Grupa radiowa time, Forum zarchiwizowane.

Stacje pod szyldem Radio Eska, wątek zarchiwizowany

Started by lukasz1993258 2726 posts last post 1 year ago Closed Page 71 of 137

tak
Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Acha, bo myślałem, że jak wprowadzili te obostrzenia, to i ramówka eski ulegnie zmianie.
Ale ja jestem panikarzem. :d :d :d.

nie no raczej nie
Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

Dawno tutaj nie było wpisu głosowego, w związku z powyższym w dniu dzisiejszym sobie pozwolę tutaj taki wpis głosowy zamieścić, w związku z sytuacją, która jest w S, a raczej która będzie w S. Zawsze było tak, że czy to była stara gorąca dwudziestka, czy to podwójna gorąca dwudziestka, jak wypadały te notowania w jakiś dzień świąt Bożego Narodzenia, zawsze te notowania gorącej dwudziestki, czy podwójnej gorącej dwudziestki były. W tym roku jest inaczej, zupełnie inaczej, ponieważ w dniu dzisiejszym jest ostatnie notowanie gorącej dwudziestki w tym roku. Nie wiadomo jeszcze, co będzie za tydzień. Za tydzień ma być jakieś odliczanie, ale inne. Chyba to ma być coś związanego ze świątecznymi piosenkami. Szczegóły oczywiście będą podane w poniedziałek, natomiast wiadomo, że za dwa tygodnie, no to wygląda na to, że już gorąca dwudziestka chyba będzie. Albo i nie za trzy tygodnie, bo za dwa tygodnie. Nie, przepraszam, czekajcie, za tydzień będzie, tak, pierwszy dzień świąt. Tak, za dwa tygodnie już będzie gorąca dwudziestka, powinna normalnie być. Tak mi się wydaje, że będzie. I za dwa tygodnie, to już będzie piątek, pierwszego stycznia, w związku z powyższym wtedy powinno być już normalne notowanie gorącej dwudziestki. Zresztą ja dzisiaj będę słuchał, więc dowiem się. Co i jak wszystko ma wyglądać. Oczywiście to, co będzie w piątek, pierwszy dzień świąt, od osiemnastej do dwudziestej, też wam oczywiście damo znać, ale widać, że SK coś ewidentnie planuje. I oczywiście tradycyjnie gorąca setka będzie w Sylwestra, w czwartek, trzydziestego pierwszego, od dwunastej do dwudziestej. Co z Sylwestrową imprezką? Jeszcze nie wiadomo. Nie wiadomo.

Transcription

No i tak jak przepuszczałem, w przyszły piątek między 18 a 20 będzie świąteczna gorąca dwudziestka, czyli coś czego nigdy jeszcze w Radiu Eska nie było. Odliczymy 20 najgorętszych świątecznych kawałków w Polsce i od poniedziałku będzie można głosować na świąteczny hit, który pojawi się na pierwszym miejscu. Nawiasem mówiąc, no ciekawie. Co prawda w tym roku tych dżingli świątecznych jest malutko. Zdarza się nawet, że w jednej godzinie nie ma wcale świątecznych. Ale raz na jakiś czas tam puszczą jakiś świąteczny dżingiel, zazwyczaj podczas hitów na czasie, bo podczas wrzutki na luz nie ma, właściwie dzisiaj nie było już żadnych świątecznych dżingli. To samo się tyczy gorącej dwudziestki. Więc tak jak mówię, w przyszły piątek między 18 a godziną 20. Będzie świąteczne notowanie gorącej dwudziestki, podczas którego odliczymy 20 świątecznych kawałków. Co z serbestową imprezką? Uważywszy na to, że od 28 grudnia jest znowu kwarantanna, no to prawdopodobnie imprezka może być po prostu taka sama, jaka była rok temu. Czyli bez prowadzącego. No chyba, że jednak zdecydują, że z powodu tej kwarantanny. Dobrze by było, gdyby ktoś tam był, bo wiadomo, że w tym dniu od 19, w Sylwestra, od 19 do godziny 6 rano nie będzie można wychodzić z mieszkania. Więc zapomnieć o klubach, zapomnieć o, można zapomnieć o imprezce gdzieś na mieście. No i cóż, wiele bym dało, żeby się cofnąć do 2019 roku. Rok temu wszystko było normalne. No cóż, lecę obserwować. Oczywiście wszystko na poniedziałku będzie mówione w ese co i jak. I tutaj tradycyjnie w tym wątku na bieżąco będę Wam dawał znać. Oczywiście w tym roku również gorąca setka będzie nagrywana. Więc po tym wszystkim oczywiście. Kto będzie chciał temu tą gorącą. Setkę podrzucę. A tymczasem do usłyszenia.

