Grupa radiowa time, Forum zarchiwizowane.

Stacje pod szyldem Radio Eska, wątek zarchiwizowany

Started by lukasz1993258 2726 posts last post 1 year ago Closed Page 67 of 137

Transcription

Miałem na myśli, że z imprezką do dwudziestej pierwszej. No, ale tak to jest. Naprawdę, mogliby jeszcze ewentualnie Eskę z Voxem zamienić, to też by im wiele na pewno dało. W Voxie w ogóle są lepsze auto-promocje i teraz prezenter na żywo jest dłużej, a to bardziej do Voxa by pasowało, takie coś, że od dwudziestej pierwszej już nie ma prezentera na przykład, a nie do Eski. No, ale jak widać, tam ktoś rozum już dawno stracił.

Transcription

No cóż, no taka jest prawda niestety, ale zobaczymy może na dniach, albo w przyszłym tygodniu ktoś pójdzie po rozum do głowy, albo to jest po prostu do momentu, a jak nie wróci Hanczak, że jak Hanczak wróci z Hololopu, to może wtedy imprezka będzie do 21, no bo z tym, że imprezka tylko do 20, znaczy do 22, przepraszam, bo z tym, że imprezka do 21, to naprawdę pomysł był fatalnie spomyślony, naprawdę. Nie przeszkadzają mi te serwisy lokalne po 22, czy przed 22, ale mogli to naprawdę inaczej zorganizować wszystko. Nie byłoby żadnych komplikacji.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

Te serwisy by o 22 spokojnie wystarczyły, dlatego że niektórych trwają pół godziny, niektórych godzinę i zrobić to tak, że eski o 21, załóżmy tam 35, by się rozłączały i każda by robiła, że tak powiem, jak to się ładnie mówi, sorry za wyrażenie, każdy chuj na swój strój i mogliby się rozłączać po prostu o tej 21.35. Nie wiem, zagrać tyle numerów, żeby nawet na tym Śląsku, jeżeli potrzebują ponad godziny, to żeby za 5.22 zaczęły się newsy, tam zaczęły wejść Hanczaka ostatnio, czy tam Węsierskiej, czy kto tam będzie tę imprezkę prowadził i po tym newsy. No tak samo w Warszawce i wszędzie wejście na koniec godziny i wchodzimy z newsami o 22.00. I tak moim zdaniem to powinno być zrobione. A że eska jest eską, to eska źle zrobiła. Dziękuję.

Transcription

No, ja tak właśnie mówiłem, że powinni w ten sposób zrobić, no bo to jest takie bezsensowne, moim zdaniem, żeby imprezka się kończyła o 21. Co oni potrzebują godzinnego czasu do tego, żeby wszystko ładnie poustawiać i pomontować, żeby to wsadzić i uruchomić po 22? Jak wczoraj tak naprawdę w Braniewie chyba newsy lokalne poleciały o 22.30. Jak się mówię, Puszkinie, mnie bardzo ciekawi, co będzie w weekend. Naprawdę to mnie cholernie ciekawi, co oni wymyślą w weekend. No chyba, że tak jak ja mówię, może tak zrobią właśnie, że jak wróci Hamczak, to może wtedy już imprezka będzie do 22. Nie wiem, może węsierska z jakichś przyczyn nie może. Już o 21. prowadzić imprezki, więc nie mają kogo zastąpić na tą godzinę, bo by się nie opłacało, więc na razie dają hity na czasie i potem dopiero jazda z serwisami. Nie wiem. Zobaczymy jeszcze, co będzie, jak wróci Michał Hamczak za już niecałe dwa tygodnie i wtedy zobaczymy, co oni takiego eleganckiego, że tak powiem, wymyślą, bo to w sumie jest bardzo ciekawe zjawisko, co oni teraz zrobili.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

I tak, mili Państwo, oto w ten sposób Radio SK od przyszłego poniedziałku wprowadza nową listę. Rap 20 będzie emitowana w każdy poniedziałek o 23. Nie wiem, czy będzie ktoś wprowadzący, czy nie, ale będzie Rap 20. Czyli 20 najgorętszych kawałków rapowych, na które można oczywiście głosować na sk.pl.

