Grupa radiowa time, Forum zarchiwizowane.

Stacje pod szyldem Radio Eska, wątek zarchiwizowany

Started by lukasz1993258 2726 posts last post 1 year ago Closed Page 39 of 137

Transcription

No i dziś mamy 6 grudnia, dzień Mikołaja, parę minut przed siódmą poleciał pierwszy utwór świąteczny w Esce, dżingli świątecznych jeszcze brak, ale za to jeżeli chodzi o podkład Eski News, no to powrócili do tego poprzedniego podkładu. Swoją drogą jeszcze będę to obserwował, bo może być taka sytuacja, że od 10 znowu powrócą do tego podkładu, co był wczoraj, także będę obserwować w związku z powyższym, będę tutaj dawał na bieżąco znać jak się sytuacja przedstawia. Także jak na razie z mojej strony tyle i pozdrawiam.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

I nie miliłem się, proszę Państwa, od 10 podkład Eski News jest ten sam, co był wczoraj od 10 do 18.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

Taka ciekawostka, że odkąd Kasia Węsierska zaczęła prowadzić imprezkę oficjalnie, czyli od września do dnia dzisiejszego, ani razu nie mogliśmy jej usłyszeć w poranku podczas hitów na czasie. Tak dzisiaj jest pierwszy dzień, kiedy ją usłyszymy podczas hitów na czasie. Jak mnie pamięć nie myli, to chyba prawie żaden imprezkowy prowadzący nie pojawił się czy to w dziesiątkach hitów, czy to w hitech na czasie. Wyjątkiem był Płotek, który prowadził imprezkę do 2007 roku. Ale... On już pod sam koniec swojej działalności w Radio Eska prowadził hity na czasie, właściwie w dniu kiedy po raz ostatni go usłyszeliśmy. Ale na przykład Jan Kes, no to raczej nigdy nie widziałem go w dziesiątce hitów, jeden po drugim, gdy był gospodarzem imprezki. No i tudzież Jana Pierowskiego. Fakt, że w tamtym roku Jan Pierowski też prowadził przez wakacyjny okres czas... No i tudzież Jana Pierowskiego. Fakt, że w tamtym roku Jan Pierowski też prowadził przez wakacyjny okres czas... No i tudzież Jana Pierowski też prowadził przez wakacyjny okres czas... Podczas wakacji... W rzecz na luz. Ale poza tym jeszcze prowadził poranny program w 2017 roku, ale nie prowadził hitów na czasie. Czy dziesiątki hitów. Nie wiem czy zauważyliście, mili Państwo, ale od bardzo długiego czasu, jest to parę miesięcy, dosłownie nie jestem w stanie stwierdzić od ilu, nie ma już w ogóle radka na... Radka na... Radka na... Radka na... Tego, nie Nałęcza, tylko... No macie, już nie pamiętam, jak miało nazwisko. Ten, co przeszedł z Eski Rock i prowadził czasami imprezkę czy też hity na czasie. Niestety już nie pamiętam, jak on się nazywał. I brakuje jeszcze Bartka... Kardasz. To taka ciekawostka. I będę oczywiście obserwował, bo być może od jutra wejdą świąteczne dżingle. Także jak na razie tyle.

Transcription

Miałem na myśli Mateusza Jędraś, że go w ogóle już nie ma.

Transcription

I już nic z tego nie rozumiem, ponieważ aktualnie co godzinę jest ten sam podkład newsów, co był wczoraj w godzinach rannych i ten, co jest podczas lokalnych newsów, więc szczerze wam powiem, nic z tego nie wiem, to znaczy nic z tego nie rozumiem.

