Grupa radiowa time, Forum zarchiwizowane.

Stacje pod szyldem Radio Eska, wątek zarchiwizowany

Started by lukasz1993258 2726 posts last post 1 year ago Closed Page 68 of 137

Transcription

No i wygląda na to, że Eska zmieniła oprawę prawie wszędzie poza Eską News i trafikiem prognozopogodowym. I zobaczymy jeszcze jak to będzie wyglądało w przypadku Eska City, ale na przykład już obudź się na Ankesa jest z nową oprawą dźwiękową. Także jak sobie przypomnę zeszły rok, no to ta oprawa była wprowadzana stopniowo, no bo jeszcze 1 września rano była stara oprawa, a ta nowa weszła dopiero po południu. No wygląda na to, że ta nowa oprawa, która wystartowała wczoraj, musiała wystartować od 23. Także no powiem wam, że jestem naprawdę zaskoczony tym co Eska zrobiła, bo naprawdę teraz ta oprawa jest według mnie lepsza. Puszkinie na pewno tutaj zajrzęś i się wypowiesz, ale naprawdę jestem zdumiony, jeżeli chodzi o tę oprawę dźwiękową. Ciekawy jestem jak to będzie w przypadku hitów na czasie, czy będą wejścia długie czy krótkie. No nic, lecę obserwować.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

Cześć, dzień dobry, tak, potwierdzam, oprawa się zmieniła, ale nie o 23, tak jak to Łukaszu powiedziałeś, oprawa zmieniła się, no nie wiem, wczoraj o 14 już była, ale o 1 w nocy jeszcze jej nie było, natomiast ciekawostka jest taka, że w nocy śpiewane dżingle były stare, o północy i chyba o 1 jeszcze też, także tak to mamy, no i dżingle imprezkowe były stare, jeszcze, nawet stare podkłady, no i chyba na razie tyle mogę powiedzieć, faktycznie są hity na czasie w drodze gdzieś tam, w Warszawie jest na przykład w Korku na Wisłostradzie, numer 1 na Mokotowie, na Pradze, a w Poznaniu było hity na czasie numer 1 na Pyrry z Gdzikiem, czy jakoś tak, także bardzo ciekawie.

Transcription

Tak, potwierdzam, są takie właśnie, tak jak tutaj wspomniałem, wstawki typu hity na czasie nr 1 tam i tam. I są podawane różne ulice. Tyle powiem wam szczerze, że fajnie to wygląda w moim stanie. Podoba mi się taka koncepcja. Bo dzięki temu można poznać parę ulic, których się przedtem na przykład nie miało pojęcia, że się zna te ulice. Także naprawdę tutaj jestem pod lekkim, stuminającym szoku. Zobaczymy, czy już w kanale będzie z nową oprawą oraz zobaczymy, czy ta kreska też już będzie nową oprawą, czy jeszcze ze starego. No i chyba tak na razie tyle co do tego ostatniego. No po prostu myślałem już w kinie, że to się o 23 zmieniło, ale chyba wcześniej. Wcześniej. Także cóż. Ja sobie tutaj cały czas buforuję i o wszystkim będę dawać, a może nie. Szkoda jeszcze tylko, że nie zmienili przymbili dla klawuk. Więc to na razie tyle i pozdrawiam was serdecznie.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

Cześć, witajcie, no właściwie to, no nie no dobra niech będzie witajcie, chociaż najbardziej aktywni Łukasz i Markus są w tej grupie, w każdym razie wczorajsza imprezka Indemix była całkowicie na starych dżinglach, ciekawe jak będzie dzisiaj po 23, no i Kaśka Węcierska powiedziała do usłyszenia poniedziałek rano, więc no oczywiście pewnie rano to będzie godzina 12, jak znam życie, tak jak to było wczoraj, ale widocznie dla Pani Kasi godzina 12 to jest rano, no nieważne, dla nas to jest popołudnie, dla niej to jest rano, no i zobaczymy jak po 23 będzie, czy będą też stare dżingle, czy coś innego.

