że nie ogarną, mogą z kimś znajomym może wpaść, byle tych znajomych nie było więcej niż Eltenowiczów;P
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
We Wrocku, hotel ibis budżet Wrocław stadion byłby ok, cena za pokoj 2 osobowy pewnie ze 120 zł bez wyżywienia, śniadania możnadokupić za jakieś 15 zł. Zaleta taka, że łatwo dosyć trafić z dworca do hotelu, bo tramwajem prosta droga, sama droga z przystanku do hotelu chyba najgorsza też nie była. Z lotniska kawałek jest, ale też do ogarnięcia, przynajmniej we Wrocku ja mogę się zadeklarować, że pomogę komuś trafić do tego hotelu, tzn mogę zdworca kogoś odebrać, lub z lotniska Adelcię.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
To nie jest idealna propozycja, bo zostaje wyżywienie na obiad i kolację, można na obiad gdzieś pójść, a w sklepie sobie coś kupić na kolację. Jak komuś się chce to może zadzwonić i się dopytać o cenę na sierpień, ale teraz powinna być tania. dobra zadzwniłem i wklejam co się dowiedziałem. Trujek nie ma praktycznie w tym terminie i wieloosobowych też, 15 16 17 18 sieprnia puki co za każdy dzień cena 159 zł pokuj 2 osobowy 22 zl sniadanie przez neta rezerwacja 15 zl śniadanie a 20 pokuj taniej czyli przez neta aktualnie cena za dzień2 osobowy pokuj ze śniadaniem 154 zł jak dobrze liczę. edit przez neta z widzącym kimś proponujęzamawiać, dla42 pokoje dwuosobowe, z dwoma łóżkami 58 pokoi dwuosobowych z jednym łóżkiem. samemu jak się zamawia to można się bawić i bawić na tej ich stronie
no tak tylko ze sama zasiebie nie bede placic 150 zlote na noc czyli 450 na 3 noce, a jak by s kims, to powstaje pytanie s kim, no i tes ktos komus jednak bedzie musial te kase zwrocic. i troche sobie to w praktice niewyobrazam. dla tego tes jezeli o mnie chodzi, to wolala bym rezerwacje grupowa,i wplacila bym tylko zasiebie. czyli jak by bylo wiadomo ze bede na pokoju z kimstam, to kazde z nas po 77 zlote na noc by zaplacilo. 77x3 = 231 231 /4 =prawie 60 euro. i to jeszcze nie ma objadu, kolacji i podrozi do polski. tylko sama podroz kostuje okolo 60 euro. no ... robi sie troche ostro ....
Jak teraz się ogarniemy, to pokój 2 osobowy na 3 noce na głowe wychodzi ze śniadaniami nie całe 250 zł. Rozliczenia takie to nie problem, ja mogę za ciebie zapłacići mi euro prześlesz na konto po prostu. No, ale poczekajmy do rana, co ludzie w ogule o tym myślą, bo może nikomu to nie pasuje, albo ktoś tam ma lepsze oferty. Jak mówiłem, ja Wrocław polecam, bo nie muszę nigdzie dojeżdżać prawdopodobnie;DD
taktak poczekajmy. aczkolwiek obawiam sie, ze jak nie bedzie konkretnego czlowieka ktory to wszystko zorganizuje, to sie moze okazac ze owszem, na zlot pojedzie nas 50, ale w 3 4 miastach bedzie nas na ilus zlotach po iles. no ale zobaczymy. czekamy co sie bedzie dzialo w dniu.
Wawa czy wroclaw nie są złe. w obu miastach aktualnie żyję, wiec wiecie.
Sygnaturka.: "That seems to point up a significant difference between Europeans and Americans. A European says: 'I can't understand this, what's wrong with me?' An American says: 'I can't understand this, what's wrong with him?'" TERRY PRATCHETT
Jak chodzi o turystyczność miasta, no to tego... I Wawa, i Wrocław, i Poznań raczej są dość uczęszczane. To już prędzej Łòdź, tam niewiele jest ciekawego dla turystów o ile wiem.
no czyli jak widze bedzie propblem dogadac sie na konkretnym miejscu. i oto wlasnie mi chodzilo ze jak sie zbierze grupa 2 albo 3 ludzi, ktora powie no to jedziemy tam i tam, to juz raczej nie bedzie protestow. bo tak to my sobie z miesiac jeszcze mozemy gadac o tym gdzie, i w koncu nic z tego
Nie no, tak jak Balteam powiedział, 159 zł * 3 dni / 2 osoby wychodzi 238 na łebka za całość, do tego doliczamy te 3*15zł za śniadania, 3*20zł za obiady i nam wychodzi 340 na łebka za całe 3 dni. Zakłądająć, że jedziemy Intercity i kupimy wcześniej to powiedzmy 50zł, do tego jakieś sklepy i drobne wydatki, w 400 powinniśmy się zamknąć.
w związku z przesiadką na Maca, prawie mnie tutaj nie ma. Inne sposoby kontaktu w wizytówce.
50 zlote za intercity? wau to wy jakos tanio macie. ja mam podroz z bratislavy do warszawy za okolo 50 euro, czyli jakies 200 zlote. i 50 to jeszcze malo powiedzialam. to moze byc i 60 z resta zaraz sie dowiem bo az mnie to ciekawy.