Grupa radiowa time, Forum zarchiwizowane.

Stacje pod szyldem Radio Eska, wątek zarchiwizowany

Started by lukasz1993258 2726 posts last post 1 year ago Closed Page 38 of 137

Transcription

No ja akurat nie lubiłem za bardzo Pawełcy słuchać, chociaż czasem mi się zdarzyło, ale to raczej jak sam robił hity na czasie, nie wiem czy tam tak, a jakoś wrzutki na luz nie chciało mi się słuchać aż tak bardzo, też sporadycznie od czasu do czasu, zresztą ja jest kiedyś sporadycznie słuchałem ostatnio. Chociaż jak weszła ta nowa oprawa to troszeczkę znowu więcej, nie mniej jednak sposób prowadzenia audycji przez Pawełca w Vox FM nie różni się za wiele od tego z eski, też właśnie jedynomicznie mówi i jest tak jak było w esce.

Transcription

No i jest tak jak było w SC. No i chyba na razie tyle.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

Radio SK ponownie lekko zmodyfikowało SK News. Lekko zmodyfikowana oprawa. Przed wejściem na SK News lokalny jest zakończenie takie same, jak gdy kończy się trafik pogodowo-infodrogowy. Prawdę mówiąc, z tego co ja zaobserwowałem, to jest identyczny podkład co podczas SK Music Info. Nie zmienił się jeszcze z tego co widzę SK News lokalny, dalej jest ten poprzedni podkład.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

A dzień dla WSC Krośnik zapewne niezaktualizowany po dziś dzień. Hehe, po prostu to jest... A podejrzewam, że podkład na lokalne SK News się nie zmieni. Ale może się mylę? No może SK City w końcu zmodyfikują albo zmienią? A czy ten podkład jest taki sam jak SK... News? SK Music News? Chyba nie. Chyba jest trochę inny. Ale może mi się wydajeć. Faktycznie tak samo się to kończy jak podkład od trafika i pogody.

Transcription

Powiem Ci tak, Eska Kraśnik po dziś dzisiejszej nie zmieniła dżingli lokalnych, nadal są te, które były. Nie wiem, musisz sam to ocenić co do Eski News, ale wydaje mi się, że ten podkład jest identyczny. Zresztą sam sobie sprawdź, po prostu to sobie sprawdź. Aha, teraz buforuję Eskę, bo mogą w każdej chwili wejść lokalne dżingle, pół, przepraszam, dżingle świąteczne. Bo na przykład dzisiaj rano z ciekawości buforowałem sobie na przykład Wawę i od godziny 7.30 coś, bo rano jeszcze tych dżingli nie było, od godziny 7.30 coś weszły dżingle świąteczne. Więc teraz mam już Eskę. Włączaną. I się buforuję i zobaczymy, czy dzisiaj wejdą świąteczne dżingle, czy dopiero jutro wejdą świąteczne dżingle. Także no, obserwuję, obserwuję. Eskę City też mogliby zmienić, jeżeli chodzi o podkład. To prawda. Pozostaje mi tylko obserwować. No i tyle.

Transcription

Nie wiem Łukasz, ten podkład jest trochę inaczej, znaczy on jakby jest podobny, ale na pewno jest troszeczkę szybszy w SK Music, nie SK Music, w SK Music jest troszeczkę wolniejszy, w SK News jest szybszy i w tej samej tonacji, której jest zresztą, nie one wszystkie są w tej samej tonacji. Zobaczymy czy SK City zmienią CD Dźwięk Świątecznych, to one albo wejdą w piątek, albo dopiero w poniedziałek, w piątek w sensie jutro. Z innych ciekawych rzeczy, to na przykład Vox FM, dużo radiostacji gra już świąteczne utwory, SK jeszcze nie gra, RMF Max nie gra, ale Vox FM na przykład gra. W sumie to by się przydał jakiś taki temat, w którym można by o wszystkich stacjach mówić, no ale cóż.

