Forum

śmieszne nazwy dań i ciast oraz sałatek i tym podobne

Humor, gry i zabawy

Poprzednia 2 / 4 Next

bratczyk96

#21 ·

Czyli jak w internecie wpiszę tą nazwę ciasta to przepis wynajdzie mi bez problemu? Dobrze rozumiem?
Pozdrawiam
Pozdrawiam

Krzysztof

#22 ·

1 likes
Ostatnio wszyscy zapewne słyszeliście o wodzie mineralnej Trzaskowianka z Warszawskiej Czajki.
Władca słońca

bratczyk96

#23 ·

Ja nie słyszałem gdyż nie jestem z Warszawy.
Pozdrawiam
Pozdrawiam

misiek

#24 ·

Owszem, ale wątek dotyczy raczej dań prawdziwych.
-- (Krzysztof):
Ostatnio wszyscy zapewne słyszeliście o wodzie mineralnej Trzaskowianka z Warszawskiej Czajki.

--
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

Krzysztof

#25 ·

A co powiecie na Leche Frita?
Władca słońca

mucha

#26 ·

mrowisko ciasto składające się z takich chrustów odpowiednio ułożonych posypanych rodzynkami, makiem i po lane miodem, Kolejny przysmak podlasia sękacz ciasto w takim wałkowatym ksztaucie a na jego bokach jak nazwa wskazuje są takie sęki

MarOlk

#27 ·

2 likes
Psiocha - to potrawa kuchni lubelskiej. Robi się ją z ugotowanych ziemniaków i zaparzonej mąki. Z powstałej masy, łyżką formuje się kluski. Psiocha najczęściej jest podawana ze skwarkami ze słoniny, ewentualnie z podsmażoną drobno posiekana cebulą.

Paulinux

#28 ·

3 likes
Boszszsz, czy tylko u nas mówi się psiocha na waginę?
Happy hacking

MarOlk

#29 ·

1 likes
No, nazwa cokolwiek smakowita hehe.

Zuzler

#31 ·

Edited 1 likes
Ślepe ryby z myrdyrdą! Nie wiem, czym jest myrjdyrjda

MarOlk

#32 ·

Zobacz ten link na Wiki, tam jest napisane.

Krzysztof

#33 ·

A co sądzicie o cieście salceson?
Władca słońca

mucha

#34 ·

nie jadłem. Było też ciasto metrowiec tylko nie pamiętam jak ono wyglądało

bratczyk96

#35 ·

Akurat salceson to ja jadłem. Jest to ciasto z dużą ilością jabłek z posmakiem kakaowym, a nazwę wzięło od swojego koloru, gdyż te ciasto po upieczeniu ma taki sam kolor jak mięso o takiej samej nazwie.
Pozdrawiam
Pozdrawiam

misiek

#36 ·

1 likes
Metrowiec jest zajebisty, za zwyczaj czekoladowy z budyniem.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

sanklip

#37 ·

1 likes
są też takie kluchy,
które się nazywają: goły.

Z tym że to liczba mnoga, nie wiem jak w pojedynczej.

No i makaron usta teściowej, ale to klasyk raczej.
Sygnatura:

Cis najzieleńszy jest zimą;
ma zwyczaj śpiewać kiedy płonie.

Heilung -
"Norupo".

Krzysztof

#38 ·

Może goł?
Władca słońca

lwica

#39 ·

1 likes
Goły mówi się u nas na to, co w innych regionach nazywa się kartaczami bądź cepelinami. :)
Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.

balteam

#40 ·

NO nie, to tylko w tym znaczeniu kobiecym tą nazwę znam :D
-- (MarOlk):
Psiocha - to potrawa kuchni lubelskiej. Robi się ją z ugotowanych ziemniaków i zaparzonej mąki. Z powstałej masy, łyżką formuje się kluski. Psiocha najczęściej jest podawana ze skwarkami ze słoniny, ewentualnie z podsmażoną drobno posiekana cebulą.

--
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
Poprzednia 2 / 4 Next