Transcription

Mateusz Jędrasz jest w którejś stacji, albo w jakimś ForfunTV, albo w NTV, nie pamiętam, chyba w ForfunTV. Bartosz Kańtoch zajmuje się w większości teraz SKINFO, czyli tym co się nazywa SKNews, ale mimo wszystko jak się przegląda Facebooka SK, to tam jest via SKINFO, via SKINFO, Szczecin na przykład i różne newsy stawiają. Ola Kot się zajmowała tańcem z gwiazdami i też jej nie ma na antenie, ale to może i dobrze. Bo ta pani sobie nie radziła w radiu, o ile w telewizji dobrze jej to szło, o tyle w radiu to była chujnia, nie boimy się użyć tego słowa. Nie radziła sobie. Teraz im wszystkie prowadzi Rafał Anamczak. Nie wiem jak to się nazywa. Nie wiem czy są świąteczne dzień, bo dopiero teraz włączyłem. A nie, sorry, to nie jest Anamczak, to jest Hanczak. Prawdopodobnie Kasia dzisiaj nie mogła przyjść wieczorem i może się zamienić z Hanczakiem. Albo Hanczak na przykład stwierdził, że on rano nie da rady, bo na przykład nie wiem, imprezował sobie gdzieś w Warszawie. A Hanczak często mówi, że on sobie po sobotniej imprezce to sobie szalał przy takim i takim hicie na jakiejś imprezie gdzieś. A jeżeli dzisiaj świąteczne dzień dla niej weszły, to one prawdopodobnie wejdą dopiero jutro od szóstej albo dziesiątej. A podkład odniosł tak, jest ten sam, który jest zawsze, może ten, który jest na lokalne i od szóstej do dziesiątej. Dziwne to jest, ja nie rozumiem co oni kombinują w ogóle, o co im chodzi w życiu. Na przykład dlaczego w tamtych dniach... Na przykład dlaczego w tamtym roku kolęd nie było. Tego nie rozumiem, kolędy są fajne i według mnie powinny być. Znaczy, oczywiście mogę być jedną z nielicznych osób, które lubią kolędy. Ja lubię, wiem, że są ludzie, którzy nie lubią świątecznych utworów w ogóle. No cóż, mogą mieć swoje zdanie, szanuję, ale trochę nie rozumiem, bo oczywiście świąteczne dni to są naprawdę fajne.

Transcription

Wiesz, ja Ci powiem w ten sposób, no, też znam parę osób, przynajmniej, które nie lubią w ogóle polskich kolęd, jakichkolwiek kolęd nie lubią. Także tak to mniej więcej niestety wygląda. No to wygląda na to, że Mateusz Jędraś też odszedł z Eski. No to ja po prostu będę obserwować, bo te dziękuję świąteczne może wejdą od północy albo od szóstej rano, ale będę dawać znać. I tak się Eska kraśnik buforuje.

Transcription

no i dzisiaj mamy 9 grudnia gdzieś tak w granicy 12 w południe weszły świąteczne dżingle no i muszę wam powiedzieć, że fajnie to nawet zrobili te świąteczne dżingle są z nazwą danego miasta i dodatkowo są co jakiś czas te same dżingle, które są podczas imprezki Indemix i co jeszcze kiedy kończy się wejście prezenterskie po X20 oraz przed X40 też jest taki dżingle z wypowiadaną nazwą miejscowości więc tak to zrobili zobaczymy na dniach czy dalej będą coś zmieniać czy tak już pozostanie swoją drogą ciekawie czy po świętach te niektóre dżingle zostaną czy wszystkie będą wycofane i wszystko wróci do normy to zobaczymy, bo niektóre dżingle wcale nie są świąteczne tak jak na przykład czasami po wejściu prezentera po X20 nie są świąteczne ale jest tak fajnie zrobione że jest właśnie wypowiadana nazwa miejscowości co oczywiście to jeżeli chodzi o SK Kraśnik no to te dżingle są ale po X40 są już te stare dżingle które były także tak na chwilę obecną sytuacja się tutaj nam elegancko przedstawia ja oczywiście będę wam dawał na bieżąco znać jak to wszystko będzie się dalej przedstawiać będzie się dalej przedstawiać zobaczymy czy jak będzie Wigilia Bożego Narodzenia czy też coś się zmieni jeżeli chodzi o dżingle typu Wigilia z Eską czy Wesołych Świąt czy Eska czy tutaj coś się zmieniło czy będzie to samo co było rok temu albo dwa lata temu także naprawdę moim zdaniem fajnie to zrobili zainteresowanych polecam sobie posłuchać no i jak należy tyle, pozdrawiam. Do zobaczenia!

