PSE Forum mieszane

fastfoody

Started by tomasz 62 posts last post 3 years ago Page 3 of 4

#41 1 like

Transcription

Powiem Ci tak, że jak dobrze szukasz, to znajdziesz się w Warszawie, na tym, jak on się tam nazywa, się, no, na Placu Wilsona jest spoko kebab, jeśli chodzi o cenę, tam na Młocinach jest też spoko kebab, jeśli chodzi o cenę. A co do jeszcze potraw, to chciałbym zapytać o fast foodów, sorry, bo mnie posądzą o to, że mówię w złym wątku, czy co jadacie w KFC, jak jadacie?

Transcription

Znaczy się powiem Ci Wojtasie w ten sposób, że ja zawsze tutaj w Warszawie zamawiałem sobie kebaba przez telefon, raz tylko byłem w Kebab Bay, ale to było wieki, wieki temu, natomiast co do kebaba na młodziniach, to tam nigdy nie byłem, może kiedyś jak będzie okazja to spróbuję, zobaczymy jak to będzie dalej wyglądać. No i co? KFC, znaczy za KFC to średnio przygoda.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

#43 1 like

Transcription

Co do kebabów, to u nas w Laskach też klasykiem jest zamówienie przez telefon. Co do kebabu na Młocinach polecam, tam jest adres dokładny Kasprowicza 119 i to się nazywa Lider Kebab. A co do KFC to też średnio przepadam, lubię tylko jedną potrawę, nie licząc frytek, bo to są takie wiecie neutralne rzeczy, które wszędzie są takie same. Lubię poketa, to jest taka tortilla, w niej w środku jest kurczak, sosy i taki placek ziemniaczany jakby, to jest bardzo dobre, więc tyle mogę sobie wziąć stamtąd, bo reszta jest troszeczkę dla mnie zapikantne. To niby też jest pikantne, lecz kiedy miesza się z tymi wszystkimi sosami, jakoś to się da przeżyć.

Transcription

Co do kebabów, to jeszcze powiem taką ciekawostkę, że w tej filmie, w której ostatnio żeśmy zamawiali kebaba, co żeśmy się zawiodli i chyba tak faktycznie w każdych filmach, gdzie się zamawia kebaby, jest tak, że powyżej dwudziestu paru złotych musisz coś kupić, żeby na przykład móc kartą zapłacić, a jeżeli chodzi o KFC, to na przykład frytki, to tam smakują tak jakby były z gąbki.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

#45 1 like

Transcription

Takież, że w temacie McDonalda, nie wiem czy tylko mi się tak wydaje, czy faktycznie tak jest, ale jak zamawiamy coś, to szybciej dostaniemy zamówienie z McDrive'a, tego okienka, co tam się podjeżdża samochodem, niż wewnątrz, jakby ma niższy priorytet.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Transcription

No i tutaj ta szkół akurat masz rację, faktycznie tak to działa, a najbardziej co mnie rozwala to to, że coraz więcej jest właśnie takich McDonaldów, gdzie po prostu żeby cokolwiek zamówić, to niestety masz taki jakby panel dotykowy, na którym masz wypisane wszystkie tam ich produkty i musisz po prostu dany produkt chyba zaznaczyć i potem dopiero to po prostu jakoś tam zamówić. No ja na przykład jakiś czas temu będąc na orientacji na centralnym w Warszawie, no była taka sytuacja właśnie, że chciałem sobie do domu zamówić z sześć hamburgerów i duże frytki oraz colę, to się okazało, że chcąc nie chcąc musiałem na zamówienie czekać prawie 15 minut, bo dobre 4 czy 5 minut. Trzeba było poświęcić na to, żeby ogarnąć ten panel dotykowy, w którym się wszystko zamawia. Na szczęście orientantka pomogła, ale było to trochę ciężko, bo raz niby wszystko zostało zamówione, a okazało się, że jednak coś poszło nie tak i trzeba było drugi raz. I sądzę, że gdyby był to normalny McDonald, hmm, że się podchodzi do rady, właśnie też, tak jak jest to w przypadku Mcdrivera, że się normalnie podchodzi do rady i się mówi co się chce, to byłoby to szybciej niż przy takich panelach dotyków. I tak jest coraz, tak jest coraz większy, hmm, znaczy i tak jest coraz szerszy, tak jest coraz większy, coraz, no, tak jest po prostu praktycznie już prawie w każdym roku. Niestety.

