EltenLink

Eltenger beta dla iOS dostępny publicznie

Back to Klient na platformy mobilne

#41 balteam

No na dole jest wszędzie, więc fajnie jak nowy użytkownik ma to do czego jest przyzwyczajony. W apkach innych niedowidzący chyba nie narzekają, że pole edycji jest na dole, a też czytają grupy np. na whatsapie, no ale nie jestem niedowidzący.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2026-01-30 16:19

#42 zywek

Scrollowalna lista postów / wiadomości / czegoś, a pole przypięte na sztywno na dół.

2026-01-30 18:12

#43 daszekmdn

Zgadzam się w 100 procent z przedmówcą. Każdy tak robi i nikt nie narzeka. Skoro interface ma być prosty, to niech będzie prosty dla każdego nawet pana Zdzicha z pod Biedry co miał Nokię 3310 i wdraża się w smartfona chcąc zapytać czemu jego nowy telefon jest takim badziewiem.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
2026-01-30 18:20

#44 longshoot

Właśnie dało by się wychodzić z wontku albo forum tym drapnięciem iphonowym z ekranu np dwoma palcami?

2026-01-30 19:38

#45 pajper

Beta 31:
* Przebudowałem drzewo forum zgodnie z opiniami w tym wątku
* Także opcja do odpowiedzi jest teraz pod listą wpisów
* Dodałem obsługę polubień wpisów

Drobna uwaga: w sumie zapomniałem o tym wspomnieć na początku, ale Eltenger jest oczywiście także dostępny dla Maca z Apple Silicon.

#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
2026-01-31 14:01

#46 daszekmdn

A Android kiedy? :)

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
Edited 2026-01-31 14:56

#47 pajper

Mam obecnie ambitny plan, żeby aktualizacje na Androida wydawać zbiorczo tak plus-minus co tydzień.
Zobaczymy czy ten plan przetrwa zderzenie z rzeczywistością ilości obowiązków. :D

#StandWithUkraine

2026-01-31 17:05

#48 pajper

Beta 34:
Obsługa nagrywania stereo. W ustawieniach można wybrać też sposób, w jaki telefon będzie nagrywał: zgodnie z orientacją, mono albo w stałym układzie pionowym / poziomym.
Trzeba pamiętać, że możliwości poszczególnych modeli iPhone są zróżnicowane i niektóre np. Będą nagrywać w trybie portretowym tylko mono.

#StandWithUkraine

2026-02-10 20:18

#49 zywek

@pajper co myślisz, żeby jednak dolny pasek nawigacyjny wywalić z wątku i wiadomości? W sensie niech on jest na liście wątków i na liście tematów wiadomości, ale trochę jednak zabiera miejsce na kontrolki na dole jak już jesteś w jakimś wątku czy w konwersacji.

Edited 2026-02-16 09:07

#50 pajper

Beta 35:
Ta wersja zawiera dużo poprawek i drobnych usprawnień.
W szczególności poprawki dotyczą nagrywania na iOS poniżej wersji 26.0, stabilności aplikacji przy słabszym łączu, stabilności interfejsu użytkownika.
Z nowości jest opcja dodawania i usuwania ze śledzonych wątków.
Jest też wstępna i bardzo eksperymentalna obsługa transkrypcji wiadomości głosowych. Na razie jest to funkcja darmowa. Może zrobimy z niej premium, a może w ogóle się nie sprawdzi i ją wycofamy. To taki eksperyment.

#StandWithUkraine

2026-03-05 17:31

#51 balteam

Jestem za premium, ale jeśli by ładnie sama działała w tle, za toby można płacić, natelegramie dobrzedziała.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2026-03-05 18:00

#52 Puszkin

Przed chwilą zgłosiłem awarię, ale nieaktualne. Nie zauważyłem, że nie mam internetu, tak nagle sobie na chwilę zniknął. :D

2026-03-05 20:35

#53 pajper

Beta 36:

Ta beta zawiera liczne poprawki i optymalizacje, które przygotowywałem przez ostatni miesiąc. Powinna działać znacznie szybciej i stabilniej.
Między innymi przepisana została cała ścieżka komunikacji z serwerem, wykonałem liczne przebudowy sposobu renderowania UI, wiele działań zostało podzielonych na wątki.
Bardzo możliwe, że wkradły się różne błędy, których nie wychwyciłem przy swoich testach.
Czekają jeszcze optymalizacje XAML, które jeszcze nieco przyspieszą aplikację, ale z nimi czekam na feetback z bety 36, by oddzielić, gdzie dokładnie są ewentualne problemy.

#StandWithUkraine

2026-03-11 11:36

#54 pajper

Beta 37:
Skoro wczoraj nie padły żadne deklaracje o błędach krytycznych, obiecana wczoraj reszta optymalizacji.

#StandWithUkraine

2026-03-12 15:06

#55 Kuba12565

witam, chciał bym zgłosić błąd, który uniemożliwia nagrywanie wiadomości głosowych, najnowsza wersja aplikacji, jak i systemu, gdy klikam w nagraj wiadomość, automatycznie ląduje w forum, i nic sie niedzieje.

2026-03-12 20:57

#56 pajper

Dzięki, poszła łatka

#StandWithUkraine

2026-03-12 23:38

#57 zywek

@pajper a są powiadomienia dot. wątków na forach czy jeszcze nie? Bo jak są, to ja nie mam. na iOS nie mam. O Andro nawet nie wspominam.

2026-03-13 08:37

#58 mojsior

czy jest jakiś sposób to przejścia do pierwszego najnowszego nieprzeczytanego posta w wątku, bo ja nie znalazłem nigdzie takiej możliwości, jedyne co robię to scroluję aż nie znajdę tego pierwszego najnowszego.
Sugerował bym dodać czynność na pokrętle żeby z dowlolnego wpisu można było przejść do pierwszego nieprzeczytanego posta.

2026-03-13 13:54