Transcription

Słuchajcie, wygląda na to, że piątek będzie jedynym dniem, w którym Radio Eska nie będzie emitywać wokół lokalnych magazynów. Zobaczę jeszcze, co będzie jutro od 6. Ale tak, imprezka In The Mix dalej idzie, podejrzewam, że do 2 w nocy. Albo do 1, właśnie, bo przecież teraz imprezka In The Mix jest godzinę. Jest godzinę później, czyli od 20 albo i dalej do 2, nie wiem. Mili Państwo, w każdym bądź razie sytuacja jest tego typu, że magazynów lokalnych chyba w piątki nie będzie żadnych. A wydawało mi się, że Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji wyraźnie zaznaczyła, żeby w każdym dniu było coś emitowanego lokalnie. No chyba, że mają do tego prawo.

Transcription

Witajcie kochani i wygląda na to, że w weekendy od 6 są emitowane powtórki serwisów lokalnych Radia Eska aczkolwiek bardziej bym powiedział, że to są magazyny przy czym jedyna stacja która nie emituje magazynu jest Eska Braniewa, tam leci muzyka więc taka oto ciekawostka i teraz zobaczymy czy w dniu dzisiejszym będzie podczas dnia czy będą nadawane serwisy również lokalne czy tylko tak jak było dotychczas serwisy z kraju i ze świata ja tak jeszcze w nocy myślałem i powiem wam tak, że chyba faktycznie mogli sobie pozwolić na to, żeby w piątek w ogóle nie emitować serwisów czy magazynów lokalnych Radia Eska ponieważ ... jakby nie patrzeć to od dziewiątej rano jest emitowany program pół Eska City więc tutaj chyba tym się kierowali że akurat to jest nadawane od dziewiątej do dwudziestej pierwszej więc myślę sobie, że to też w jakiś sposób wpływa na to bo wydaje mi się, że nie ma chyba jakiś tam wyliczonych serwisów lokalnych, które ma nadawać tylko po prostu mają codziennie nadawać serwisy lokalne lub magazyny a to co nadają lokalnego to już jest chyba ich sprawka no i nie ważne ile to ile tego wszystkiego jest no cóż moi drodzy ja tradycyjnie będę wszystko obserwować i dam wam znać w kolejnych odcinkach cześć

Transcription

No i słuchajcie, od równej godziny siódmej Eska Braniewo nadaje swoją ulubioną audycję pod tytułem Cisza. I zobaczymy do której tak to będzie wszystko nadawane. No powiem wam szczerze, że ciekawie się robi w tej inwestycji. Wszystkie inne Eski emitują jeszcze serwisy, nasze magazyny lokalne, tutaj jest cisza. Cóż no, też tak można, też tak można po prostu. Akutualnie jest nadawana nośna cisza, brak sygnału.

Transcription

I tak około 7.30 coś w SC Broniewo skończyła się cisza, ale leci dokładnie ta sama playlista, która leciała o godzinie 6 rano.

Transcription

Witam Was ponownie po raz niezwyczajny. Przeszedłem się tutaj z Wami podzielić moją pewną refleksją. Mianowicie tak sobie pomyślałem, że oni to troszkę powinni inaczej zrobić. Tylko, że tutaj jest tak. Powinna być w piątek normalnie imprezka w 18.00 do 21.00. Od 22.00 serwisy lokalne, od 23.00 imprezka in the mix. Group hity na czasie ewentualnie skrap.pl. Chociaż tutaj od poniedziałku będzie zmiana. Tak jak już mówiłem, bo o 20.00 będzie rap 20.00. Swoją drogą, czy od wtorku będzie skrap.pl z powrotem? Będą to, trzeba będzie sprawdzić. Następna sprawa. I tutaj właśnie jest tak, bo w konkurencyjnej stacji RMF MAX listach OBEN została przeniesiona na soboty od godziny 17.00 do 20.00. I teraz oni mieliby dwa wyjścia. Albo gorącą 20.00 przenieść z piątku na sobotę od 16.00 do 18.00. Lub na niedzielę od 16.00. I potem mogłaby być imprezka. Bo wiadomo, że w sobotę i w niedzielę nie ma magazynów lokalnych. Więc albo sobotę, albo w niedzielę od 18.00 mogłaby być gorąca 20.00. Nie, od 16.00 do 18.00. Aby to ładnie połączyć i od 18.00 byłaby już normalna imprezka. No chyba, że jeszcze tak zrobić. Żeby w sobotę była imprezka. Imprezka Indemix po gorącej 20.00 z pozdrowieniami. I to by uważam było najlepsze w tym wszystkim. Najlepiej zorganizowane. Czyli w sobotę gorąca 20.00 od 16.00 do 18.00. Potem imprezka Indemix od 18.00. Albo ja już nie wiem po prostu jak to można byłoby inaczej zrobić. Taka refleksja.