Transcription

Witajcie, co do fast foodów, to u nas fast foody się je zwykle jak już nie ma czasu na przykład na obiad, że za późno, czy nic się nie chce, załóżmy, to wtedy się je fast foody, a tak to to jemy zdrowe jedzenie, czyli stricte jakieś tam przygotowane w domu. A jeżeli już jemy fast fooda, no to tutaj u nas w sumie jakieś pizzerie, czyli typu maxi pizza z gotłowiec, tesco, polecam, bardzo dobra, lub ze szpoleżanów, a jeżeli nie, no to KFC, bierzemy sobie zwykle jakieś, nie wiem, jeden, dwa kubełki, zależy, jeżeli jesteśmy całą piątką, czy szóstką, no to bierzemy dwa, a na przykład, jak nie wiem, ostatnio byliśmy, mieliśmy w sumie jeść te we czwórkę, ale potem siostra nie chciała, więc w sumie, my żeśmy tylko te we dwójkę zjedli, bo u mnie nie było, więc no to po prostu i brata, no to więc tak u nas to wyglądało, no to jeden, dwa kubełki, pizze, to zależy, jeżeli też jest nas więcej, to też zwykle dwie pizze zamawiamy, jak jesteśmy we dwójkę, czy we trójkę, no to jedna starczy spokojnie, a jeżeli jestem u... Łukasza, to zamawiamy z pizzerii Dodo i ostatnio Łukasz znalazł fajną pizzerię, mała Italia, ale niestety jakaś awaria była, więc tamtą pizzę, pizzę jeszcze nie zdążyłem spróbować. Co do kebabów, no to rzeczywiście w sumie w Warszawie jest jakiś tam mały wybór, chociaż są kebaby w Warszawie, które są zjadliwe i duże, na przykład gdzieś tam na... M Emm... Wiem, że na Afrykańskiej był gdzieś kebab na Pradze, no ale gdzieś taki bardziej w sumie dojazd, no to na Jubileckiej przy Osho, tam jest doły, duży kebab. M Z tym kebabem w kubku, no to rzeczywiście, rzeczywiście to ma po prostu masakra, bo kupiliśmy za czternaście złotych, a tego w sumie było prawie co nic. A na przykład w Krakowie, M yy U Szwagra, czy gdzieś tam w innych kebabach, to rzeczywiście te kebaby, M Są o wiele większe. Nie wiem jak z King Kebab, bo nigdy nie jadłem King Kebab, ale mi się wydaje, że King Kebab może i by był dobry. Nie wiem, jadłem, tylko przechodziłem, ale może kiedyś, gdzieś jak będę w pobliżu, to spróbuję King Kebab i jakąś recenzję tutaj podrzucę.

Zapraszam do mojej biblioteki dźwiękowej :)

Transcription

Witajcie, co do fast foodów, no ja najbardziej uwielbiam wszelkiego rodzaju McWrapy w McDonaldzie, jak również McChickeny, cheeseburgery są dobre, ale ich trzeba strasznie dużo zażreć, a ja, no... no trzeba ich dużo zażreć, a to się nie minie najeść, no i jeszcze ludy bardzo z KFC, twistery wszelkiego rodzaju, longery i ostatnio jadłam bardzo dobrego, i teraz jak to się nazywało, twister, longer i jeszcze takie jedno coś jest, taka bułka okolica, krągła z mięsem, ale nie pamiętam jak to się jasny grind nazywa, ale też było bardzo dobre, no i z takich jeszcze dań, nie wiem czy to się do fast foodów zalicza, ale lubię sobie też zjeść kebaba, hot doga, jak jest dobry, no to czemu by nie, no i uwielbiam frytki, no po prostu frytki to bym mogła kilami ostatnio zwłaszcza jeść, no, natomiast co do McDonalda i McDrive'a, nie wydaje mi się, żeby ten czas był jakoś bardzo skrócony, to zależy chyba od tego jaka jest kolejka w tym McDonaldzie i w tym McDrive'ie, po prostu wydaje mi się, że w tym McDrive'ie jest jednak mniej tych ludzi, bo zawsze jakoś tak, ja tak przynajmniej miałam, że jak podjeżdżałam do McDrive'a, to nie było tylu ludzi tam, i szkoda, że nie było, że nie było, że nie było, że nie było, że nie było, że nie było, że nie było, że nie było, że nie było, że nie było, że nie było. Szybciutko się wtedy dostało to, co się chciało i kaza i coś tam, i zazwyczaj my się na tych rzeczy trochę brali i nie czekaliśmy długie ile, aczkolwiek ja w McDonaldzie też nie czekałam długo, nie miałam takiego problemu nigdy, więc nie wydaje mi się, żeby były jakieś duże różnice czasowe pomiędzy McDrive'em, a McDonaldem. Pozdrawiam i życzę dobrej nocy i smacznego czegoś.