Transcription

obserwowałem dzisiejszej nocy Eskę Kraśnik i Eska Kraśnik już też ma tę nową oprawę świąteczną z lokalnymi dżinglami swoją drogą ja tak sobie obserwuję od rana też Eskę i zastanawiam się czy oni nie dążą do tego żeby podczas programu sieciowego nie były emitowane żadne lokalne dżingle Puśkinie sam poobserwuj i zobacz co mam na myśli mogę się mylić ale tak to według mnie wygląda Eska Kraśnik już nie emituje w ogóle starych dżingli lokalnych

Transcription

I taka ciekawostka, mili Państwo, nie wiedzieć dlaczego, ale S-ka dzisiaj, jak jest X40 do pełnej godziny, emituje stare dżingle. Założyłem tak w dwóch S-kach, na przykład w SC Piła i w SC... i to była jeszcze S-ka Beskidy. To taka ciekawostka. Co? Te dżingle nie były emitowane od września.

Transcription

No to cześć. Wczoraj, szczerze powiedziawszy, powiem Ci Łukaszu, że jak zobaczyłem o 8, 9, 10 jeszcze, że nie ma świątecznych dżingli, stwierdziłem, że sobie na tydzień daję spokój z Eską, a tutaj odpalam Eltena i mnie zaskakujesz. Słuchaj, a czy masz jakieś nagrania na przykład? Nie mógłbyś mi wysłać, to bym miał z głowy przynajmniej już słuchanie tych dżingli. I mówisz, że chcą w okienku sieciowym pozbyć się lokalnych dżingli. To jest bardzo ciekawe. Poobserwuję sobie, jak to wygląda i też będę ewentualnie dzielił się spostrzeżeniami, a że dają stare dżingle, które już od września ich nie było, no to jest bardzo ciekawe. Ciekawe, czy w Warszawie też tak jest. I mówisz, że... Też są nowe, już w końcu dżingle, już w ogóle nie ma starej oprawy, bo jest cykraśnik, no to oznacza, że Eska coś zmienia, jeżeli te dżingle są nowe, te niektóre, tam Eska Warszawa, Eska i one nie są świąteczne, to wydaje mi się, że oni po prostu to wprowadzili, po prostu nowy efekt oprawy i jakichś tam małych zmian struktury programu, czy czegoś takiego. No to akurat dobrze, że coś się w tym radiu dzieje i bardzo dobrze będę obserwować w takim razie. Teraz fajnie było, jakbyście coś powiedzieli, że się zmienili, ale no to chyba nie mogę oczekiwać.

Transcription

Dopiero będę nagrywać te dżingle na spokojnie, ale możesz obserwować.

Transcription

A, no dobra, w takim razie ja sobie sam poobserwuję, cóż zrobili w tych dżinglach nowego.

Transcription

Powiem Ci, że są nawet fajne. Mi się podobają.

Transcription

A tak właśnie sobie słucham imprezki i powiedz mi Łukaszu, czy w ogóle jeszcze zdarzają się te dżingle z tą krótką przyśpiewką? Eska Warszawa, Eska Warszawa. Czy tych dżingli już w ogóle nie ma, bo jakoś teraz w imprezce trafiam tylko na świąteczne Eska Warszawa, no i to pod koniec wejść. Eska Warszawa, tuf, tuf, takie jakieś fajne, chociaż szkoda, że wszystko na tej samej oprawie, ale ogólnie fajnie. No i zauważyłem, że jest tylko jeden dżingiel hity na czasie radia Eska w godzinie, a było ich więcej w imprezce. Co najmniej ze trzy albo cztery były w imprezce dżingle hity na czasie radia Eska. Teraz jest z kolei więcej dżingli imprezka i właśnie świątecznych Eska miejscowość. Ciekawie to zrobi dzień. W nocy też muszę zobaczyć jak to wygląda.