Co do tej nowej oprawy, w radiu eska, to mi się ona podoba. Słyszałem ją wczoraj i dzisiaj.

Transcription

No nie zaprzeczam, że ta nowa oprawa jest tysiąc razy lepsza niż lęta. To jest pierwsza sprawa. Druga sprawa. Ja wczoraj niestety nie obserwowałem imprez King The Mix. Ale to co? Wy oni puścili dokładnie starą oprawę? Łącznie ze starymi dżinglami śpiewanymi? No to może jeszcze tego jakoś nie już zaktualizowali. A przydałoby się, żeby to w końcu zaktualizowali. No i co? Czy coś jeszcze? Teraz od dwudziestej drugiej wszystkie eski się rozłączyły. I idą normalne hity na czasie. I zobaczymy co będzie po dwudziestej trzeciej. Ale sądzę, że imprez King The Mix nie będzie. Więc taka to ciekawostka. A tutaj jeszcze taka jedna sprawa. Co do Kaśki Węsiorskiej. No to oczywiście. Moim zdaniem ona przyjdzie w poniedziałek. Ale. Rano o dziewiątej.

Transcription

Witam bardzo serdecznie, miłe państwo. A więc sytuacja z wczoraj wyglądała następująco. Od 23 do 2 w nocy leciały sobie stare dżingle, w sensie nie te śpiewane, tylko te stare dżingle, które zawsze były emitowane po drugiej piosence. Oczywiście nowe dżingle też były, jednak nie było przy tym ani jednego dżingle ze miejscowością. Ale za to w nocy w większości eskach są czasami emitowane stare dżingle. Także tutaj taka jeszcze ciekawostka. I zobaczymy, czy coś będzie modyfikowane, czy jednak nie, czy już tak zostaną, znaczy czy już tak zostawią. Może jednak pójdą po rozum nobowy i postanowią coś zmodyfikować.

Transcription

nie było śpiewanych dżingli w piątek w piątek były na zmianę starej imprezka Indemix ze starymi dżinglami SK a wczoraj no to tak jak mówiłeś były na przemian stare SK i nowe śpiewamy no i w nocy też od drugiej śpiewane zdarzały się te krótkie stare też nie wiem czemu tak, jakoś dziwnie to zrobili no i zobaczymy czy poniedziałek jakieś nowe dżingli imprezkowe dojdą czy tam jutro czy tak, poniedziałek czy tam jutro, jutro jest poniedziałek czy dzisiaj chciałem powiedzieć pozdrawiam Was serdecznie

Transcription

A cały czas miałem w końcu wrażenie, że zmienią te dżingle w esce, in the mix, to znaczy w imprezce in the mix, to jak zwykle się człowiek musi zabić, chyba że oni coś jeszcze planują.

przepraszam, nadzieje

Transcription

I dzisiaj mamy chwilowy powrót do czasów przeszłych, oczywiście bez Spirowskiego, ale za to imprezkę prowadzi Pawełek. Czyli coś do powrotów z czasów sprzed zmiany dżingi w 2019 roku.

Transcription

Słuchajcie, jest taka dziwna sytuacja, ponieważ w esce Beskidy nie ma podawanych ulic. To znaczy, wiadomo o co chodzi, czyli hity na czasie nr 1 tam i tam. Generalnie, jak należy, to jest tylko jedyna eska, która tak właśnie nadaje. Czyli eska Beskidy nadaje tak, jak za czasów jeszcze zanim w 2017 roku podczas wakacji doszło do zmian. No to cóż, ciekawie, to by znaczyło tylko jedno, że eska Beskidy ma zasięg tylko wyłącznie na miasto Żywiec. No i to by z jednej strony pasowało, bo kiedyś była taka właśnie sytuacja, w której czytałem sobie odnośnie startu eski Beskidy, no i tam była taka sytuacja, że trochę osób się skarżyło, że ten zasięg eski Beskidy pozostawia wiele do życzenia.