Świąteczna Gorąca 20 ciekawe, czy Michu ją poprowadzi, czy wszystko będzie szło lokalnie bez prowadzącego, co jest bardzo prawdopodobne. :D
Sylwestrowa impreska będzie bez prowadzącego, o tym michu mówił w którymś Eska Music News.
Co do tych nowych jingli ze wstawkami artystów, od 12 przestały one być emitowane i nie wiem czemu.

Transcription

Gorącą dwudziestkę świąteczną poprowadzi Michu Sopkowski No to ja nie rozumiem Może coś jeszcze dopracowują Jeżeli chodzi o te dżingle Może się nagle okazać, że jutro albo pojutrze Znowu oprawę zmienią Także tak to wygląda Aha, czyli Sylwestrowa imprezka tak samo jak w tamtym roku I chyba do szóstej rano No No ciekawe, bardzo ciekawe Ale świąteczną gorącą dwudziestkę poprowadzi Michu Sopkowski

Warto wiedzieć, a impreska sylwestrowa jak najbardziej do szóstej.

Transcription

A no to dobrze wiedzieć w takim razie, to w takim wypadku fajnie, tylko Ciekają mnie te dżingle, bo ja ani jednego dżinga nie upolowałem, a eski słuchałem naprawdę bardzo długo I to jest dziwne No cóż, no to wygląda na to, że te dżingle mogą być na dniach Chyba, że znowu jakąś nową oprawę dźwiękową montują, to też taka sytuacja może być Tylko, że no co, oni będą tak parę miesięcy oprawę zmieniać, to bez sensu trochę Nawiasem mówiąc, Puszkinie, pobrałem wszystkie streamy esek z takiej strony, którą mi Daszek wysłał Tego tam jest naprawdę sporo Ponad 500 albo 600 ileś streamów Jutro będę szukał streamu eski.ses, albo jakiegoś innego streamu eski, który emituje coś dziwnego I zobaczymy Udało mi się wszystkie pobrać, więc mam je zabezpieczone Żeby nie trzeba było się męczyć, więc Dużo jest ich, takich, które nie mają nazw w ogóle Więc też trzeba brać pod uwagę, jak one się nazywają No, ale ja tym jutro spokojnie się zajmę Tam też są streamy wszystkich oddziałów Radia Wawa Jakieś Radio GO jest Odnośnie jak już tak nie na temat trochę Radio GO, tam nawet jakieś jest z hip hopem, także Jutro sobie to posprawdzam na spokojnie

Xcałej oprawy na pewno nie zmienią, a co to za stronka z tymi streamami?
Z jeszcze innych rzeczy, to chyba w impresce in the mix zaczęli dawać jingle lokalne.

Transcription

Z tej właśnie stronki pobrałem wszystkie streamy i mam je tutaj elegancko w folderze. Jest pięćset ile streamów. Tam są wszystkie wawy, vox, eski, plusy. W różnych formatach, więc będę jutro na spokojnie siedział i sprawdzał czy tam jakiegoś streamu ciekawego nie ma. Daszek mówił, że mogą być jakieś ciekawe streamy, więc będę się tym sugerować. Ostatnio jak sprawdzałem to niektóre streamy eski faktycznie trochę inaczej brzmią. Są cisze, są głośniejsze, są z inną jakością, są z idealną jakąś jakością, taką czystszą. Są przynajmniej jakieś 3 albo 4 streamy, które nie działają, znaczy działają, ale nie ma głosu. No i tam jakieś streamy... Jest stream, który emituje hip-hop, a o każdej pełnej godzinie jest emitowany serwis Vox FM, także taka ciekawostka. Także godne uwagi są te streamy.

Aaa, czyli on Ci dał stronkę, z której ja te streamy pobrałem i załączyłem plik tyle, że ja pobrałem plusy, Wawy, Eski i Voxy, aaaa i Radio Wielkopolska.

czyli tu nie ma streamu eski ses tak?

