EltenLink

ZDSR (Zhengdu), czyli Chiński screenreader

Back to Screenreadery i syntezatory mowy

#141 mateponczas

A powiedzcie mi taką rzecz. Na stronie y.zd.hk jest napisane, że ZDSR youth obsługuje chyba wszystko. Owszem, kiedyś była wzmianka, że nie obsługuje niektórych rzeczy, ale zdaje się, że ją usuneli. Poprawcie mnie, jeśli się mylę co do wersji youth pro, bo w niej monitorowanie chyba jest.

2021-01-11 14:59

#142 nuno69

Nie ma.
Od teraz do 28/02 wersję Youth Plus można mieć nq miesiąc za darmo
Numer telefonu podajemy 11 cyfr
http://www.zd.hk/youth-exp.htm

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
2021-01-11 15:20

#143 mateponczas

A czy mógłbyś przygotować dla nas rozpiskę, czego nie obsługuje wersja youth pro w stosunku do wersji komercyjnej, bo przyznam, że odpytywanie w wątku wszystkich za każdym razem staje się uciążliwe. Bardzo krótko nawet: co jest, a czego nie ma?

2021-01-11 15:24

#144 pates

Bylejakie cyfry?

„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.
2021-01-11 15:28

#145 papierek

jest w jakimś helpie w menu zdsr róznice dokładne

po co mi sygnatura?
2021-01-11 15:28

#146 mateponczas

Ok, zerkneę.

2021-01-11 15:42

#147 Paulinux

Tak, tylko po chińsku. Postaram się walnąć to przez mechaniczne tłumaczenie i poprawić błędy, ale jakoś wieczorem

Happy hacking
2021-01-11 15:46

#148 mateponczas

Ok, nie ma sprawy.

2021-01-11 15:47

#149 pates

Tu macie mechaniczne, jak ktoś chce.

2021-01-11 16:13

#150 balteam

Podałem 11 cyfrowy numer jakikolwiek, dostałem kod, jak wpisuję ostatnie 4 cyfry numeru i ten kod, to wyskakuje błąd.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2021-01-11 17:06

#151 balteam

Ten komunikat o aktywacji i polai, wszystko po chińsku i gdyby nie tłumacz nvda to nie dał bym rady tego obejść, także jak ktoś chce siębawić, to polecam jakieś wtyczki do tłumaczenia.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2021-01-11 17:08

#152 daszekmdn

Nuno jak zwykle bardzo dokładny i rozwlekły post, i trzeba się domyślać. 0 instrukcji jak to dokładnie zrobić, skoro po Chińsku strona.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
Edited 2021-01-11 20:21

#153 pates

Jakoś to ogarnąłem, więc napiszę co zrobić.
1. Po wpisaniu danych w odpowiednie pola na stronce pierwsze to numer czyli 11 cyfr, drugie mail niby opcjonalny, ale lepiej wpisać zatwierdzamy enterem najlepiej.
2. Teraz wygodnie będzie zrobić tak. Idziemy na górę strony, wciskamy h by dostać się do nagłówka i kopiujemy sobie cały nagłówek.
3. Warto teraz to wrzucić w translator, otrzymamy hasło i klucz.
4. Instalujemy zdsr.
5. Otwiera nam się chińskie okienko z listą rozwijaną, 2 polami i 2 przyciskami.
6. Zostawiamy listę w spokoju.
7. W pierwsze pole wpisujemy długie hasło.
8. W drugie wpisujemy 4 znakowy klucz.
9. Klikamy enter i gotowe!

2021-01-11 20:47

#154 balteam

Dzięki, uż działa. wnioski na szybko:
Jak się chodzi nagłówmi to zamula bardziej denerwująco niż nvda.
2 na apc e messenger jak przechodzę na górę strony to muli przez chwilę, zato po wejściu w konwersację mniej muli niż nvda, węc powiedzmy, że może lekki plus.
3 w wordzie działa szybciej, l dziwnie jakoś tak, bo jak się go slucha, to się ma wrażenie, że za wolno reaguje, n umiem tego wyjaśnić, jak szybko strzałkę wciskam to ok, l jak cojakiś czas, takie wrażenie powstaje.
4 excel szybciej działa na zdsr.
5 Denerwujące jest, że jak przytrzymam strzałkę, tnic nie mówi synteza, muszę puścić żeby wiedzieć gdzie jestem.
No i chodzenie w kułko jak skończy się strona, nie podoba mi się, bo właśnie to zamula trochę np. na messengerze, a i niejestmi potrzebne, pewnie gdzieś to do wyłączenia.
Czy to z mush-z jakoś działa.
Jak na razie nie kupiłbym, ale szybkość faktycznie spoko.