Transcription

Czarajewskie Beskidy potwierdzam, natomiast troszeczkę teraz informacji jak będzie wyglądała ramówka Teres. Jak wiemy imprezkę przejmuje Honczak od dzisiaj. Natomiast od poniedziałku do czwartku, od dziewiętej do dwunastej będzie Michał Sobkowski, to się nie zmienia. Kasia Wąsiejska będzie od poniedziałku do piątku, od dwunastej do piętnastej. Rafał Adamczak natomiast będzie w piątki, sobotę i niedzielę. W tym w piątki zapewne od dziewiątej do dwunastej, na pewno. W soboty od dziewiątej pewnie do czternastej. Ja czternasty, a i w niedzielę też. W sobotę i w niedzielę od dziewiątej do czternastej, a o czternastej też o osiemnastej pewnie Mikołaj Kujawnicki będzie siedział zarówno w soboty jak i w niedzielę. Co jeszcze? Hanczak będzie prowadził imprezki w piątki, środki, soboty i czasami w niedzielę. Więc może ktoś będzie inny, może będzie lepszy i będzie czasami imprezki dawać. Czy coś jeszcze? No wiadomo, myśmy w piątek gorąco, dwudziestka. A przynajmniej mamy weekendowe plasmo obstawione od dziewiątej do osiemnastej. Wiadomo, że Rafał Adamczak, Mikołaj Kujawiński. Mikołaj Kujawiński będą siedzieć w tych godzinach. Także tak się będzie to dokładnie przedstawiało. I to na cześć nr 1 w Beskidach, potwierdzam. Mieszczę Beskidy. I tyle, ode mnie.

Transcription

Dobra, to ja się wypowiem teraz w tej kwestii, powiem, że troszkę to dziwnie porobili, naprawdę dziwnie, no bo ja byłem przekonany, że Kaśka Węsielska przejmie Michała Sopkowskiego, ale jak widać pozory potrafią mylić. Dziwnie poukładali to wszystko, bo dlaczego Rafał Adamczak pracuje przeważnie teraz w weekendy, nie rozumiem tego, natomiast ja się tutaj chcę odnieść do innej rzeczy, bo myślałem jednak, że jest tak, a jednak się wczoraj sprawdziło to i owo i się troszkę zdezorientowałem. Do czego ja zmierzam, już tłumaczę. Chodzi o magazyny lokalne, które są emitowane wieczorem od poniedziałku do czwartku od godziny 21.00, mogę tak śmiało rzec, gdyż na przykład SK Śląski i Beskidy tak nadają te magazyny. Ale... Ale nawet nie o to chodzi, bo wygląda na to, że piątek jest jedynym dniem, w którym w ogóle nie ma magazynów lokalnych, natomiast w sobotę i w niedzielę są magazyny lokalne z całego tygodnia puszczane, powtórki rano o 6.00. Tylko, że tutaj jest takie inne pytanie, czy te magazyny lokalne one są puszczane od poniedziałku do czwartku, jeżeli chodzi o to, że jest to magazyny lokalne z całego tygodnia. Od poniedziałku do czwartku, jeżeli chodzi o to, że jest to magazyny lokalne z całego tygodnia. Od poniedziałku do czwartku, jeżeli chodzi o to, że jest to magazyny lokalne z całego tygodnia. Od poniedziałku do czwartku, jeżeli chodzi o powtórki, czy o niej po prostu w któryś dzień, czy w sobotę czy w niedzielę puszczają magazyn niby z piątku, który powinien być nadawany w piątek wieczorem, a go po prostu nie ma. I tego nie mogę za bardzo rozgryźć. Nie rozumie tego. Tu coś jeszcze. Tu coś jeszcze. W niedzielę na przykład magazynów lokalnych wieczorem nie ma, od 21 już są normalne hity na czasie, więc taka dziwna sytuacja, natomiast od 23 do północy jest coś w rodzaju skrap.pl, które nie ma dżingli i tak dalej i tak dalej. Dzisiaj zobaczymy, może od dzisiaj pójdą po rozum do głowy i no i zaktualizują, znaczy sprawią tak, że ta imprezka będzie do godziny 22, bo to takie to chyba sensowne, no ale zobaczymy co oni w końcu zrobią, czy w ogóle coś w tej kwestii zrobią. Jedynie co im teraz na plus wyszło moim zdaniem i to jest bardzo dobre. Ponejście do sprawy, mianowicie mowa tutaj o oprawie dźwiękowej, która no mi się bardzo podoba, jest taka dynamiczna, więc tutaj taka sytuacja właściwie jest, więc cóż na tą chwilę to ja chyba kończę, no bo to co chciałem to powiedziałem. Zobaczę jakieś zmiany jeszcze, to dam znać, a i taka jeszcze ciekawostka, że wczoraj o godzinie 18.00 x 40 wszystkie eski były rozłączone, a do 19.00 były połączone i sobota jest jedynym dniem, w którym imprezka jest do 22.00. No to teraz już chyba naprawdę tyle.