Oczywiście, że nie ma. Nigdzie nie ma i nie będzie raczej streamu Eski SES.
Nie szukaj, bo szkoda czasu.

kurcze, a plus ma, to nie hm fer hehe

Transcription

No i dzisiaj mamy 24 grudnia 2020 roku i dzisiejszą Wigilię tradycyjnie poprowadzi Michał Hanczak ale Wigilię będzie od 15 Wigilię z Eską będzie od 15 jutro jest świąteczne notowanie gorącej dwudziestki natomiast w Sylwestra jest gorąca setka i Sylwestrowa imprezka oczywiście taka jak była w zeszłym roku czyli bez prowadzącego no i co mówiąc do dnia dzisiejszego jeszcze nie wiadomo kto poprowadzi gorącą setkę ale prawdopodobnie będzie to tak jak było dotychczas że Michał Sobkowski i Rafał Adamczak chybaż coś w tym roku zmienią no fajnie byłoby gdyby coś zmienili bo na przykład podkład do gorącej setki wczoraj tak sprawdzałem sobie nagrania z 2017, 18 i 19 roku nie no 2017, 18 i 19 w sensie nagrania gorącej setki z 2017 na 18 i 19 to podkład był prawie ten sam w niektórych wypadkach więc mogliby coś zmienić fajnie by było no i co no i pozostaje nam obserwować na razie dziwnym trafem jak na przykład w zeszłym roku już były dżingler typowo wesołych świąt tak w tym roku tych dżingli nie ma jeszcze może pojawią się gdzieś tak po dziewiątej no zobaczymy fajnie by było czy coś jeszcze wczoraj została odświeżona strona internetowa Radia Eska no i podczas wrzutki na luz tylko jeden raz pojawił się nowy podkład jakiś nowiutki podkładzik się pojawił ale tylko jeden raz więc sądzę że Eska coś kombinuje prawdopodobnie więc za jakiś czas się zobaczy no i zobaczymy jak dzisiaj będzie wyglądać noc z Eską prawdopodobnie będzie ta Wigilia dalej trwała do 23 chyba potem się wszystkie Eski rozłączą i jutro prawdopodobnie pierwszy dzień świąt Bożego Narodzenia będzie z Wojstraka puszczany pojutrze już ktoś do pracy przyjdzie także jest dużo rzeczy do obserwowania chociaż sądzę że niewiele się zmieni bo na przykład w tym roku mnie trochę zawiedli bo bardzo mało jest dżingli świątecznych naprawdę malutko zdarzy się taka sytuacja że w godzinie nie ma tych świątecznych dżingli a szkoda no i to jest takie trochę dziwne bo w tamtym roku były te dżingli świąteczne jakieś bardziej puszczane co prawda lokalne bo lokalne ale te dżingle świąteczne były sobie puszczane także w tym roku jest tak trochę dziwnie zrobione że tych świątecznych dżingli prawie nie ma tak samo jak raz prowadzący na podkładzie puszczą te świąteczne dżingle a raz ich nie puszczą i to takie dziwne oczywiście w dniu dzisiejszym na razie póki co od rana jeszcze są reklamy po X20 zobaczymy co będzie po 9 oczywiście normalnie opuść się na Kesa jest bez Jankesa oczywiście potem prawdopodobnie będzie chyba Kaśka Łącierska, Arła, Rafał, Adamczak od 12 do 15 może będzie Michuł Sopkowski i o 15 jest Wigilia z Eską prowadzona właśnie przez Rafała Hamczaka także takich jakby na razie zmian nie przewiduję ja oczywiście tutaj będę o wszystkim dawał czas znać przepraszam bardzo no i oczywiście jakby co to Puszkinie Ty też możesz tutaj w tym wątku dalej się wypowiadać co do Twoich zauważeń co do Eski także no cóż ja na razie kończę i życzę Wam czasowych świąt

Transcription

Dzień dobry, tutaj trzeba parę rzeczy sprostować, więc tak, dżingle świąteczne jak najbardziej są, są teraz, tak od dziewiątej są cztery w godzinie, faktycznie nie ma takich dżingli typowo eska, wesołych świąt, ale są te wstawki, o których ja mówiłem, że na kawałku jakiegoś utworu, na fragmencie mówią artyści np. cześć, tu są, coś tam, pozdrawiam i życzę wesołych świąt, te dżingle są, nie wiem dlaczego ich Łukaszu nie zauważyłeś, przecież one są emitowane cały czas. To jest jedna, teraz od dziewiątej jest Mikołaj Kujawiński, nie wiem kto będzie od dwunastej, czy Kasia Węcierska, czy Rafał Adamczak, bo na pewno nie będzie Michał Zubkowskiego, ponieważ on wczoraj powiedział, że usłyszymy się dopiero, dopiero, niech będzie, że dopiero, pierwszy dzień świąt o osiemnastej w świątecznej godzince i dwudziestce, co do wigilii, tak, będzie Hamczak prowadził tęże do osiemnastej, od osiemnastej oczywiście, pewnie jakieś rzeczania z Wojstraków wcześniej nagranych będą emitowane, a ja się w ogóle zastanawiam, czy w tym roku, o dwudziestej pierwszej w przypadku, nie będzie newsów. W sumie ich nie powinno być, acz w tamtym roku jeszcze, jak te newsy leciały, były emitowane od szóstej do szóstej trzydzieści, tam SK Music News i SK News, to to wszystko jak najbardziej było o szóstej, więc pytanie, czy w tym roku o dwudziestej pierwszej. Też się to wszystko pojawi, bardzo mnie to interesuje, ciekawi i w ogóle, no i czy będą jakieś jutro Wojstraki, czy wszystko będzie szło na żywo, bo zauważyłem, że ostatnio Vox i Radiowawa zrezygnowały z programów Wojstrakowanych i nawet w weekendy teraz jest na żywo, więc możliwe, że tutaj też wszystko pójdzie na żywo jutro. Oczywiście to wszystko trzeba obserwować.

