Grupa radiowa time, Forum zarchiwizowane.

Stacje pod szyldem Radio Eska, wątek zarchiwizowany

Started by lukasz1993258 2726 posts last post 1 year ago Closed Page 40 of 137

Transcription

No naprawdę, i tak jak opowiadać, to to wszystko naprawdę się wydaje ciekawe. Zobaczymy. Nie, pewnie dzięki Hity na czasie odjazdów świątecznych już nie będzie. Ale ciekawe, czy podkłady będą jakieś świąteczne? Może od 24 grudnia dopiero. Zobaczymy, zobaczymy.

Transcription

Podkłady świąteczne mogą jakieś tam być, ale to tak jak Ty mówisz 24 grudnia. Na razie pozostaje obserwować i obserwować i tylko tyle.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

Hej, obserwuję sobie Eskę i ja nie zauważyłem Łukaszu, żeby jakoś dążyli do tego, żeby nie puszczać lokalnych dzienników. Oszusty normalnie były emitowane, więc na pewno nie dążą do tego, o czym ty mówiłeś. Natomiast wydaje mi się, że jednak wycofają te dżingle, bo one tak wszystkie świąteczne są tam, gdzie powinny być te ESK Warszawa. I ich nie ma. Swoją drogą, mi się dzisiaj znowu śniło, że w ESK się coś z dżinglami pozmieniało. Śniły mi się dość duże zmiany w dżinglach, których nie rozumiałem, czemu tak się stało, ale się stało. W każdym razie... W każdym razie dla mnie jest wszystko spoko z tymi dżinglami. Znaczy, są to lokalne świąteczne, dużo ich jest i jest ciekawie.

Transcription

Dzień dobry! Dzień dobry! Dzień dobry!

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

Eee, hej, obserwowałem, obserwowałem, tak, zauważyłem, myślałem, że to już od wczoraj weszło, a widzisz. Tak, jest obudź, siena, kiesa, eska Warszawa, tuf, tuf, na przykład. Ale tak, faktycznie, tam gdzie zazwyczaj były dziennie te eska Warszawa, albo eska Warszawa, to tam albo są te, które są bez kalendermieści, te eska, eska, albo śpiewane, eska, jakieś tam radio, eska, te wszystkie śpiewane. Także wiem, o co Ci mogło chodzić. Jeżeli wczoraj nie było dżingli obudź, siena, kiesa, eska Warszawa jeszcze, to faktycznie, równie można było to interpretować. Natomiast ja jeszcze poobserwuję, mam już pewien wniosek wyciągnięty, ale na razie nie będę nim się dzielił. Jak dłużej poobserwuję, to ewentualnie, bo mam... Wiem, chyba... Chyba dlaczego w Imprezce tak dużo było tych dżingli dzikalnych, eska Warszawa, z dzwoneczkami, ale to wyciągnę dzisiaj wnioski, bo może we Wrzucce na Luz i w Hitach na Czasie i wszędzie zmodyfikują, że na przykład będzie Imprezka, eska Warszawa, albo Wrzuć na Luz, radio, eska, eska, Wrzuć na Luz, z Spirowskim, eska Warszawa. Może też tak będzie. I może właśnie w Imprezce to wszystko będzie, dlatego... Miałem się nie dzielić wnioskiem, a się dobra jednak podzielę. Właśnie dlatego, że dużo było tych dżingli dzikalnych, ponieważ też nie mieli żadnych dżingli Imprezka, eska Warszawa, a dzisiaj jest dużo tych dżingli dzikalnych, bo właśnie są te wszystkie obecnie na MKS-a, eska Warszawa, albo po wejściu, eska Warszawa też. Chociaż czasem się po wejściu prezenterskim też zdarzy świąteczny. Jest ciekawe. Ciekawe, czy po świętach wrócą dżingli, ale te krótkie, eska Warszawa. Ciekawe, czy po świętach wrócą dżingli, ale te krótkie, eska Warszawa. Ciekawe, czy po świętach wrócą dżingli, ale te krótkie, eska Warszawa. Czy nie wrócą? A może w ogóle coś się po świętach jeszcze zmieni? Albo po nowym roku? Dziś będę obserwował, chociaż mam w planach wejście na basen, ale to w drodze będę mógł sobie je słuchać.