Transcription

No i witajcie mili Państwo, imprezka nawet w sobotę jest od godziny 18, no i teraz nasuwa się takie pytanie, co oni zrobią o 21, bo jeżeli puszczą magazyny lokalne z całego tygodnia, znowu no to to będzie lekka przesada, żeby w weekend o tej porze puszczać magazyny lokalne, albo po prostu puszczą imprezkę in the mix. Bardzo mnie to ciekawi, co oni wykonują i będę Wam dawał znać.

no imprezka trfa w sobote do 22

Transcription

Więc podsumując, sobota jest jedynym dniem, w którym imprezkę nadaje do 22. Druga sprawa. Wiem już dlaczego w piątki nie są nadawane magazyny lokalne. Magazyny lokalne w piątki nie są nadawane, gdyż w niedzielę są nadawane dwa razy. Czyli o 6 rano, podsumując chyba cały tydzień. I od godziny 21 liczmy. Bo niektóre eski emitują magazyny lokalne od 21.30, niektóre od 22.30, niektóre jeszcze od 22.00, więc to jest tak trochę dziwnie zrobione. No ale cóż, nie dam to oceniać. Na dzień dzisiejszy tak to właśnie wygląda. Czy coś jeszcze? Póki co takich jakichś specjalnych zmian nie zauważyłem. Oczywiście jak coś tutaj się zmieni, to tradycyjnie dam znać. No i co? No i zobaczymy jak to będzie jutro wyglądać, jeżeli chodzi o Rap 20, która będzie emitowana od 23.00. I taka jeszcze jedna ciekawostka, że w dniu dzisiejszym podczas Eska Music Info powiedział Michu Sopkowski, ponieważ to on dzisiaj prowadził imprezkę, że najlepsze eskowe rapowe kawałki są jutro od 23.00, a dzisiaj też są emitowane. Więc o dniu dzisiejszym oczywiście nie wspomniał. Co dalej? Dzisiaj, kiedy kończyła się imprezka przed 21.00, nie wiedzieć dlaczego, zaraz po X40, kiedy się eski na nowo połączyły, Michu Sopkowski do 22.00 prawie nie miał ani jednego wejścia. Ostatnie wejście, które było, było widać nagrywane z Voicetracka. No i czy coś jeszcze tutaj zauważyłem? Chyba jak na razie nie. A! W Esce Braniewo po 20.40 zostało wyemitowane Eska City z Elbląga. Taka też wpadka się zdarzyła, no ale tutaj to ma prawo być emitowane, ponieważ Eska Braniewo ma siedzibę w studiu eski Elbląg. Także tutaj to w ten sposób wygląda. Tak samo jak kiedyś była wpadka w Esce Ostrzeszów. Niby było tym żyje Ostrzeszów, a było potem, słuchajcie, niósłów Eski Ostrów Kalisz. No bo Eska Ostrzeszów też ma siedzibę tam, gdzie ma Eska Ostrów Kalisz. Czy tudzież tak samo Eska Beskidy ma siedzibę dokładnie tam, gdzie Eska Śląsk, czyli Sosnowcu. No i tak jak Puszkin wspomniał, to wszystko trochę, według mnie, źle zostało zrobione. No i tak jak Puszkin wspomniał, to wszystko trochę, według mnie, źle zostało zrobione. No i tak jak Puszkin wspomniał, to wszystko trochę, według mnie, źle zostało zrobione. No i tak jak Puszkin wspomniał, to wszystko trochę, według mnie, źle zostało zrobione. No i tak jak Puszkin wspomniał, to wszystko trochę, według mnie, źle zostało zrobione. No i tak jak Puszkin wspomniał, to wszystko trochę, według mnie, źle zostało zrobione. No i tak jak Puszkin wspomniał, to wszystko trochę, według mnie, źle zostało zrobione. No i tak jak Puszkin wspomniał, to wszystko trochę, według mnie, źle zostało zrobione. No i tak jak Puszkin wspomniał, to wszystko trochę, według mnie, źle zostało zrobione. No i tak jak Puszkin wspomniał, to wszystko trochę, według mnie, źle zostało zrobione. No i tak jak Puszkin wspomniał, to wszystko trochę, według mnie, źle zostało zrobione. No i tak jak Puszkin wspomniał, to wszystko trochę, według mnie, źle zostało zrobione. No i tak jak Puszkin wspomniał, to wszystko trochę, według mnie, źle zostało zrobione. No i tak jak Puszkin wspomniał, to wszystko trochę, według mnie, źle zostało zrobione. No i tak jak Puszkin wspomniał, to wszystko trochę, według mnie, źle zostało zrobione. No i tak jak Puszkin wspomniał, to wszystko trochę, według mnie, źle zostało zrobione. No i tak jak Puszkin wspomniał, to wszystko trochę, według mnie, źle zostało zrobione. No i tak jak Puszkin wspomniał, to wszystko trochę, według mnie, źle zostało zrobione. No i tak jak Puszkin wspomniał, to wszystko trochę, według mnie, źle zostało zrobione. No i tak jak Puszkin wspomniał, to wszystko trochę, według mnie, źle zostało zrobione. No i tak jak Puszkin wspomniał, to wszystko trochę, według mnie, źle zostało zrobione. No i tak jak Puszkin wspomniał, to wszystko trochę, według mnie, źle zostało zrobione. No i tak jak Puszkin wspomniał, to wszystko trochę, według mnie, źle zostało zrobione. No i tak jak Puszkin wspomniał, to wszystko