Transcription

Dzień dobry, z kilkoma informacjami tutaj przybywam. W sobotę Radia SK wymieniło likarenty, czyli tzw. starsze numery. Uboga ta wymiana, nic specjalnego w niej nie było. Trochę numerów z 2016, 2017 i 2018 roku. Ponadto od niedzieli, poza poniedziałkami, nie ma od 23.30. Są starsze numery też, likarenty, zagraniczne generalnie. Czy coś jeszcze chciałem powiedzieć, coś miałem? A! Dziś 1 października mamy i dziś jest Dzień Polskiej Piosenki. W związku z tym w Radia SK od 10.00 przez godzinkę były emitowane polskie numery. Właśnie. Także takie ciekawostki a propos Radia SK. A tak, a propos tej nowej oprawy, chyba, że tak się też nie wypowiadałem, a całkiem fajna oprawa, chociaż wiadomo, że takich bardzo fajnych opraw to już teraz nie będzie. Takie fajne oprawy to były w tych wcześniejszych latach 2000, kiedy były czasy tzw. FX-ów. Wtedy to naprawdę były ciekawe oprawy dźwiękowe w radiach. A teraz mamy to, co mamy. Niemniej, jak na to, co dzisiaj się produkuje, to te dżingle nowe są całkiem niezłe, uważam. Także mam nadzieję, że słuchacie czasami Radia SK. Ja nadal słucham. Chociaż pewnie teraz już trochę znowu mniej, ale jestem ciekaw np. czy w grudniu znowu czegoś nie wymyślą, że zrobią dżingle SK Miejscowość na bazie śpiewanych jakiś, żeby zrobić świąteczne. Do tego, czy coś zrobią innego. I to też się okaże, że tak powiem. No. Także obserwujemy, cały czas obserwujemy. Bo już dwa miesiące do grudnia. Także czasu coraz mniej.