Transcription

No tak może być Puszkinie, może być tak jak ty mówisz, tylko ciekawy jestem czy po dziesiątej na przykład będzie na początku wejścia będzie coś tam witam bardzo serdecznie, SK, SK Warszawa, bo mi się wydaje, że być może do tego będą dążyć, żeby wszędzie już były te dżingle lokalne. Swoją drogą ciekawy jestem jak SK SES na tym wypadku się zachowa, bo to w sumie ciekawie co oni tam wymyślą, czy będzie cisza, czy jak tak dalej będzie to przy każdym dżingle. Właściwie to teraz mnie to ciekawi, bo teraz jak jest ten sezon świąteczny to ciekawy jestem co w SC SES robią, czy też są jakieś dżingle świąteczne tylko bez miejscowości, czy po prostu jest cisza i nie ma kompletnie dżingli świątecznych. Swoją drogą, no powiem Ci, że pozostaje obserwować, bo naprawdę SK teraz w dzień dzień potrafi. Zaskoczyć, to jest po prostu coś ciekawego moim zdaniem, więc ja oczywiście, że będę obserwować, bo chcę obserwować, bo lubię obserwować. No i ciekawe do czego to wszystko dochodzi, znaczy do czego to wszystko dąży, no to pozostaje tylko jak na razie obserwować na bieżąco, aby sprawdzić do czego to wszystko doprowadza.

Transcription

No tak, po dziewiątej też było trochę dżingli tych sieciowych, zauważyłem, a co jeszcze chciałem powiedzieć, przepraszam skupiłem się na dżinglu, że jest normalnie takie bohity na czasie, radio, SK, i teraz normalnie są te dżingle, są dżingle lokalne, przed drugim czy czwartym numerem było, po dziewiątej na przykład przed drugim czy czwartym były sieciowe, więc ciekawe, a może po prostu oni chcą jakoś to odróżnić, nie wiem, na poranku tak, na popołudniu inaczej, trzeba zobaczyć jak to będzie wyglądało, trzeba obserwować, tak jak mówisz, a co do SKS, myślę, że SKS ma ciszę, myślę, że oni mają ciszę i tam się nic nie zmieniło, i tam wszystko jest po starym, po prostu wtedy jest dłuższa ta cisza, raczej wątpię, że oni coś tam pozmieniali.

Transcription

No wiesz, może faktycznie. A może oni dążą do tego, żeby w nocy był nadawany program sieciowy Eski, tak jak jest to w przypadku RMF Max. Na przykład RMF Max w nocy nadaje program sieciowy. W ogóle od godziny 24 do rana nie ma w ogóle dźwięki lokalnych na przykład. Tylko ten sieciowy, sieciowany internetowy program Maxa. Może Eska chce powoli do tego dążyć. Też mi to jest ciężko jednoznacznie stwierdzić. Więc trzeba czekać aż, no na dalszy rozwój tego co oni planują, jeżeli chodzi o radio Eska. Pozostaje tylko obserwować.

Transcription

A z tego co słyszałem, czytałem na radiopoczcie, to ponoć już właśnie w RMX Max zaczęły się pojawiać lokalne dżingle, czy eska dąży do sieciowego programu w nocy, tego nie wiem, a wejdźmy może na tym trochę, nie wiem, nawet na przytulnym miejscu, na jakiś albo prywatny kanał, albo jakiś oddzienny, to może sobie trochę dłużej pogadamy o tej jaszce, bo tutaj się robi spam i spekulacje. I zresztą w ogóle jedną jeszcze propozycję mam a propos, ale to może tak powiem, może na tym tak.

