@Pates Pod względem konstrukcyjnym, pomiędzy SE, a piątką żadne. SE nie ma paru funkcji, związanych ze zdrowiem. Nie pamiętam dokładnie jakich. Chyba sprawności cardio nie mierzy i coś jeszcze, ale to trzeba sprawdzić, bo z głowy nie powiem.
@Michał ówzględnia, nawet 30 dni. @Weronika hmmm, ciekawe czy 5 i se będą miały tak samo długie wsparcie, wsumie to możliwe jest z ówagi na bebechy w środku. Pytam dla tego, bo nowy se 44 lte 1700 zł, nowy 5 44 lte 1300 zł. 4 stówy w kieszeni zawsze.
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.
No to jak nie będzie dobrego promo na se, to lecę z 5. 6 pod ówagę jak wcześniej pisałem nie biorę, bo za drogi, nie chcę wydawać kroci na xzegarek też, a kilkanaście procent szybszy procek czy ekg do życia potrzebne mi nie są.
Szybszy procek to bardziej responsywny vo. Jeśli możesz to porównaj działanie vo w watch’u se czy piątce do szóstki i zastanów się o ile ;; w przyszłorocznym systemie zwolni w kolejnej wersji systemu, który będzie tworzony dla zegarka z lepszym Prockiem. Nie namawiam cię na szóstkę ze względu na EKg czy mierzenie tlenu we krwi, ale z tego co rozumiem będziesz go używał przez kilka lat, a w tym czasie pojawią się aktualizację systemu, które będą obciążać procesor i będzie to miało wpływ na vo.
Ale moment, EKG akurat w piątkach jest. Tak naprawdę nie mają tylko mierzenia poziomu tlenu we krwi. Myślę, że zakup piątki jeszcze spokojnie warto rozważać. Na pewno kilka lat posłuży.
@Nowiczok oczywiście, że na lata, raczej zegarka nie wymieniasz co rok czy dwa lata, prawda? Co prawda natknąłem się na promocję watcha 6 44 mm cellular za 1950 zł, jeszcze z Łodzi, czyli mego miasta, ale troszkę szkoda mi wydawać prawie 2k. @Elanor se i 5 mają ten sam procek, różnica polega na tym, że se nie ma ekg
Ale co ty gadasz? Zła responsywność vo skończyła się na Iphone 4s. Teraz pięcioletni Iphone 7 działa responsywnie. -- (Nowiczok): Szybszy procek to bardziej responsywny vo. Jeśli możesz to porównaj działanie vo w watch’u se czy piątce do szóstki i zastanów się o ile ;; w przyszłorocznym systemie zwolni w kolejnej wersji systemu, który będzie tworzony dla zegarka z lepszym Prockiem. Nie namawiam cię na szóstkę ze względu na EKg czy mierzenie tlenu we krwi, ale z tego co rozumiem będziesz go używał przez kilka lat, a w tym czasie pojawią się aktualizację systemu, które będą obciążać procesor i będzie to miało wpływ na vo.
--
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
Rozmawiamy o procesorze w zegarku, który jest nieco słabszą wersją tego w telefonie, więc vo może zacząć przymulać. Kurczę nikt z moich znajomych nie ma niestety piątki albo SE żebym mógł porównać ze swoją szóstką, bo ciekawy jestem czy rzeczywiście jest różnica w działaniu vo. Tak, Eleanor Watch 5 ma EKG. Po chrzaniło mi się.
Powiem to w ten sposób. Oczywiście nie jest to na 100% miarodajne porównanie, ale jednak zawsze jakieś jest. Iphone se 2. Apple a 13, 3 gb ram. Iphone 12 mini. Apple a 14, 4 gb ram. Prawie brak różnic w działaniu. Tak, bawiłem się w sklepie 12 mini