Transcription

Ja powiem tak Taka ciekawostka, że reklamy po X20 nie są emitowane tylko w niedzielę To jest jedyny dzień, w którym nie są emitowane reklamy po X20 Druga sprawa, co powinni zmienić? Przede wszystkim być może to, żeby od godziny 18 była normalnie już imprezka bez reklam po X20 Bo to jest pozostałość po wcześniejszej ramówce Więc to też powinno zostać zniesione Trzecia sprawa Próbuję obserwować cały czas te magazyny lokalne, które są emitowane wieczorem No i tak, no szczerze powiedziawszy trochę nie rozumiem Ale być może w koncepcji coś mają zapisanego, że jednak ten jakiś czas lokalny muszą mieć Bo niektóre Eski, w tym Eska, Śląsk, Szczecin emitują serwisy lokalne od równy 21 Jeszcze inne od 22, a jeszcze inne od 22.30 Więc ja nie wiem, czy tutaj nie chodzi o zapis jakiś tam koncesyjny Może być tak, że oni po prostu kończą problem od 21 No i tam już jest potem czas taki dla nich po prostu Mają trochę więcej czasu takiego lokalnego jakby I wydaje mi się, że po prostu od nich zależy, czy serwisy będą Od większości Esek zależy, czy serwis wyemitują od 21, czy od 21.30, czy 22, czy 22.30 Tak mi się po prostu wydaje, że ten zapis koncesyjny po prostu taki jest Że tak to właśnie zrobili Że ...by tak po prostu było Oczywiście tutaj też tak mi się wydaje, że między innymi dlatego teraz Eska City jest nadawana codziennie od 9 I tutaj też w większości Eskach do 21.30 jest ostatni Eska City A w większości nie Bo w Warszawie na przykład od 21.30 już traci Eska Music Info Z tym Eska Music Info jest tak, że jak pewnie wiecie Tam też nie jest emitowanie w każdej Esce Bo niektóre Eski właśnie emitują przed pełną, nie 15 minut do 22 Jak już jest to emitują niektóre wcześniej No a Eska Śląsk na przykład od 21.00 emituje magazyn lokalny Który trwa pełną godzinę Potem jest muzyka, od 22.00 już jest muzyka Czy jakieś takie jeszcze zmiany? Imprezka, tak jak już mówiłem w sobotę, w kwartu 22.00 A potem już muzyka z komputery, w sensie lokalna No i nie zdziwi się jak za pewien czas Wpadną na pewien genialny pomysł Żeby serwisy lokalne nadawać 15 minut przed pełną godziną Tak jak to robi Melo Radio Znaczy Melo Radio robi tak, że emitują serwisy lokalne Po X30 Jak dobrze pan tak A o pełnej godzinie są emitowane serwisy Sky i Sky i Wiceświat Więc też się mnie nie zdziwi jak tak mogą w tym kierunku pójść Ale to no nie wiem, bo na razie Eska City jest emitowana codziennie od porannych godzin Także no cóż Taka to jest sytuacja Sią... Tutaj się sytuacja przedstawia No i na dzień dzisiejszy jest prawdopodobnie tak jak Ty mówiłeś Puszkinie Że w dni powszechni jest Sopkowski od 9.00 do 12.00 Potem jest Węsierska A Danczak chyba częściej będzie pojawiał się w weekendy A potem Mikołaj Kujawiński Tak mi się właśnie wydaje, że w tym kierunku poszli No i wcale bym się nie zdziwił gdyby tak faktycznie tutaj to wyglądało Czy coś jeszcze? A taka ciekawostka Na YouTubie jest Na YouTubie jest Hanczak I prawdopodobnie z czasów kiedy opierał się w ESC za trudno W każdym razie on parę razy prowadził audycję w ESC Warszawa w nocy Między 3.00 a 5.00 rano bodajże Chyba w latach 2010-2011 Coś takiego Też taka ciekawostka jest tutaj Także no Tutaj co do tej nowej oprawy bardzo mi się podoba taka ciekawostka Bo nie wiem dlaczego w sumie na taki pomysł wpadli Generalnie sprawa wygląda tak, że od 18.00 Nie 18.40 Jeszcze się nie łączą Po 19.40 po reklamach i po SK City jest tak, że Podają te hity na czasie nr 1 Tylko, że od 19.45 i po 20.45 Podają hity na czasie nr 1 I na przykład w Olsztynie, Pile, Warszawie itd. itd. Nie podają na