Transcription

Wszedłbym na Team Talka, ale z przyczyn prywatnych zrezygnowałem z przytulnego miejsca, więc tak to wygląda. A co do Radia Eska, no to pozostaje obserwować swoją drogą, ciekawe, czy w niedzielę wreszcie zmodyfikują podwójną gorącą dwudziestkę. I to mnie bardzo ciekawi, bo to, że zmodyfikują, czy zmienią oprawę jakąkolwiek. I ja tak wpadłem na pomysł, Puszkinie, że ciekawe w sumie generalnie jest to, czy jak będzie im Sylwester, to czy oni też coś z tymi dżinglami lokalnymi zrobią odnośnie Sylwestra. Bo pamiętam, jak na przykład dwa lata temu, to jak było Eska City, to w tle były fajerwerki. No w tamtym roku nie było. Nie, czekaj, dwa lata temu? Trzy lata temu chyba. Była jeszcze, jak był ten stary podkład Eski City. To było coś takiego właśnie.

Transcription

Nie pamiętam, szczerze mówiąc. Trzy lata temu to ja byłem w Krakowie i jakoś tak nie słuchałem za bardzo Ski, ale pewnie był podkład z fajerwierkami. Co do Team Toka, to zawsze jeszcze jest Tiflonec, prawda? Czyż ma dość w piwniu gorącą dwudziestkę? Właśnie, a propos dwójnej gorącej dwudziestki. Sprawdzałem na stronie na odsłuchane.eu, bo tam przeważnie sprawdzam playlisty, co było emitowane w S-ce. I nie było o 13.19 nic na playliście, tylko ciągle był tako Hemingway w Fiji, tak jakby się notowanie nie wyświetliło. Pytanie, czy utwory nie były otagowane? No może Michał Sapkowski był z Puszki, z Wojstraków, to jest bardzo ciekawe. No zobaczymy, czy zmodyfikują, czy coś się zmienią w podwójnej gorącej dwudziestce. Myślę, że to jest najwyższe. Zresztą dżingle empryskowe też jest czas najwyższy pozmieniać, bo już są od marca.

Transcription

Ano dżingle imprezkowe to faktycznie mogliby pozmieniać, a co do gorącej dwudziestki podwójnej, to w 2011 roku to gorąca dwudziestka też miała podkład świąteczny chyba. Zresztą chyba, a nawet chyba jest to w tych archiwach, co żeś mi podesłał. Tak to mi się wydaje. Ale wydaje mi się też, że SK coś kombinują. Coś kombinuje SK, tylko pytanie jest co? No właśnie. Trzeba obserwować.

Transcription

Taka ciekawostka jest taka, że Michuł Sopkowski siedzi od 10 do 16. Wygląda na to, że Rafał Adamczak ma chwilowy urlop. Wczoraj na ten przykład od 13 do 16 był Mikołaj Kujawiński. I jeszcze jedna informacja. W tym roku gorącą setkę, tak jak zresztą i w tamtym roku poprowadzi Michuł Sopkowski i Rafał Adamczak.

Transcription

Jeszcze ciekawe, kto poprowadzi sylwestrową imprezkę? Czy będzie to Kasia Bęcieska, czy dadzą to komuś innemu? Dobrze by było, żeby dali to komuś innemu, bo według mnie Kasia Bęcieska niezbyt się nadaje do imprezki, a tym bardziej do sylwestrowej. Swoją drogą, w niedzielę było fajnie, bo Kasia Bęcieska nie prowadziła imprezki, a prowadziła program od 8 do 12. I tam, gdzie były podkłady, to była imprezka EESK, zamiast SK albo EESK. Przed podkładem, te dżingle, co są, to była imprezka.

Transcription

wiesz Puszkinie zobaczymy jak to będzie wyglądać w każdym razie na razie nie ma żadnej autopromocji odnośnie sylwestrowej imprezki

Transcription

Ale nie ma, nie ma. Pewnie będzie w ostatnim tygodniu, przed Sylwestro, nie wiem, a 23 grudnia pewnie dopiero zaczną emitować autopromocje Sylwestrowej Impreski. I swoją drogą ciekawe jak będą wyglądały święta w tym roku, czy wszystko będzie szło na żywo, czy będą tzw. voice tracki, albo puszki, albo jak kto woli po prostu nagrane programy i czy będą w związku z tym też jakieś wpadki, tak jak to by miało miejsce w tamtym roku. I w ogóle playlista też mnie ciekawi w Wigilii. Wigilijna i Sylwestrowa. Ciekaw jestem czy czymś mnie tam zaskoczą. Napisy by Jacek Makarewicz

