Advanced Braille Keyboard - pierwsze kroki
Back to android#61 adelcia
dokladnie, moje slowa.
ja tylko czekam az bedzie trche tajnszy nis 7,50€ i kupie i bede probowala.
--Cytat (pates):
mnie właśnie abk jakoś bardziej podchodzi. To, że mogę punkty sobie ustawić jak chcę, to jednak jest dobra funkcja. Ja np trzymam telefon za kródsze boki i punkty mam na dole i pod głośnikiem do rozmów, a nie wiem czy w sbk tak by się dało
--Koniec cytatu
#62 adelcia
a tak dla dopelnienia, ten link na podcast:
http://tyflopodcast.net/pobierz.php?id=4414&plik=0
w ogole, od 17 do 45 minuty sa ustawienia omowione, wiec wszystko jest jasne.
#63 denis333
A mi ta klawiatura do dzisiaj nie chce zagadać, i chyba tylko diabli wiedza, dla czego tak się dzieje.
#64 adelcia
oops
#65 Monia01
Dzień dobry, da sięskłonić Advanced Braille Keyboard, żeby oznajmiała błędy pisowni?
🇺🇦 🇵🇱
#66 adelcia
widze ze ten watk sie juz nierozwija, a szkoda.
#67 balteam
A to podpytam, może ktoś wie. Czy już z bety do normalnej wersji przeszła możliwość pisania jak na softbraille/ Czyli pisanie normalnie znaku cyfry jak się nie mylę, tam był jakiś problem.
#68 adelcia
oo wlasnie beta.
ja wniej bylam na poczatku, juz nawet niepamietam jak sie doniegj zalogowalam.
ale potem mialam problem taki, ze mi niedzialali dwa srednie tryby rozlozenia klawiatury, to odlaczylam sie z bety bo myslalam ze to jej wina, ale one niedzialaja nadal.
wiec umie mi moze ktos poradzic jak sie do tej bety dostac ponownie?
#69 denis333
A ja wciaż nie wiem jak to to uruchomic i co ustawić, żeby można było na tym pisać.
#70 adelcia
ja to ustawilan dzieky podcastowi.
#71 denis333
Ehh. No nic. trzeba będzie poświęcić czas na wysłuchani. Tylko obawiam sie, że przez mnogość gestów na tej klawiaturze będzie mi się jeszcze gorzej pracować niż na sbk, gdzie często omyłkowo zamiast znaku usuwam wyraz etc.
#72 adelcia
nooo to mysle ze prosciej bedzie ci zostac na sbk.
ja sie do nowych gestow szypko przyzwyczajilam.
#73 denis333
A jak jest z kalibracją i rozkalibrowywaniem? czy sytuacja wygląda lepiej niż w sbk?
Ja też bym został, ale obawiam się, że długo to to nie podziała.
#74 denis333
zresztą cholera wie co to teraz z tą dostępnością. Google zablokowało użytkownikom mozliwość wypowiadania sie, bo lista eyes free zostaje przekształcona w taką, na której będą zamieszczane ewentuanie jakieś nowe ogłoszenia odnośnie dostępności. Troszkę żenua jak dla mnie.
#75 Monia01
Jak dla mnie jest zdecydowanie lepiej z kalibracją. Ale najlepiej będzie, jeśli rzeczywiście wysłuchasz podcastu
🇺🇦 🇵🇱
#76 adelcia
u mnie tes kalibracja trzyma zdecidowanie lepiej i dluzej ns na sbk.
tes miewam problemy z litera d, ale nie az tak czesto jak na sbk.
#77 AndyElusive
Witam.
Dla zainteresowanych pare dni temu a dokładniej w tym tygodniu ABK dorobiło się polskiego tłumaczenia.
Przetłumaczone są ustawienia oraz przy wpisywaniu tekstu interpunkcja to nararazie co udało mi się wysłuchać w trakcie korzystania.
Jeśli ktoś znajdzie coś jeszcze to się dzielcie informacjami.
Pozdrawiam serdecznie
Koło Czasu obraca się, a Wieki nadchodzą i mijają pozostawiając wspomnienia, które stają się legendą. Legenda staje się mitem, a nawet mit jest już dawno zapomniany, kiedy znowu nadchodzi Wiek, który go zrodził."
#78 dariusz.1991 Archived
Czy ktoś z was testował pisanie jedną ręką?
#79 Numernabis
Już się kiedyś pytałem, ale zapomniałem gdzie i jaka jest odpowiedź :)
Jak w ABK piszemy prawy nawias?, bo lewy to 2, 3, 5, 6
#80 Numernabis
Już nieaktualne, przypomniałem sobie.