Transcription

Dokładnie trzeba to wszystko obserwować, faktycznie są te stawki z tymi zrzeczeniami, nie zauważyłem ich, ale fakt faktem w tym roku chyba nie ma dżingli wesołych świąt, szkoda, bo jeszcze w tamtym roku były i to pamiętam, że od godzin wieczornych, od 23 grudnia były te stawki, teraz już ich nie ma, chyba, bo może nie będą podczas wieczoru wigilijnego od 15, no kto wie, zobaczymy, tutaj właśnie Puszkinie też poruszyłeś jedną bardzo ważną kwestię, pod tytułem wiadomości lokalne po 21, no i zobaczymy, czy one będą lecieć, chociaż nie powinny moim zdaniem, bo to jednak jest taki wieczór, kiedy ludzie chcą spędzić przysłuchanie jakiejś nastrojowej muzyki, ani słuchanie wiadomości lokalnych, także moim zdaniem już to nie powinno lecieć, no wtedy rano leciało, no bo jeszcze od rana był normalny program, taki jaki powinien być, wszystko się zmieniało, albo od 15, albo od 16, więc nie powinno być moim zdaniem programu lokalnego od 21. Właściwie nawet nie wiem. Pod. No co oni emitują, ta SK Music Info, wszędzie takie same, jak to nie jest program lokalny, więc mogliby to emitować sieciowany, ale nie rozumiem, dlaczego tak właśnie robią. No i co, no i buforuje, i zaraz zobaczymy, czy SK Music Info się pojawiło, moim zdaniem już też nie powinno się tylko pojawić SK Music Info, ale zobaczymy, póki co widziałem, że są jeszcze newsy lokalne, w tamtym roku ich nie było. Nie było, jak pamiętam, już za dnia, już były tylko newsy ogólnopolskie, także już pamiętam, że tak było w tym roku, trochę się zmieniło, no i co, no i zobaczymy, no, zobaczymy, co wymyślą dzisiaj, przede wszystkim zobaczymy, czy jutro puszczą imprezkę in the mix, chociaż nie powinni, no bo to też już jest taki dzień świąteczny, chociaż w tym roku była imprezka, zobaczymy, czy jutro poleci coś z Wojstraka, może być tak, że do 18 będzie lecieć, no, no, no, no, no, no, no, no, no, no, no, no, no, no, no, no, no, no, no, no, no, no, no, no, no, no, no, no, no, no, no, no, no, no, no, no, no, no, no, no, no, no, no, no, no, no, no, no,

Transcription

No to tak, ostatnie newsy lokalne były o dziewiątej, teraz o dziesiątej już ich nie było, jeszcze o dziewiątej był blok resztamowy o ich dwadzieścia i SK Music News też nie było, więc wygląda na to, że nie będzie. Jest szansa, że tych newsów nie będzie o dwudziestej pierwszej, acz tego co wiem, to na przykład takie Radio Złote Przeboje sobie emitowało gadanie na nawet Sylwestra, acz nie jestem tutaj pewien, a na pewno o Sylwestra będzie dziesięćgodzinna imprezka, nie wiem czy będą dzień dla wesołych świąt, śmiem twierdzić, że ich nie będzie, ale to się oczywiście okaże, jeszcze nie wiem czy pogoda była dla Warszawy przed dziesiątą, bo odsłuchiwałem różnych rzeczy i nie dałem rady sprawdzić, ale jeszcze będę miał dużo czasu na to, żeby to sprawdzić.