Transcription

No pozostaje tylko w Puszkinie czekać i tyle. No ja mimo tego, że dzisiaj jedę do Tarnowa i będę tam aż do chyba 7 stycznia, to i tak będę wszystko nagrywać na bieżąco, bo biorę laptopa, także nie musisz się obawiać. Pociąg mam 6.40. W każdym razie pozostaje tylko czekać. I cóż, no i w takim wypadku to raczej tyle z mojej strony i serdecznie wszystkich pozdrawiam.

Transcription

No to miłego pobytu w Tarnowie, życzę miłego nagrywania, słuchania eski Tarnów, bo to na pewno będzie eska, Tarnów, eska, i oczywiście dzwoneczki. I co? No i dzisiaj akurat na przykład zauważyłem, że w obozie na NKC było więcej jingli śpiewanych, na przykład o dziewiątej, o ósmej chyba też. Także oni różnie robią, czasem dają więcej śpiewanych, a czasem dają więcej tych eska, tych z imprezki in the mix, a te przyśpiewki eska, te nowe co weszły, które były kiedyś z miejscowością, one się nie pojawiają tak często, one się czasem pojawiają, ale przeważnie albo jedna czy dwie w godzinie, albo ich w ogóle nie ma, tak jakoś dziwnie, jestem ciekaw czy całkowicie te jingli wycofają, czy po świętach właśnie one wrócą.

Transcription

A dziękuję Ci Puszkinie bardzo, oczywiście, że będę słuchać i nagrywać, mało tego, ja jeszcze spróbuję tutaj wyhaczyć z Małopolski eskę, bo jak się postarać, to powinno ją tutaj złapać, bo przecież niedaleko jest pochnia. Ale to może w tygodniu się tym spokojnie zajmę, bo mam tylko niestety Sansa Clipa, ale myślę, że jak się postaram, to też jakoś nią złapę na 106,8. Także będę kombinować coś, bo u takiego znajomego, który mieszka dosyć niedaleko stąd, nie wiem, dosłownie chyba z 10-15 minut drogi taksówki, no to u tego znajomego jakoś ją łapie, no trochę, znaczy łapie, no coś tam łapie, ale da się jakoś to zrozumieć. Tutaj natomiast jest problem, że tu jest szum i bardzo, bardzo, bardzo ciężko jest ją wychwycić, ale mówię, będę jeszcze próbować i może na bloga coś wrzucę, bo, no bo generalnie... Nie będę nagrywał tego bezpośrednio mp3, bo niestety mp3 jak włączę nagrywanie, to cały sygnał zniknie, musiałaby być jakaś w miarę dobra jakość, żeby ten sygnał nie znikał. Ja to będę nagrywał prawdopodobnie tak jak zawsze, czyli przez Olympusa, ale to mówię, w tygodniu chyba zobaczę jeszcze, bo ja tak gdzieś jak tutaj jestem długo, także ja będę, zobaczę w ogóle, może być tak, że wymuszę na nie, żeby wyłapało. Jak coś to na bloga jakiś tam fragmencik wrzucę, bo u tego znajomego, który niedaleko mieszka właśnie wychwytuje. Także, no zobaczymy jak to będzie.

Transcription

Na Samsung Clip Plus może być ciężko i na co bym się nastawiał, no generalnie gdybym nie złapało, nie byłbym zdziwiony, że tak powiem. Tymczasem zauważyłem, że dzisiaj jak siedział Hanczek o 13, dawał więcej dziennik śpiewanych, tak samo jak Jankes właśnie o poranku z Kamą i Rudem. Adamczek chyba dawał różnie, też nie wiem ile, ale są emitowane w zależności od tego kto siedzi, nie ma jakichś takich zasad dużych, no zobaczymy jak to będzie po świętych wyglądało, no i jeszcze czy przed świętami jeszcze coś się zmieni, czy też nie.