EltenLink

Zabawne sytuacje związane z naszą dysfunkcją wzroku

Back to Środowisko niewidomych

#181 waldek19

To jeszcze jedna sytuacja. W pociągu. Było to w czasach kiedy nie było gps-a i telefonów komórkowych. Kolega pyta przepraszam jaka to stacja. Cisza po dłuższej chwili wyciąga białą laskę a jedna z pasażerek zaczyna krzyczeć: "ratunku napad".

Aśka Kaśce paćka w kaszce
2019-02-07 23:47

#182 misiek

Hehehe- lol.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2019-02-08 00:01

#183 tomecki

Jakiś czas temu idąc przez centralny dworzec w Wawie nagle czuję, że ktoś wkłąda mi coś w łapę. Zgłupiałem ostatecznie, gdyż przedmiot okazał się być kebabem. Żeby nie było, wszystko udało się kamerą nagrać i gdyby ktoś chciał mogę podesłać :dd.

2019-02-08 15:24

#184 jamajka

O, ja tam dzisiaj jadę, fajnie, że rozdają.

rzeczy niemożliwe od ręki, cuda w przeciągu trzech dni.
2019-02-08 15:58

#185 cinkciarzpl

Haha. To nie zliczę ile razy ktoś mi chciał wcisnąć jakieś słodycze, czy coś.

____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.
2019-02-08 16:27

#186 misiek

Ja tam bym słodycze brał. Za kebsem nie przepadam i można łatwo się ubrudzić. Czemu mi nikt nie wciska słodyczy???

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2019-02-08 20:04

#187 balteam

Heh my w 3 osoby w sumie byliśmy w jednym kebabie, podeszliśmy do kolejki gdzie odibera się kebaba, anie składa zamówienie, ale przyjęli zamówienie i powiedzieli, że zapłaciłmy jak podadzą kebaba, no i babka podchodzi i mówi 40 zł proszę, ja szukam kasy, ale nie mogłem znaleźć, no to ktośinny zaczął szukać, ale to trwało hm z minutę niecałą, ale nagle babka mówi, a nie dobra dziękuję.
Hmm chyba szef jej machnął, że za darmo mamy;P
Dla dobra firmy, by nie zbankrutowała, nazwa jej zostanie tylko w pamięci tych co tam byli;P

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2019-02-08 20:10

#188 mucha

ahahaha a puźniej stereotyp że niewidomi kepsy za darmo mają xd

2019-02-09 14:59

#189 Zuzler

Tomecki, dwie rzeczy: i co zrobiłeś z tym kebsem: zjadłeś, oddałeś czy stwierdziłeś, że może zatruty i zrezygnowałeś. I w ogóle ten, co Ci go dał coś powiedział przy tym? A druga rzecz: co za kamera, gdzie, kto, jak? Szczegóły proszę.
A do tego wątku nadaje się chyba też sytuacja, o której opowiadał mój nauczyciel. Mianowicie, kiedyś ta, w zamiezchłej przeszłości on i inni niewidomi wybrali się na jagody. Nazbierawszy ich już pewną ilość, przystanęli sobie gdzieś pod drzewem. Jeden z kolegów wlazł na owo drzewo, a że mu się tam widać dobrze siedziało, to postanowił sobie z tych wyżyn opróżnić pęcherz. Pech chciał, że trafił prosto pojemnika, do którego ten nauczyciel nazbierał już jagód. Powiedzmy sobie szczerze: choćby i chciał, choćby i widział, to by tak idealnie nie utrafił, no nie?

2019-02-09 16:24

#190 Lowca_Androidow

Łysy co do kebabów to trzeba kupować w tortilli i wówczas znacznie trudniej się upaprać.

Kraków to miaste centusiów, choć są więksi i tutaj niestety za darmochę niewidomkom nie rozdają :(

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2019-02-09 16:44

#191 tomecki

Kebaba oddałem, kamerkę miałem na sobie celem testów terenowych tj. sprawdzić czy można se isć, a to będzie dobrze nagrywało. Już nie pamiętam czy coś mówiła pani przy wręczeniu ww. kebaba.