2021-01-11 21:10

#155 mateponczas

Cóż, bo ZDSR, mam wrażenie, jest przeznaczony na rynek chiński i na zachodzie nie odniesie potencjału, bo w Chinach, po prostu, używa się komputerów inaczej, niż u nas. Po prostu trzeba powiedzieć sobie jasno i tyle. A co do Nuna i jego rozwlekłego posta, chłopak ma swój świat. Chiny i tylko Chiny, a niestety, na świat trzeba patrzeć z różnych perspektyw. Chiny używają nielegalnie Outlook, bo niczego innego nie znają. Nie wiedzą, co to Thunderbird, bo wolą piracić, zresztą tam od zawsze działa i dzieje się, mówiąc potocznie, partyzantka, jeśli chodzi o różne dziedziny życia. Reasumując, ZDSR radzi sobie lepiej w zakresie programowania, bo tam jest używany Android na potęgę, i tego się trzymajmy. Dobrze, że jest konkurencyjność.

2021-01-12 08:55

#156 denis333

Aczkolwiek wciskanie rozwiązań niedostosowanych do naszego rynku jako super hiper produktu, na który już teraz należy się przesiąść jest troszkę nie namiejscu.

2021-01-12 09:21

#157 mateponczas

Dokładnie, to jest to, o czym mówiłem. Dobrze, że jest, niech sobie będzie, ale każdy ma wybór.

2021-01-12 09:24

#158 balteam

Jeśli będzie baza użytkowników, tak z 500 w Europie i twórca będzie chętny do wprowadzania zmian, to może to być spoko za ten rok czy 2. Tylko, że jak pisałem, na androidzie taki csr w stosunku do talkbacka jest sporo bardziej rozwinięty, ale też za mocno skomplikowany i posiada niepotrzebne funkcje, które się dublują, albo są bardzo mało przydatne.
A na windowsie: Nuno w tyflopodcaście mówi o tym że słowniki działają w obrębie profila, no i co? I wtyczka nvda też to daje, zaznaczanie tekstu i kopiowanie kilku różnych fragmentów, też jest.
Na moim komputerze nbda od początku czasami gorzej działał, więc zdsr tu ma przewagę, ale obawiam się, że na innych komputerach już takiej różnicy nie ma, namoim poprzednim nvda bardzo dobrze działał.
Jeszcze inną sprawą jest to, że większość ludzi nie wykorzystuje nawet 70% funkcji nvda, nawet jeśli by ułatwiły im życie, bo po prostu aż tak dużo nie zmieniają.
Reasumując faktyczniefajnie, że jest konkurencja, bo na niej zyskał i talkback i csr, w przypadku androida, le na windowsa puki co zdsr nie polecam 90% osobom chyba że nvda ci muli na komputerze i jest to dla ciebie uciążliwe, po drugie jeśli nie korzystasz z fire foxa, no i po trzecie jeśli oczekujesz jakichś specjalnych funkcji, które nie działają w nvda, a ma je zdsr.

2021-01-12 09:59

#159 mojsior

powiem tylko tyle no comment, poprostu ręce opadają jak się czyta te bzdury użytkownika mate ponczas.
Jak byś nie zauważył to właśnie lankjang czyli twórca stara się dostosować ten rynek do naszych potrzeb no ale cuż lepiej narzekać prawda?

2021-01-12 10:36

#160 nuno69

Wchinach nie używają Outlooka. Zanim zaczniesz cokolwiek pisać to poświęć chociaż 30 sekund na wpisanie frazy "what E-mail clients are usedin China" w Google, bo jak widać nie masz zielonego pojęcia o tamtejszym rynku.

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
2021-01-12 10:43