iphone

Apple Watch.

Started by skrzypenka 418 posts last post 3 years ago Page 6 of 21

Tak, oczywiście że tak.
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

W takim przypadku wystawi na licytację minimalną przynajmniej połowę wartości zegarka. Jeszcze zobacz czy uwzględnia zwroty. Jak nie to odpuść temat.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

a jak się da dzwonić przez messengera na watchu?

@Pates
Pod względem konstrukcyjnym, pomiędzy SE, a piątką żadne.
SE nie ma paru funkcji, związanych ze zdrowiem. Nie pamiętam dokładnie jakich. Chyba sprawności cardio nie mierzy i coś jeszcze, ale to trzeba sprawdzić, bo z głowy nie powiem.

@Michał ówzględnia, nawet 30 dni.
@Weronika hmmm, ciekawe czy 5 i se będą miały tak samo długie wsparcie, wsumie to możliwe jest z ówagi na bebechy w środku. Pytam dla tego, bo nowy se 44 lte 1700 zł, nowy 5 44 lte 1300 zł. 4 stówy w kieszeni zawsze.

series 4 nie jest wart zahodu, moim zdaniem.

Pates no to jak chcesz to zaryzykuj.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

#108 2 likes

Już nie warto, cena tak skoczyła, jak ceny paliw w ostatnich czasach.

@Pates
Myślę, że tak. One jakoś z jednego okresu są mniej więcej, a bebechy praktycznie te same.

No to jak nie będzie dobrego promo na se, to lecę z 5. 6 pod ówagę jak wcześniej pisałem nie biorę, bo za drogi, nie chcę wydawać kroci na xzegarek też, a kilkanaście procent szybszy procek czy ekg do życia potrzebne mi nie są.

Szybszy procek to bardziej responsywny vo.
Jeśli możesz to porównaj działanie vo w watch’u se czy piątce do szóstki i zastanów się o ile ;; w przyszłorocznym systemie zwolni w kolejnej wersji systemu, który będzie tworzony dla zegarka z lepszym Prockiem.
Nie namawiam cię na szóstkę ze względu na EKg czy mierzenie tlenu we krwi, ale z tego co rozumiem będziesz go używał przez kilka lat, a w tym czasie pojawią się aktualizację systemu, które będą obciążać procesor i będzie to miało wpływ na vo.

Ale moment, EKG akurat w piątkach jest. Tak naprawdę nie mają tylko mierzenia poziomu tlenu we krwi.
Myślę, że zakup piątki jeszcze spokojnie warto rozważać. Na pewno kilka lat posłuży.

@Nowiczok oczywiście, że na lata, raczej zegarka nie wymieniasz co rok czy dwa lata, prawda? Co prawda natknąłem się na promocję watcha 6 44 mm cellular za 1950 zł, jeszcze z Łodzi, czyli mego miasta, ale troszkę szkoda mi wydawać prawie 2k.
@Elanor se i 5 mają ten sam procek, różnica polega na tym, że se nie ma ekg

Ale co ty gadasz? Zła responsywność vo skończyła się na Iphone 4s. Teraz pięcioletni Iphone 7 działa responsywnie.
-- (Nowiczok):
Szybszy procek to bardziej responsywny vo.
Jeśli możesz to porównaj działanie vo w watch’u se czy piątce do szóstki i zastanów się o ile ;; w przyszłorocznym systemie zwolni w kolejnej wersji systemu, który będzie tworzony dla zegarka z lepszym Prockiem.
Nie namawiam cię na szóstkę ze względu na EKg czy mierzenie tlenu we krwi, ale z tego co rozumiem będziesz go używał przez kilka lat, a w tym czasie pojawią się aktualizację systemu, które będą obciążać procesor i będzie to miało wpływ na vo.

--

No dobra, zamówiłem se 44 mm, wersja cellular oczywiście.

Rozmawiamy o procesorze w zegarku, który jest nieco słabszą wersją tego w telefonie, więc vo może zacząć przymulać.
Kurczę nikt z moich znajomych nie ma niestety piątki albo SE żebym mógł porównać ze swoją szóstką, bo ciekawy jestem czy rzeczywiście jest różnica w działaniu vo.
Tak, Eleanor Watch 5 ma EKG. Po chrzaniło mi się.

#117 1 like

No i fajnie Pates.
Niech ci służy jak najdłużej

Powiem to w ten sposób. Oczywiście nie jest to na 100% miarodajne porównanie, ale jednak zawsze jakieś jest.
Iphone se 2.
Apple a 13, 3 gb ram.
Iphone 12 mini.
Apple a 14, 4 gb ram.
Prawie brak różnic w działaniu. Tak, bawiłem się w sklepie 12 mini

@Nowiczok te całe ekg dostępne?

To EKG wykrywa tylko migotanie przedsionków, więc po jego zrobieniu pojawi się jedynie komunikat, który mówi czy zegarek wykrył migotanie czy nie.