2019-02-09 22:09

#192 Zuzler

Kebaba oddałeś! Noo, to było poświęcenie, szacun. No, chyba, że był z surówką, to już rozumiem ;)

2019-02-09 22:31

#193 mucha

ale z takim czymś to ja się nie spodkałem
śmieszna akcja z tym kebabem

2019-02-09 22:42

#194 pajper

Nie wiem czy to odpowiada bardziej do tego wątku, czy raczej innego, gdyż to taki śmiech przez łzy, ale... Dobra.
Rzecz działa się na Warszawskim Śródmieściu, w okolicach Politechniki. Udaję ja się w kierunku przystanku tramwajowego, gdy zaczepia mnie jakiś człeczyna i zagaduje:
- Co robisz?
Co nieco zdumiony odpowiadam, iż idę na tramwaj.
- I masz zamiar sam jechać tym tramwajem? - Pyta dalej napotkany osobnik.
- Tak, na metro pole Mokotowskie. - Odpowiadam, zastanawiając się czy mam mu się wyspowiadać już z planu na cały dzień czy co?
- Na metro? - Spytał z przerażeniem w głosie. - I jeszcze chcesz tym metrem jechać?
W tym momencie, oględnie rzecz ujmując, zirytowałem się, a więc moja odpowiedź brzmiała:
- Tak, mam taki zamiar, a potem jeszcze straszniejszym pociągiem.
No cóż, nie spodobała mu się ta odpowiedź, zapytał bowiem mnie, gdzie są rodzice, bo on musi sobie porozmawiać o tym, jak pozwalają narażać się swojemu dziecku. No cóż, odparłem, zgodnie z prawdą, że w Gdyni. Niestety... Na to nic nie odpowiedział.

#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
2019-02-09 23:07

#195 balteam

A mogłeś powiedzieć, że pociągiem na lotnisko jedziesz;P

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2019-02-09 23:08

#196 pajper

Tak? A potem musiałbym tam tkwić następny kwadrans, czekając, aż przyjedzie karetka zabrać go po tym, jak dostał ataku serca? :P

#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
2019-02-09 23:11

#197 misiek

Po prostu karma do niego wróciła w tempie ekspresowym.
--Cytat (Zuzler):
A do tego wątku nadaje się chyba też sytuacja, o której opowiadał mój nauczyciel. Mianowicie, kiedyś ta, w zamiezchłej przeszłości on i inni niewidomi wybrali się na jagody. Nazbierawszy ich już pewną ilość, przystanęli sobie gdzieś pod drzewem. Jeden z kolegów wlazł na owo drzewo, a że mu się tam widać dobrze siedziało, to postanowił sobie z tych wyżyn opróżnić pęcherz. Pech chciał, że trafił prosto pojemnika, do którego ten nauczyciel nazbierał już jagód. Powiedzmy sobie szczerze: choćby i chciał, choćby i widział, to by tak idealnie nie utrafił, no nie?

--Koniec cytatu

2019-02-10 00:24

#198 misiek

Mogłeś powiedzieć, że jedziesz strasznym pociągem na jeszcze straszniejsze lotnisko i jeśli wszystko się uda i przeżyjesz będziesz płynąłstrasznym promem.
--Cytat (pajper):
Nie wiem czy to odpowiada bardziej do tego wątku, czy raczej innego, gdyż to taki śmiech przez łzy, ale... Dobra.
Rzecz działa się na Warszawskim Śródmieściu, w okolicach Politechniki. Udaję ja się w kierunku przystanku tramwajowego, gdy zaczepia mnie jakiś człeczyna i zagaduje:
- Co robisz?
Co nieco zdumiony odpowiadam, iż idę na tramwaj.
- I masz zamiar sam jechać tym tramwajem? - Pyta dalej napotkany osobnik.
- Tak, na metro pole Mokotowskie. - Odpowiadam, zastanawiając się czy mam mu się wyspowiadać już z planu na cały dzień czy co?
- Na metro? - Spytał z przerażeniem w głosie. - I jeszcze chcesz tym metrem jechać?
W tym momencie, oględnie rzecz ujmując, zirytowałem się, a więc moja odpowiedź brzmiała:
- Tak, mam taki zamiar, a potem jeszcze straszniejszym pociągiem.
No cóż, nie spodobała mu się ta odpowiedź, zapytał bowiem mnie, gdzie są rodzice, bo on musi sobie porozmawiać o tym, jak pozwalają narażać się swojemu dziecku. No cóż, odparłem, zgodnie z prawdą, że w Gdyni. Niestety... Na to nic nie odpowiedział.

--Koniec cytatu

2019-02-10 00:27

#199 waldek19

Pewnego zimowego dnia koleżanka stała sobie na przystanku autobusowym.Wpewnej chwili zjawiła się pani w futrze i przykucnęła wjej pobliżu. Zaintrygowana koleżanka tym, że coś ją musnęło wyciągnęła rękę, by sprawdzić co to takiego i dotknąwszy ręką futra zawołała do męża: "o choć zobacz jaki fajny pies".

Aśka Kaśce paćka w kaszce
2019-02-10 00:29

#200 misiek

Buahahaha- to wygrałeś wszystko.

2019-02-10 00:36