trochę, według mnie, źle zostało zrobione. No i tak jak Puszkin wspomniał, to wszystko trochę, według mnie, źle zostało zrobione. No i tak jak Puszkin wspomniał, to wszystko trochę, według mnie, źle zostało zrobione. No i tak jak Puszkin wspomniał, to wszystko trochę, według mnie, źle zostało zrobione. No i tak jak Puszkin wspomniał, to wszystko trochę, według mnie, źle zostało zrobione. No i tak jak Puszkin wspomniał, to wszystko trochę, według mnie, źle zostało zrobione. No i tak jak Puszkin wspomniał, to wszystko trochę, według mnie, źle zostało zrobione. No i tak jak Puszkin wspomniał, to wszystko trochę, według mnie, źle zostało zrobione. No i tak jak Puszkin wspomniał, to wszystko trochę, według mnie, źle zostało zrobione. No i tak jak Puszkin wspomniał, to wszystko trochę, według mnie, źle zostało zrobione. No i tak jak Puszkin wspomniał, to wszystko trochę, według mnie, źle zostało zrobione. No i tak jak Puszkin wspomniał, to wszystko trochę, według mnie, źle zostało zrobione. No i tak jak Puszkin wspomniał, to wszystko trochę, według mnie, źle zostało zrobione. No i tak jak Puszkin wspomniał, to wszystko trochę, według mnie, źle zostało zrobione. No i tak jak Puszkin wspomniał, to wszystko trochę, według mnie, źle zostało zrobione. No i tak jak Puszkin wspomniał, to wszystko trochę, według mnie, źle zostało zrobione. No i tak jak Puszkin wspomniał, to wszystko trochę, według mnie, źle zostało zrobione. No i tak jak Puszkin wspomniał, to wszystko trochę, według mnie, źle zostało zrobione. No i tak jak Puszkin wspomniał, to wszystko trochę, według mnie, źle zostało zrobione. No i tak jak Puszkin wspomniał, to wszystko trochę, według mnie, źle zostało zrobione. No i tak jak Puszkin wspomniał, to wszystko trochę, według mnie, źle zostało zrobione. No i tak jak Puszkin wspomniał, to wszystko trochę, według mnie, źle zostało zrobione. No i tak jak Puszkin wspomniał, to wszystko trochę, według mnie, źle zostało zrobione. No i tak jak Puszkin wspomniał, to wszystko trochę, według mnie, źle zostało zrobione. No i tak jak Puszkin wspomniał, to wszystko trochę, według mnie, źle zostało zrobione. No i tak jak Puszkin wspomniał, to wszystko trochę, według mnie, źle zostało zrobione. No i tak jak Puszkin wspomniał, to wszystko trochę, według mnie, źle zostało zrobione. No i tak jak Puszkin wspomniał, to wszystko trochę, według mnie, źle zostało zrobione. No i tak jak Puszkin wspomniał, to wszystko trochę, według mnie, źle zostało zrobione. No i tak jak Puszkin wspomniał, to wszystko trochę, według mnie, źle zostało zrobione. No i tak jak Puszkin wspomniał, to wszystko trochę, według mnie, źle zostało zrobione. No i tak jak Puszkin wspomniał, to wszystko trochę, według mnie, źle zostało zrobione. No i tak jak Puszkin wspomniał, to wszystko trochę, według mnie, źle zostało zrobione. No i tak jak Puszkin wspomniał, to wszystko trochę, według mnie, źle zostało zrobione. No i tak jak Puszkin wspomniał, to wszystko trochę, według mnie, źle zostało zrobione. No i tak jak Puszkin wspomniał, to wszystko trochę, według mnie, źle zostało zrobione. No i tak jak Puszkin wspomniał, to wszystko trochę, według mnie, źle zostało zrobione. No i tak jak Puszkin wspomniał, to wszystko trochę, według mnie, źle zostało zrobione. No i tak jak Puszkin wspomniał, to wszystko trochę, według mnie, źle zostało zrobione. No i tak jak Puszkin wspomniał, to wszystko trochę, według mnie, źle zostało zrobione. No i tak jak Puszkin wspomniał, to wszystko trochę, według mnie, źle zostało zrobione. No i tak jak Puszkin wspomniał, to wszystko trochę, według mnie, źle zostało zrobione. No i tak jak Puszkin wspomniał, to wszystko trochę, według mnie, źle zostało zrobione. No i tak jak Puszkin wspomniał, to wszystko trochę, według mnie, źle zostało zrobione. No i tak jak Puszkin wspomniał, to wszystko trochę, według mnie, źle zostało zrobione. No i tak jak Puszkin wspomniał, to wszystko trochę, według mnie, źle zostało zrobione. No i tak jak Puszkin wspomniał, to wszystko trochę, według mnie, źle zostało zrobione. No i tak jak Puszkin wspomniał, to wszystko trochę, według mnie, źle zostało zrobione. No i tak jak Puszkin wspomniał, to wszystko trochę, według mnie, źle zostało zrobione. No i tak jak Puszkin wspomniał, to wszystko trochę, według mnie, źle zostało zrobione. No i tak jak Puszkin wspomniał, to wszystko trochę, według mnie, źle zostało zrobione.

