Grupa radiowa time, Forum zarchiwizowane.

Stacje pod szyldem Radio Eska, wątek zarchiwizowany

Started by lukasz1993258 2726 posts last post 1 year ago Closed Page 66 of 137

no ciekawe, bo coś jak zwykle kombinujom
Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Dziś już nie ma bloku o x20.

ooooo ciekawie hehe
Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

no i wygląda nato, że eska zmienia pory nadawania serwisów lokalnych, bo ciongle jest podkreśnienie, że od poniedziałku poranny program jest od 6:00, więc chyba serwisy bendom wieczorem, tylko jeszcze nie wiem od której.

Transcription

Słuchajcie, teraz sytuacja jest tego typu, że imprezka jest od godziny 18, od dnia jutrzejszego, więc idąc tym tokiem myślenia, serwisy lokalne będą nadawane chyba od 22, mam takie niejasne wrażenie, że chyba tak właśnie będzie. Słuchajcie, mogę się w tym momencie mylić i mogę w tym momencie wprowadzać w błąd, bo to by to wszystko pięknie do siebie pasowało. Dlaczego? Ponieważ obudź się na Ankesę, tak jak podkreślałem w poprzednim poście, cały czas jest podkreślane, że jest od równej 6 rano. Ja w dniu jutrzejszym wyjeżdżam do Warszawy, ale jak będę w Warszawie, też oczywiście będę dawał znać. Jak tutaj ta sytuacja wygląda? Ale wygląda na to, że jeżeli tak by to miało wyglądać, no to prawdopodobnie by to wyglądało w ten sposób, że obudź się na Ankesę jest od 6 do 9, potem od 9 do 15 są hity na czasie, od 15 do 18, jak za dawnych lat, będzie wrzutka na luz, a od 18... Do 22 będzie imprezka. Po imprezce będą serwisy lokalne, po serwisach lokalnych będą hity na czasie ewentualnie eskarab.pl. Tak wygląda, że od dnia jutrzejszego to wszystko będzie wyglądać.

Transcription

Aha, jeszcze taka jedna zmiana, skrap.pl nie ma dżingli, hity na czasie i potem lecą kawałki z skrap.pl, taka jeszcze jedna ciekawostka.

Transcription

Słuchajcie, już jestem teraz w Warszawie, nie wiem dokładnie przez ile, ale póki co będę. A taka właśnie dla Was ciekawostka, jeszcze to za chwilę będę obserwować. SK City chyba będzie emitowane nawet od godzin porannych, chyba co 15 minut, nawet w tygodniu. Więc ja tutaj widzę, że spore zmiany się szykują w SC. No ciekawe do czego oni dążą, bo to aż naprawdę jest imponujące. W każdym bądź razie sytuacja jest właśnie tego typu, że tak jak mówię, SK City przygórą poszło. I teraz zobaczymy, czy za chwilę będzie wrzutka na luz, czy nie, czy jak to będzie wyglądać. Tak jeszcze z ciekawości, ciekawy jestem, ale wydaje mi się, że Gorącą 20 też przesuną. Uściślając, moim zdaniem Gorącą 20 przesuną na piątek, owszem, na godzinę 8. Od 18 do 20. Potem poleci imprezka Indemix z pozdrowieniami. Ale czy tak będzie? Mili Państwo, będziemy musieli sami to wszystko zobaczyć. No bo póki co, ja na razie obserwuję. Oczywiście wszystko na bieżąco, będę Wam dał znać, co jest, czym się jak je. Ale powiem Wam taką ciekawostkę, że to się robi bardzo ciekawe. Naprawdę, z ręką na sercu, sam jestem w szoku. No nic, mili Państwo. Ja idę dalej obserwować. Jak to wszystko wygląda i jak to wszystko się przedstawia. I oczywiście tradycyjnie Wam wszystkim dam tutaj znać.

Transcription

No i słuchajcie, sytuacja jest teraz tego typu, że radio SK chyba naprawdę coś pozmieniało, ponieważ SK City znowu została wyemitowana parę minut temu. I oczywiście moje przypuszczenia się sprawdziły, to znaczy wrzuć na luz jest od godziny 15 do godziny 18, czyli mili państwo, tak jak za dawnych dobrych lat. Od 18 do 22 imprez, a potem podejrzewam, że są newsy lokalne, a właściwie magazyny lokalne. Tylko pytanie jest takie za 100 punktów, co oni zrobią z tym w soboty i w niedzielę? Czy w soboty i w niedzielę serwisy lokalne będą od 6 i puszczane z całego tygodnia, czy też będą od godziny którejś tam? Pozostaje na razie patrzeć.

