Eltenger beta dla iOS dostępny publicznie
Wróć do Klient na platformy mobilne#21 djdenismusic
@pajper u mnie przynajmniej przychodzi powiadomienie bez dźwięku. Da się to to jakoś naprawić?
#22 zywek
A u mnie w ogóle nie przychodzą powiadomienia o wiadomościach, ani na iOS ani na androidzie, także jest elegancko.
@graco tak, w app tester będziesz miał update.
#23 Julitka
A aktualizowałeś? Bo ja popełniłam ten arcyciekawy błąd, że miałam niewspieraną już wersję z przed X czasu, więc u mnie rozwiązaniem na Androidzie było... pobrać z linka nową wersję. xd
-- (zywek):
A u mnie w ogóle nie przychodzą powiadomienia o wiadomościach, ani na iOS ani na androidzie, także jest elegancko.
@graco tak, w app tester będziesz miał update.
--
#24 pajper
Żywku, ale ja w logach mam, że do Ciebie nie lecą powiadomienia, bo ciągle masz po prostu otwarte okno.
Eltenger nie wysyła powiadomień, gdy okno jest na ekranie.
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#25 mojsior
czasem mi się zdarzy jak tak długoo nie odpalam eltengera przez jakiś miesiąc to wtedy coś tam wygasa i powiadomienia nie przychodzą, ale jak jak odpale tą apkę znowu , to już wszystko działa.
#26 pajper
Beta 27:
* Forum zostało bardzo, bardzo zoptymalizowane
* Dodałem działanie do pokazania wszystkich wątków w grupie
* Wątek odświeża się automatycznie, gdy pojawi się nowy wpis
* Rozwiązanych kilka zgłoszonych błędów
#27 zywek
@pajper kiedy mam otwarte okno? Ciągle jest appka zamknięta, na Linuchu tylko czasem mam ciągle otwarte okno jak coś pzeglądam, normalnie to w ogóle wyłączam eltena, bo w wine coś spieprzyli ostatno i elten rubyw albo cokolwiek innego lubi sobie wiatraki rozpędzać co mnie jednak irytuje czasem.
Więc nie wiem, kiedy i jakie okno jest otwarte, ale na pewno nie eltena i na pewno nie ciągle. :D
#28 longshoot
nawet jak masz odpalone na kompie czy telefoniue nie ważne powinno wysyłac powiadomienia tu i tu.
#29 zywek
Wyłączony mam na kompie ciągle, na telefonie też zgaszony, a pushe i tka powinny przychodzić. I to niezależnie od tego czy to iOS czy android.
#30 mojsior
yeah ale się fajnie na forach z tego cudeńka piszę, no no no, zaczyna mi się to coraz bardziej podobać.
Nareszcie nie muszę wstawać do kompa żeby na forum odpisać, albo je przejrzeć.
tylko z wyrka mogę,
Good job
#31 longshoot
Taaaak, Na to liczyłem, forum, konferencje, może blogi i kurde świat stoi otworem. :D
#32 pajper
Beta 29:
* Przyciski nagrywania, zarówno w wiadomościach jak i na forum, pozwalają na proste nagrywanie przez przytrzymanie i puszczenie. Jeśli w trakcie takiego nagrywania jednak chce się zrezygnować z nagrania lub po prostu odłożyć telefon, wystarczy przesunąć palcem. Troszkę tam się ścina Voice Over na kontrolkach, przyjrzę się temu, ale działa.
* Zrezygnowałem z dźwięków nagrywania i zastąpiłem je haptyką. W praktyce ciągłe ding na nagraniach może irytować. :)
* Naprawiłem błąd, w którym ścinało końcówkę nagrań i to dość ostro
* Dalsze optymalizacje forum
#33 daszekmdn
Śniło mi się dzisiaj, że to zostanie dodane tylko dźwięki były dodatkowo do haptyki :D prorokiem Eltenowym zostanę, czy co?
#34 zywek
@pajper a czemu nie po prostu króßszy dźwięk albo pingnięcie jakieś i dopiero jak się skończy odtwarzać rozpoczynać nagrywanie? Nie wszystko ma chaptykę... albo dobra, na iPhone to wspierane modele faktycznie chyba wszystkie.
#35 djdenismusic
Testuję na ios, i forum działa pięknie. Tylko jeszcze dodać opcjonalne powiadomienia, i będzie git. No i moim skromnym zdaniem, przycisk reply powinien się znajdować na dole, pod postami.
#36 djdenismusic
Nie wiem, czy ktoś już to zauważył, ale jest fajny błąd jak klikniemy w jakąś grupę, i przejdziemy w prawo: Founder: cinkciarzpl Lang: pl Created: 1.01.1970 01:00 Public Open Recommended
#37 zywek
A ja bym w ogóle nie dawał przycisku reply, tylko niech sobie pole edycji wisi pod postami i tyle.
#38 longshoot
Dlamnie czy reply czy pole edycji, nie ma znaczenia. Byle by było na dole wsumie. CIekawe też z czego to wynika, że niektóre telefony nagrywają w onoa nie które stereo. CIekawe też czy da się to naprawić.
#39 Julitka
Chyba zamysł był taki, żeby ułatwić/wymusić wybór między odpowiedzią audio i tekstową, jednocześnie zmniejszając liczbę kontrolek do jednej zamiast dwóch tam, gdzie jest pełno treści na ekranie. Ale nie mam bladego pojęcia, czy o to chodzi. xd
-- (zywek):
A ja bym w ogóle nie dawał przycisku reply, tylko niech sobie pole edycji wisi pod postami i tyle.
--
#40 pajper
Słuchajcie, Eltenger powstaje też z myślą o interfejsie graficznym. Oczywiście nie jest to priorytet, ale w tym przypadku biorę to mocno pod uwagę. Pole tekstowe dla wątku w tym przypadku ograniczyłoby mocno miejsce.
Przycisk Reply możemy przenieść na dół, jeśli uważacie, że się powinno, ale obecnie znowu jest na pasku tytułowym i zwalnia miejsce na ekranie na wpisy. A dla słabowidzących im więcej zmieścimy, tym lepiej.
Ale, jak mówię, można go przenieść, jeśli to problem.