Transcription

Są tam te dżingle, o których na początku wspomniałeś, tylko bez miejscowości. A nie, czy są podczas imprez, kiwo, rano były.

Transcription

No właśnie podczas imprezki nie ma w ogóle, więc ciekawie w takim razie, ciekawie, mam nadzieję, że się obudzę na poranek i zobaczę, no to wygląda na to, że po prostu nastąpiło przy okazji odświeżenie oprawy i myślę, że te dżingle zostaną, one wszystkie zostaną, nie zostaną wycofane, nawet te Eska Miasto po prostu wypąpią dzwoneczki i będzie wszystko ładnie. Całą drogą ciekawe, czy będą świąteczne dżingle do programów, na przykład właśnie imprezki, a w takim razie jutro będę też obserwował i też muszę zobaczyć w nocy, jak to będzie wyglądało właśnie od 23. No a do 6 to nie, ale sobie do 1 pewnie zostanę i poobserwuję, bo powiem Ci, że jest ciekawe.

Transcription

No to te dżingle będą od rana chyba do szesnastej albo do imprezki. Także tak to mniej więcej i wygląda.

Transcription

No to bardzo ciekawie. Muszę naprawdę obserwować. Nie wiem, czy jutro jakiegoś nagrywania nie włączę po prostu i sobie potem przesłucham. Idzie w nocy, jest świąteczna oprawa. To też mnie zaskoczyło. Zaskoczyli. Tak sobie wczoraj słuchałem, mówię same stare dżingle. Znaczy stare. Nie ma świątecznych dżingli, nic nie będzie. A tutaj ty mnie zaskakujesz takimi rewelacjami. No to dobrze, dobrze. Zobaczymy, niech to będzie. Bo w imprezce to właśnie odnoszę wrażenie, że są więcej jeszcze tych lokalnych dżingli. W imprezce jest bardzo dużo tych lokalnych dżingli.

Transcription

Ja nie wiem, czy oni czegoś nie będą modyfikować, tak mi się coś wydaje, bo coś cały czas kombinują. Także... no zobaczymy, jak to będzie wyglądało w praktyce. No, ale co do tych dżingli, o których była tutaj mowa, tych Eska i Miejscowość, one są chyba do godziny jednak 16, bo po 16, jak patrzyłem, to ich już nie było. Więc one są chyba podczas tylko hitów na czasie, tak mi się wydaje. No i... no i co? No i akurat w nocy jest bardzo dużo też tych dżingli lokalno-świątecznych. Jedynie, czego już nie ma i chyba w tym roku nie będzie, to świątecznych dżingli imprezki i podkładów świątecznych. Takie, jak były w tamtym roku, czy dwa lata temu. Także na chwilę obecną tyle mogę powiedzieć. Obserwuj sobie, obserwuj, bo naprawdę warto. Więc na spokojnie możesz sobie obserwować. A jeszcze tak... Taka ciekawostka. I ja tego nie zarejestrowałem, bo niestety nie zdążyłem, bo już było za późno. Mam tylko mały fragmencik, ale o godzinie 14 w ESC Bydgoszcz zostały wyemitowane lokalne newsy bez podkładu. Ciekawe dlaczego, ale tak się stało. I chyba... Wiem dlaczego oni w tygodniu od 10 do 18 emitują trochę inny podkład. Wydaje mi się, że jak sam zapewne zauważyłeś, ten podkład trwa ileś tam i on się po prostu kończy i wtedy wchodzą newsy lokalne. Ma takie zakończenie, jak w Trafico w prognozie. A natomiast w weekend emitują chyba... Ten poprzedni podkład, co jest w miejscach lokalnych, no bo newsy w weekend są puszczone z Voicetracku, tak mi się wydaje. Więc chyba ten, kto czyta newsy nagrywa je, potem to montują i jak się kończy nagranie z tą osobą, która czyta newsy, no to w tym momencie mogą spokojnie ten podkład wyłączyć. Bo wiadomo jest, że w tym momencie... Wiadomo jest, że w tygodniu, no to newsy są na żywo. Także tak to wygląda na chwilę obecną. To tyle.