Transcription

I słuchajcie, wygląda na to, że oczywiście imprezka się zaczęła o godzinie 18, były newsy z kraju i ze świata, potem newsy lokalne. Taka ciekawostka jeszcze, bo o tym zapomniałem, że o 6 rano też były newsy lokalne po newsach z kraju i ze świata. Następnie, tak jak mówię, trwa imprezka, ale oczywiście po X20 były wyemitowane reklamy. I zobaczymy, jak to będzie wyglądało po 19, przepraszam. Więc zobaczymy, jak sytuacja będzie wyglądała po godzinie 19, kiedy to właśnie zacznie się, znaczy teoretycznie dopiero powinna się imprezka zacząć. Eskara.pl od 23 jest, więc jeżeli dobrze myślę, to o 22 będą emitowane magazyny lokalne. Zobaczymy, ale jestem niemal pewny, że tak. Oczywiście tutaj Wam będę dawał na wierząco znaczenie. Jak sytuacja na chwilę obecną się przedstawia.

Transcription

Jak to, proszę Państwa, bywa w zwyczaju Eski i Braniewo, oczywiście nie obyło się bez wpadki. Dlaczego? Ponieważ po X40, po reklamach został wyemitowany dżinger Wrzuć na Rus. Przed chwilą puścili księgę przy praw Alberta. Dodatkowo, jakby tego było mało, potwierdziło się to, co mówiłem. Serwisy, lokalne magazyny zostały przeniesione na wieczór, mówili w Esce przed chwilą. Także takie oto zmiany Radio Eska wprowadziło, czyli serwisy lokalne są od 22. Tylko mnie cały czas ciekawi, co oni zrobią w sobotę i w niedzielę. Pozostaje tylko obserwować. A nawiasem mówiąc, coś się stało, ponieważ jedyny stream, który działał to jest Eski i Braniewo. Innej Eski. Strym nie działa.

Transcription

Słuchajcie, nie wiem co się stało, ale prawdopodobnie chyba po trzecim utworze zagranym po X40, jeżeli chodzi o S-Gebra Niebo, nagle skończył się utwór i zrobiła się cisza. Nie ma nic. Jest szum, nic nie ma. Taka ciekawostka. Bo ja tutaj sobie teraz na bieżąco buforuję i właśnie w tym momencie jest cisza. Totalna cisza, nic się nie dzieje. Nie wiedzieć dlaczego, także słuchajcie, ciekawie. Naprawdę istnieje ciekawie się to wszystko zapowiada. Ja wiedziałem, że co jak co, ale S-Gebra Niebo będzie mieć wpadki. No i macie tego właśnie niewątpliwą przyjemność słyszeć, bo akurat w tle jest włączona stacja S-Gebra Niebo, która na de facto jest tylko szumem. Szum, w której de facto jest szum i nic konkretnego się w tej stacji na chwilę obecną nie dzieje. Nie wiem dlaczego. Na razie jeszcze sobie poczekam. Jestem bardzo cierpliwy. Wygląda na to, że coś się stało i coś zostało źle wprowadzone i chyba zaraz to ruszy. No, to tyle.

Transcription

I taka jeszcze jedna ciekawostka. Zastanawiam mnie, co oni zrobią w przyszłym roku w wakacje. Jak wypełnią lukę między 22 a 23, kiedy nie będzie serwisów lokalnych. Tak sobie myślę, że albo powrócą do tego czasu, kiedy imprezka była o 19, albo imprezkę przedłużą o godzinę dłużej. Także z 4 godzin zrobi się 5 godzin. A na dzień dzisiejszy, mili państwo, wakacje 2020 uważam już za zamknięte. Co będzie w następne wakacje? Czy SK Summer City z powrotem wyjedzie w miasto? Dowiemy się dopiero w 2021 roku w wakacje. Może już wtedy SK Summer City będzie dorosła. Może firma nie ruszała w miasto, bo w tym roku to wiadomo jak było, bo pandemia jest. No nic kochani, ja się z wami żegnam i cóż, na chwilę obecną życzę wam miłego wieczoru.

A ile te newsy lokalne będą trwały? I czy eska rap będzie tak samo jak w wakacje nadawana, czy tylko w poniedziałki?