Transcription

Zaraz coś na ten temat pomyśli Puszkinie. Teraz tak, co do Radia Eska jeszcze, to mam trafik. Udało mi się wyciągnąć. Oczywiście podkład, który jest obecny, tylko niestety z przyczyn technicznych nie mogę go tutaj wrzucić, gdyż po prostu formalnie nie mogę zmienić nazwy tego pliku na audiopost, a żeby wrzucić właśnie pliczek tutaj, to musiałbym mieć audiopost, a nie mogę modyfikować, bo jest problem z rozszerzeniem potem. Coś tu się musiało przestawić pięknie. Coś tu się musiało przestawić pięknie.

Transcription

Załącz plik i będzie elegancko.

Transcription

Ale tutaj jak patrzę, nie ma czegoś takiego jak załącz plik. Jest tylko po prostu nagranie nowej wizji i powrót. Także tak to wygląda niestety. Właśnie szkoda, że jak się robi wątki głosowe, to nie można załączać plików.

Transcription

Faktycznie, teraz obserwowałem sobie eskę Warszawa i wygląda na to, że newsy lokalne będą miały ten podkład, który był do dzisiejszego chyba poranka jako nawet główny. A więc zmieniło się tylko tak naprawdę jak na razie to, że newsy sieciowe mają lekko inny podkład, a newsy lokalne mają ten podkład, który był od początku prowadzenia tego podkładu. Dziękuję.

Transcription

Wiesz co, to w tekstowej możesz załączyć, a chyba faktycznie to jest ten sam podkład co SK Music News. Chyba jednak ten, chociaż nie jestem teraz pewien do końca. Będę jeszcze słuchał wiadomości, tym bardziej, że dzisiaj akurat na wiadomości zwracam szczególną uwagę. No to o tym nie będę tutaj mówić, bo to nie do tego wątek jest.

Transcription

Tak, ja też zwracam szczególną uwagę. Nie wiem, no, możesz przesłuchać, możesz to sprawdzić, no bo, no bo ja po prostu nie wiem.

Transcription

Nasz w podkładzie od trafiku i pogody się nic nie zmieniło poza początkiem i końcem, zdaje się. Znaczy na pewno. Esko City też niestety nie zmienili. I chyba na razie dzięki świątecznych również brak.

Transcription

Szkoda.

Transcription

🎵

Transcription

Udało mi się po dosyć ciężkiej próbie tak ten pogodowy trafik dać też tutaj. Także macie go. Trochę się różni początkiem i końcem. Nie za wiele, ale zawsze coś. Także ja jeszcze będę starał się uporować SK News, ten podkład lokalny. Który został, bo tego sieciowego podkładu to raczej byłoby mi bardzo ciężko uzyskać. Byłby ten podkład. No ale w każdym bądź razie macie.

Transcription

Ten podkład SK Music, od SK Music News jest faktycznie lekko inny niż ten podkład, co jest do newsów sieciowych. Jest tam coś takiego jak... Coś takiego, czego nie ma w tym podkładzie sieciowym. Także, no jest jednak trochę zmodyfikowany.

Transcription

dżingle i imprezki się zmieniły tak mi się bynajmniej wydaje albo zostały lekko zmodyfikowane w każdym razie są zdeczka inne

Transcription

Przy pierwszym dżinglu tak mi się wydawało, a teraz ciężko mi stwierdzić, czy faktycznie może i tak. Teraz to ja się być może doszukuję, ale przed chwilą w dżinglu też usłyszałem hity na czasie radio SK, coś tam. To miałem wrażenie, że w tym dżinglu też jest jakieś takie ciche SK, którego wcześniej nie było. Ale może się już doszukuję po prostu. A co jeszcze chciałem powiedzieć? A może pod wojną gorącą dwudziestkę zmodyfikuję? Może po prostu dzisiaj jest dzień jakiejś modyfikacji.

Transcription

Kto wie?