przykład nr 1 na rądzie generała Anderson Braniewie na przykład Ale to tylko w tych godzinach, bo tak to zazwyczaj jest właśnie podawane w ESC Warszawa Jakoś ulica w tych hitach na czasie To też jest moim zdaniem bardzo fajne To co zrobili Czy jeszcze coś? Tak Generalnie mili Państwo chodzi o to Że ja to mam nawet zaraz gdzieś zarejestrowane Musiałbym pogrzebać W każdym razie chyba parę dni temu Pod 21.00 kiedy w SK i Uawa był emitowanie serwisu Znaczy magazyn reporterów Były jednocześnie puszczone dwa podkłady Jeden ten stary, a drugi ten nowszy Znaczy nie stary w sensie, że ten sprzed 15.11 Tylko ten podkład, który jest emitowany podczas magazynów lokalnych Więc mam też taką opatkę zarejestrowaną Jakby ktoś chciał Musiałbym to po prostu znaleźć Tak jak ten dosłownie nagrałem Mogę dzisiaj jeszcze po 21.00 włączyć SK i Uawa I to mogę zarejestrować To dla mnie problemem również nie jest I tak myślę, że coś jeszcze Z takich ciekawych rzeczy Chyba jak na razie nic Jak zapewne wiecie jest akcja SK tankuje do pełna I nawet ta akcja jest w lokalnych oddziałach Od 15.00 do 18.00 Przynajmniej w Łodzi jest Chyba na Śląsku Musiałbym resztę SK podkładzać do tych lokalnych po południu No i co? No i na dzień dzisiejszy to tyle Mam tylko też nadzieję, że Nie pojawi się Znaczy jak będą święte nadchodzi To się nie pojawią dżingle z miejscowością śpiewane I teraz taka słuchajcie ciekawostka jeszcze jedna Bo tak na bieżąco sobie tutaj przypominam Więc ten post będzie wyjątkowo długi No to wygląda chyba być może mój najdłuższy post Generalnie sytuacja jest tego typu Była tylko, że ja przeklinam samego siebie Że wtedy nie skończyłem tego nagrywać Znaczy, że skończyłem to nagrywać Dwa tygodnie temu w SK zresztą po 23.00 Kiedy leciała sobie Rab 20 Ta Rab 20 teoretycznie trwała chyba 2 godziny Nie wiem co się stało, że w SK zresztą W ciągu godziny były wszystkie numery I po numerze 1 Były wyemitowane reklamy I znowu poszła Rab 20 Tylko bez miejsca jakiegokolwiek Tylko były dżingle Rab 20 bez miejsca Podane Także taka fajna wpadka tutaj była Tylko, że ja wtedy skończyłem nagrywanie Nie wiem przynajmniej dlaczego Żałuję trochę tego Bo mogło być... Ciekawie A tak, teraz to już normalnie poprawili Rab 20 trwa 2 godziny O i... Tak to tutaj wygląda A tutaj faktycznie Teraz od 23.00 powszechnie Już nie są wpuszczone Rabowe Kawałki No To myślę, że już Jak na razie Ja się dosyć solidnie wypowiedziałem W tej kwestii A i taka jeszcze ostatnia już ciekawostka Naprawdę, że W poniedziałek wrzutkę na luz prowadził Rafał Adamczyk No I teraz żeby tutaj było jeszcze ciekawiej To poszli w takim kierunku Żeby nie daj Boże w jakiejkolwiek SC lokalnej wpadki nie było Bo zawsze po reklamach Czy po X20 Czy po X40 Było wrzuć na luz Spirowski W niektórych S-kach typu Poznańska Czy Wrocławska zdarzało się wrzuć na luz Spirowskim A w rzeczywistości było Z Kasią Pawlak i tak dalej To teraz żeby nie było wpadki Prawdopodobnie zrobili tak, że jest tylko Normalnie wrzuć na luz A jak jest wejście prezenterskie To w tym momencie Jest tak, że Właśnie Wtedy jest Na przykład Spirowski, Pawełek No to już tym razem naprawdę tyle Idę obserwować

Ale długi wpis, co do koncesji to się zgadza. Część Esek ma zapis, że ma emitować elementy lokalne od 6 do 23 stąd tak, a nie inaczej emitują wieczorne magazyny lokalne.
O jinglach po prostu numer 1 w np Warszawie nie wiedziałem. :D

no właśnie, tylko radio eska musi zaktualizować wikipedie.

Obecnie w esce są hity na czasie i prowadzi Kasia Węsierska.

no tak, bo kasia teraz prowadzi hity naczasie, a nie impreske