Transcription

Wygląda na to, że serwisy lokalne będą nadawane przez godzinę, czyli od 22 do 23. W dniu dzisiejszym eskara.pl oczywiście jest od 23. Nie wiem jak to będzie jutro. Jutro też to sprawdzę. Nawiasem mówiąc, wszystkie streamingi eskek zaczęły z powrotem działać.

Transcription

Nie słuchajcie, sytuacja jest tego typu, że jednak imprezka trwa 3 godziny, a nie 4, czyli od 20.00 do 20.00, pół od 18.00 do 21.00, po czym od 21.00 te ortyście są z rowisy lokalne, ale w większości eskach na razie gra muzyka, w esce dla niebo jest cisza, no nie gra nic, w esce piła przez jakieś 15 minut, też była cisza i nic nie grała, dopiero potem poleciała muzyka, więc zobaczymy co będzie dalej. Ale Puszkinie, żałuj, że cię nie ma, bo jest co obserwować, naprawdę, żałuj.

Transcription

Cześć, cześć. Ja w zasadzie to faktycznie jestem w Polsce teraz, więc nie mogę za bardzo obserwować, czy eskę obserwuję, ale tutaj będę bardzo rzadko. Natomiast teraz pożyczyłem locktapa na chwilę i mogę tutaj powiedzieć. Więc tak, zmiany w Romówce istotnie. W ogóle od poniedziałku za dwa tygodnie imprezkę przyjmuje Michał Hanczach ku memu zadowoleniu. Imprezka jest faktycznie od 18.00 do 21.00, przy czym od 21.00 mniej więcej zależy, o których eskach. W niektórych się od 21.00 będą pewnie zaczynać newsy lokalne, w niektórych od 21.30 przyczynamy eskę Music News i newsy lokalne, a o 22.00 z kolei playlista. Nie wiem, dziwne to wszystko dla mnie jest, bo mogłyby się te newsy lokalne faktycznie o 22.00 zacząć i mogłoby to działać. Escebra nie było istotnie cisza. Tutaj o 20.00. Obserwowaliśmy z Łukaszenką, no i co, eska.city jest faktycznie co godzinę, a eskarap.pl ponoć ma być od poniedziałku do piątku od 23.00. Nie wiem, czy będzie do pierwszej, czy będzie do której. I co jeszcze, gorąca 20.00 od 18.00 do 20.00 będzie istotnie. Nie wiem, co z weekendami. Nie ma w Romówce imprezki na sobotę, więc może będzie imprezka in the mix, a w niedzielę już imprezka ma być. No, także tyle mojego na tę chwilę.

Transcription

Ale pewnie Kaśka Węsierska idzie na urlop za dwa tygodnie, dlatego Hanczak pewnie przejmie imprezkę, no bo chyba nic mi nie wiadomo, żeby Węsierskę zwalniali, albo żeby ona się gdzieś przeniosła, to raczej nie, ona raczej na urlop idzie, dlatego tak prawdopodobnie będzie za dwa tygodnie, że właśnie Hanczak przejmie imprezkę. Co do tego, o czym mówiłeś Puszkinie odnośnie tych serwisów lokalnych, to one powinny według mnie zaczynać się o 22, przy czym tak naprawdę powinno być. Dlaczego? Ponieważ na przykład zawsze te newsy lokalne na przykład w ESC Śląsk trwały równą godzinę i na ten przykład od 22 do 23 powinny te newsy lokalne być, imprezka do 22 powinna w tym wypadku być. No bo nie rozumiem dlaczego... Nie może żadna tej imprezki jakby przedłużyć, żeby trwała faktycznie 4 godziny, a nie 3. To jest takie dosyć bezsensowne moim zdaniem, no ale cóż, może w końcu pójdą po rozum do głowy i dadzą tą dodatkową godzinę imprezki. No dzisiaj w większości ESK-ach była cisza, potem fakt faktem w jednych, na przykład w ESC Śląsk newsy lokalne poleciały od 21 do 22. Przy czym na przykład w ESC Piła prawdopodobnie jak dobrze liczyłem to za 15-22. W ESC Braniewo chyba najpóźniej, bo chyba po 22. No to tak to wygląda na dzień dzisiejszy. Nie wiadomo co będzie w piątek po gorącej dwudziestce. Może być imprezka in the mix, a raczej tak będzie. Dlaczego? Dlaczego? Dlaczego? Dlaczego? Dlaczego? Dlaczego? Dlaczego? Dlaczego? Dlaczego? Dlaczego? Dlaczego? Dlaczego? Dlaczego? Dlaczego? Dlaczego? Dlaczego? Dlaczego? Dlaczego? Dlaczego? Dlaczego? Dlaczego? Dlaczego? Dlaczego? Dlaczego? Dlaczego? Dlaczego? Dlaczego? Dlaczego? Dlaczego? Dlaczego? Dlaczego? Dlaczego? Dlaczego? Dlaczego? Dlaczego? Dlaczego? Dlaczego? Dlaczego? Dlaczego? Dlaczego? Dlaczego? Dlaczego? Dlaczego? Dlaczego? Dlaczego? Dlaczego? Dlaczego? Dlaczego? Dlaczego? Dlaczego? Dlaczego? Dlaczego? Dlaczego? Dlaczego? Dlaczego? Dlaczego? Dlaczego? Dlaczego? Dlaczego? Dlaczego? Dlaczego? Dlaczego? Dlaczego?