No dziwnie to zrobili, szczególnie te podwójne newsy w niedzielę.

tylko jeszcze nie wiem, czy te magazyny, co emitóją w niedziele wieczorem, czy one nie są z piątku.

rap 20 jest bez prowadzącego.

A po 0:00 były normalne hity na czasie.

radio eska zmieniło oprawe dźwiękową

Ooo. A tego się nie spodziewałem po tej stacji, że to zrobią. :). :). :).

Transcription

Ale ta oprawa jest fajna, moim zdaniem, bo na przykład jest Hity na czasie, w drodze do Wałcza, albo Hity na czasie, w drodze to i jest podawana jakaś miejscowość w pobliżu tej, gdzie eska jest nadawana, no. Muszę powiedzieć, że my trochę zaskoczyli z tym wszystkim, co zrobili, ale oczywiście teraz tradycyjnie ja to wszystko buforuję. Teraz na tapety biorę eskę rzeszów, no i zobaczymy, co tutaj będzie od godziny 6, czy zmienią całą oprawę dźwiękową, czy po prostu też będą tak stopniowo wdrażać to wszystko, jak to było w zeszłym roku. No w sumie, mili państwo, jakby nie patrzeć, co się tą oprawą starą już, teraz mogę tak śmiało stwierdzić, naciesieliśmy, no, w sumie rok, rok i parę dni trwała ta nowa oprawa. Od dzisiaj jest nowiutka oprawa, nie ma już dźwięku. Nie ma już przyśpiewanych, także, no, robi się bardzo ciekawie, także ja na razie was pozostawiam, mili państwo, idę obserwować, jak to będzie trwało od równej szóstej, czy jakaś fajna wpadka będzie, a na pewno będzie. Jestem tego niemal pewny, więc, no, pozostaje mi na chwilę obecną, tylko, cóż, no, czekać na dalszy rozwój wydarzenia, ale powiem wam, że eska mnie naprawdę teraz zaskoczyła z tą nową oprawą. Do tego to się chyba nie... Nikt nie mógł spodziewać.