Księga pochwał 2024
Back to Wątki archiwalne#541 DJGraco
Amazing AVR rules :P
-- (Monte):
Oto czego człowiek może dowiedzieć się po czterech latach użytkowania telefonu: Mój dyktafon może nagrywać w stereo! I nie potrzebuje dodatkowych aplikacji! Wystarczą odpowiednie ustawienia nagrywania. :D Że też wcześniej o tym nie wiedziałam.
--
#542 Monte
No tak @DJ Graco, mówiłeś o tym, ale nie wiedziałam, że mam już wbudowaną tę aplikację, myślałam, że muszę ją pobrać.
#543 Monte
Dzisiaj zapisałam się do jednej z dwóch grup dla pisarzy, czekam jeszcze na potwierdzenie od drugiej.
#544 DJGraco
Dziwne, bo Amazing ogólnie się instaluje ze sklepu, a może kiedyś pobierałaś i zapomniałaś? No w każdym razie najważniejsze, że nagrywasz w stereło.
#545 Monte
Nigdy nie pobierałam czegoś takiego, szukałam tego w sklepie play i nie było.
#546 markus1234
Od piątku będę miał nowy dekoder telewizji IPTV od Orange, czyli dekoder 4K stream. Jestem bardzo zadowolony, że w końcu będę miał dekoder, który potrafi do mnie mówić za pomocą TalkBacka.
#547 matid25
@Markus a nie lepiej tobie jeśli orange posiada zmienić z dekodera na kartę CI+? Miał byś również wszystkie funkcje dostępne. Ja mam w samsungu kartę CI+ z UPC i mogę planować oglądanie danego serialu czyli gdy np zaprogramuje że o 19.00 są policjan tki i policjanci na tv4 telewizor mi się sam o 19.00 na ten kanał przełączy. Mam również dostęp do EPG. Chyba że chcesz do telewizora u siebie w pokoju to spoko. Ale jak do samsunga u rodziców na dole to lepsza była by karta CI+ bo robisz wszystko za pomocą jednego pilota. Posłuchaj sobie umnie na blogu jest prezętacja tego telewizora z kartą.
#548 markus1234
Nie mam niestety swojego telewizora w pokoju, telewizor jest tylko na dole. I Orange niestety nie oferuje kart CI.
#549 EugeniuszPompiusz
Przepraszam, Karta Ci / lub CI+ zresztą w orange juz nie wydawana nowym abonentom to rzecz dość zaawansowana, szczególnie, jeśli chcesz mieć telewizję na komputerze, a nie w gadającym smart tv za spore pieniądze.
Tanie Android TV niestety często mają problem z dobrą obsługą modułów CI, albo wybredne są jak księżniczki w tych aspetach więc conajmniej LG a najfajniej samsung.
No ale i tak nie ma co rozmawiać o czymś w zasadzie niebyłym; Dla operatora puszczenie tego jego wlasnym boxem IPTV to skalowalność i bardzo, bardzo zmniejszone koszty
#550 daszekmdn
Jest nijako. Czyli chwilowo chyba nawet całkiem dobrze. Otworzyłem drzwi nie tam gdzie się spodziewałem, ale nie odbiły mi w łeb klamką powalając na ziemię, i to bez leków, bo dopiero je teraz wezmę gdyż nadeszła na nie godzina.
#551 djsenter
Poznałem prawdziwego rastamana, i kilku przyhylnych mi Brytoli też. Będąc w gościach chociaż raz nie usłyszałem o sobie żadnego złego słowa i w sumie częściej będę wyjeżdżał do tego Bristolu.
#552 tomecki
Coraz mniej rzeczy mnie wkurza, a te, które nadal denerwują to robią to rzadziej i z reguły słabiej.
#553 markus1234
Po rozmowie z biórem obsługi Orange, jednak nie będę miał dekodera 4K Stream, bo okazało się, że na mój pakiet internetowy, a mam 600 megabitów, nie nadaje się tamten dekoder. Ale w zamian będę miał dekoder 4K Multi! Już zamówienie zostało złożone, jutro jedziemy do Puław po odbiór tego dekodera. Ten dekoder działa na androidzie 12, a 4K Stream był na androidzie 10. Także dobrze pomyślałem, żeby zadzwonić do Bióra Obsługi Orange, bo jak dzisiaj byliśmy w salonie, to nie udało się wymienić dekoderów, i musieliśmy wrócić do IWU200, co mnie trochę zasmuciło. Oby do jutra, jutro będzie na pewno nagranie z jutrzejszego wyjazdu i z pierwszej konfiguracji. Chętnych zapraszam na mojego bloga.
#554 Milena132
Tenis na wysokim poziomie, to jest to...
#555 daszekmdn
Powoli od kilku tygodni domykam różne bardzo zaległe sprawy. Mniejsze obciążenie myślą, że jeszcze do zrobienia jest to, to i tamto.
#556 longshoot
1 Września, niektórzy idą do szkoły, a ja chodzę sobie z siostrą i jej partnerem po Barcelonie. 15 kilometrów zrobione. :)
#557 markus1234
Po godzinie 8 rano odzyskaliśmy dostęp do telewizji od Orange na nowym dekoderze 4K Multi. Cieszę się, że nie musimy wracać do dekodera IWU200, tylko zostaniemy przy dekoderze, który jest dostępny dla niewidomego, bo TalkBack został już włączony.
#558 skrzypenka
-ic nie mów, dobra?
nic, cichutko, nic nie mów,
bo dla nas nauczycieli praca sie zazęła już od zeszłej środy. Cichutko. Hihihihihi.
N (longshoot):
1 Września, niektórzy idą do szkoły, a ja chodzę sobie z siostrą i jej partnerem po Barcelonie. 15 kilometrów zrobione. :)
--
#559 Natalia2000
Pierwsze próby pójścia z lazarillo uważam za.... udane....
#560 Milena132
W końcu wiaterek i jest czym oddychać.