EltenLink

Eltenger beta dla iOS dostępny publicznie

Back to Klient na platformy mobilne

#21 djdenismusic

@pajper u mnie przynajmniej przychodzi powiadomienie bez dźwięku. Da się to to jakoś naprawić?

2026-01-28 10:51

#22 zywek

A u mnie w ogóle nie przychodzą powiadomienia o wiadomościach, ani na iOS ani na androidzie, także jest elegancko.
@graco tak, w app tester będziesz miał update.

2026-01-28 10:56

#23 Julitka

A aktualizowałeś? Bo ja popełniłam ten arcyciekawy błąd, że miałam niewspieraną już wersję z przed X czasu, więc u mnie rozwiązaniem na Androidzie było... pobrać z linka nową wersję. xd
-- (zywek):
A u mnie w ogóle nie przychodzą powiadomienia o wiadomościach, ani na iOS ani na androidzie, także jest elegancko.
@graco tak, w app tester będziesz miał update.

--

***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!
2026-01-28 12:23

#24 pajper

Żywku, ale ja w logach mam, że do Ciebie nie lecą powiadomienia, bo ciągle masz po prostu otwarte okno.
Eltenger nie wysyła powiadomień, gdy okno jest na ekranie.

#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
2026-01-28 12:29

#25 mojsior

czasem mi się zdarzy jak tak długoo nie odpalam eltengera przez jakiś miesiąc to wtedy coś tam wygasa i powiadomienia nie przychodzą, ale jak jak odpale tą apkę znowu , to już wszystko działa.

2026-01-28 16:03

#26 pajper

Beta 27:
* Forum zostało bardzo, bardzo zoptymalizowane
* Dodałem działanie do pokazania wszystkich wątków w grupie
* Wątek odświeża się automatycznie, gdy pojawi się nowy wpis
* Rozwiązanych kilka zgłoszonych błędów

#StandWithUkraine

2026-01-29 13:00

#27 zywek

@pajper kiedy mam otwarte okno? Ciągle jest appka zamknięta, na Linuchu tylko czasem mam ciągle otwarte okno jak coś pzeglądam, normalnie to w ogóle wyłączam eltena, bo w wine coś spieprzyli ostatno i elten rubyw albo cokolwiek innego lubi sobie wiatraki rozpędzać co mnie jednak irytuje czasem.
Więc nie wiem, kiedy i jakie okno jest otwarte, ale na pewno nie eltena i na pewno nie ciągle. :D

2026-01-29 19:23

#28 longshoot

nawet jak masz odpalone na kompie czy telefoniue nie ważne powinno wysyłac powiadomienia tu i tu.

2026-01-29 21:28

#29 zywek

Wyłączony mam na kompie ciągle, na telefonie też zgaszony, a pushe i tka powinny przychodzić. I to niezależnie od tego czy to iOS czy android.

2026-01-29 22:30

#30 mojsior

yeah ale się fajnie na forach z tego cudeńka piszę, no no no, zaczyna mi się to coraz bardziej podobać.
Nareszcie nie muszę wstawać do kompa żeby na forum odpisać, albo je przejrzeć.
tylko z wyrka mogę,
Good job

2026-01-29 22:49

#31 longshoot

Taaaak, Na to liczyłem, forum, konferencje, może blogi i kurde świat stoi otworem. :D

2026-01-29 22:50

#32 pajper

Beta 29:
* Przyciski nagrywania, zarówno w wiadomościach jak i na forum, pozwalają na proste nagrywanie przez przytrzymanie i puszczenie. Jeśli w trakcie takiego nagrywania jednak chce się zrezygnować z nagrania lub po prostu odłożyć telefon, wystarczy przesunąć palcem. Troszkę tam się ścina Voice Over na kontrolkach, przyjrzę się temu, ale działa.
* Zrezygnowałem z dźwięków nagrywania i zastąpiłem je haptyką. W praktyce ciągłe ding na nagraniach może irytować. :)
* Naprawiłem błąd, w którym ścinało końcówkę nagrań i to dość ostro
* Dalsze optymalizacje forum

#StandWithUkraine

2026-01-30 01:32

#33 daszekmdn

Śniło mi się dzisiaj, że to zostanie dodane tylko dźwięki były dodatkowo do haptyki :D prorokiem Eltenowym zostanę, czy co?

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
Edited 2026-01-30 09:45

#34 zywek

@pajper a czemu nie po prostu króßszy dźwięk albo pingnięcie jakieś i dopiero jak się skończy odtwarzać rozpoczynać nagrywanie? Nie wszystko ma chaptykę... albo dobra, na iPhone to wspierane modele faktycznie chyba wszystkie.

2026-01-30 09:51

#35 djdenismusic

Testuję na ios, i forum działa pięknie. Tylko jeszcze dodać opcjonalne powiadomienia, i będzie git. No i moim skromnym zdaniem, przycisk reply powinien się znajdować na dole, pod postami.

2026-01-30 13:29

#36 djdenismusic

Nie wiem, czy ktoś już to zauważył, ale jest fajny błąd jak klikniemy w jakąś grupę, i przejdziemy w prawo: Founder: cinkciarzpl Lang: pl Created: 1.01.1970 01:00 Public Open Recommended

2026-01-30 13:32

#37 zywek

A ja bym w ogóle nie dawał przycisku reply, tylko niech sobie pole edycji wisi pod postami i tyle.

2026-01-30 13:35

#38 longshoot

Dlamnie czy reply czy pole edycji, nie ma znaczenia. Byle by było na dole wsumie. CIekawe też z czego to wynika, że niektóre telefony nagrywają w onoa nie które stereo. CIekawe też czy da się to naprawić.

2026-01-30 13:37

#39 Julitka

Chyba zamysł był taki, żeby ułatwić/wymusić wybór między odpowiedzią audio i tekstową, jednocześnie zmniejszając liczbę kontrolek do jednej zamiast dwóch tam, gdzie jest pełno treści na ekranie. Ale nie mam bladego pojęcia, czy o to chodzi. xd
-- (zywek):
A ja bym w ogóle nie dawał przycisku reply, tylko niech sobie pole edycji wisi pod postami i tyle.

--

***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!
2026-01-30 14:53

#40 pajper

Słuchajcie, Eltenger powstaje też z myślą o interfejsie graficznym. Oczywiście nie jest to priorytet, ale w tym przypadku biorę to mocno pod uwagę. Pole tekstowe dla wątku w tym przypadku ograniczyłoby mocno miejsce.
Przycisk Reply możemy przenieść na dół, jeśli uważacie, że się powinno, ale obecnie znowu jest na pasku tytułowym i zwalnia miejsce na ekranie na wpisy. A dla słabowidzących im więcej zmieścimy, tym lepiej.
Ale, jak mówię, można go przenieść, jeśli to problem.

#StandWithUkraine

2026-01-30 15:15