Transcription

Nie wiem. Za dwa tygodnie Michał Hanczak przejmuje imprezkę, a Kasia Będzierska będzie prowadziła hity na Czesi. Taka zmiana. Co do dźwigni na lato, hity na Czesi, to ja już się dzisiaj nie słyszałem, więc nie wiem, kiedy one były. Co do piątku i soboty, możliwe, że wtedy nie będzie tych wniosków lokalnych, że w niedzielę będą. Chyba, że w weekend będą, tak jak były od szóstej. To by w sumie było najlepiej, ale co oni zrobią, tego to ja nie wiem, a na tę chwilę sobie idę. Niech tam gdzieś znajdę czas i chwilkę wolną, żeby na antena wejść. Pewnie poczytam Twoje wpisy i coś tam się podzielę opinią.

Transcription

No cóż, no prawda jest w tym momencie taka, że Eska potrafi zaskoczyć. No a co do tej zmiany, jeżeli chodzi o imprezkę, no to prędzej czy później musiało to nastąpić, że Kaśka Węsierska przejdzie na hity na czasie, no bo ona to tak, moim zdaniem, średnio sobie radziła z tym programem imprezka. Także tutaj to akurat w dobrą stronę uważam poszli, że to Hanczak będzie oficjalnie mógł prowadzić już imprezkę, także w bardzo dobrą stronę poszli. Ciekawe w sumie, chociaż nie, no bo to by się z jednej strony zgadzało, bo jeżeli Kaśka Węsierska będzie prowadziła... ...hity na czasie, to będzie znaczyło tylko jedno, że Sopkowski będzie mógł spokojnie mieć wolne przez tydzień do piątku i w piątek spokojnie będzie mógł prowadzić gorącą dwudziestkę, przepraszam, bo jeszcze się nie przyzwyczaiłem do tego, że to już nie jest podwójna gorąca dwudziestka, tylko zwykła gorąca dwudziestka. No cóż, no na dzień dzisiejszy tylko pozostaje nam obserwować i... ...patrzeć co takiego oni cudownego jeszcze wymyślą, ale tak jak mówiłem z tym, że Hanczak prowadzić będzie imprezkę na stałe, no to moim zdaniem poszli zdecydowanie w dobrym kierunku, bo Kaśka Węsierska to tak średnio. Wejścia zdecydowanie były zbyt małe.

Transcription

Tymczasem skrap.pl miało być od poniedziałku do piątku i wczoraj owszem, rapowe numery były, ale ale dżindle były normalne, skowe, nie było skrap.pl Nie wiem o co temu radiu w życiu chodzi W ogóle skarżeszów wczoraj nie wyemitowała newsów lokalnych od 21 ani 2 W ogóle ten pomysł z tymi newsami od 21 jest źle rozwiązany Imprezka powinna trwać do 22, a od 21 te newsy dawać Albo od 21, ale w jednym momencie, a nie w każdej esce w innych godzinach W jednych od 21.30, w drugich od 22, w innych od 22.30 Bez sensu To radio się psuje i kończy tyle mojego Oczywiście słuchaw na narodzie się tam będę Obserwował, ale naprawdę, oni od 2017 roku To już takie głupie decyzje podejmują, że tam już dawno ktoś powinien Jakaś głowa powinna być Zdecydowanie polecieć stamtąd