Transcription

Faktycznie tutaj, jak wspomniał użytkownik Mati25, próbowaliśmy sobie zamówić pizzę z małej Italii, która mieści się na ulicy Górczewskiej, ale niestety była jakaś awaria, bo kiedy próbowaliśmy po raz pierwszy zamówić, to nie było w ogóle sygnału, a jak już ktoś odebrał, to ciało strasznie. A od paru dni to niestety jest nieczynne w ogóle. Także nie wiadomo w ogóle, jaka jest przyczyna tego stanu, że tak powiem. Tam ceny praktycznie są te same, co w Dodo, czyli za XXR-kę płaci się bodajże 45 złotych, tylko już nie pamiętam, ile to ma centymetrów. W każdym razie opłaca się. 8 kawałków z tego wychodzi. Natomiast tutaj co do tego, o czym tutaj wspomniała Milena, no to powiem w taki sposób, że ja jednak tą różnicę zauważyłem. To znaczy może powiem inaczej, gdyby wtedy pomagała mi osoba bardziej doświadczona w tej technologii dotykowej, to może faktycznie byłoby to trochę szybciej. Ale jest jednak pewna różnica, jak podchodzisz do lady, mówisz wprost, że na przykład poproszę 6 razy hamburgera i 2 razy duże frytki, do tego 2 kole. No to jednak już wiadomo, o co chodzi, dają ci numerek i czekasz najbliżej 5, 6 do 7 minut. A przy tym czymś dotykowym, no to zanim się tam podejdzie, zanim się wybierze, właściwie zanim się wyszuka, bo tam są chyba, z tego co się dowiedziałem, kategorie, więc zanim to się wyszuka, wybierze i tak, i potem się wydrukuje numerek, no to jednak troszkę parę minut dłużej to trwa, moim zdaniem. Dlatego ja nie jestem za bardzo zwolennikiem takich dotykowych technologii, właśnie przez które można zamawiać coś z McDonalda. Jeżeli ja już naprawdę mam chęć na McDonalda, a jest już taka godzina, w której McDonald jest nieczynny, czyli przykładowo 1-2 w nocy, no to w tym momencie idę sobie do, podejrzewam, to się chyba Mcdriver nazywa, tam gdzie można autem podjechać i można sobie elegancko zamówić i w ciągu 3-4 minut już ma się zamówienie. I posiłek do zjedzenia jest. Więc tyle ode mnie, wszystkim jedzącym coś odnośnie fast foodów życzę, mimo to, że jest taka godzina jaka jest. Smacznego.

Transcription

Witajcie! Co to fast foodos? Zdarzyło mi się jeść po turecku w sumie ciekawa rzecz taka palówka zawinięta w to ich mniejsze ciasto ciasto arabskie z sałatką pomidorami, warzywami jest bardzo dobre a co do Mcdonalda no my teraz zamawiamy Mcdonalda przez aplikację Glovo jesteśmy bardzo zadowoleni Zazwyczaj jedzenie przyjeżdża ciepłe, świeże i dobre zdarzają się jakieś tam wtopy ale to na tyle rzadko że nas to nie zniechęca także no polecam bardzo dla tych co mają właśnie Glovo u Dalice mu się jeszcze nie dodało tak jak mówiłam też muszę kiedyś zetrybować ale i tak mi nie pasuje bo nie mają śniadań z Maca na dowóz i to jest lipa niestety mam daleko Maca żeby lecieć więc no szkoda, szkoda bardzo bo tych śniadań jeszcze nigdy w życiu nie miałam okazji spróbować pozdrawiam

Transcription

Muszę ci Milena powiedzieć, że zainteresowała się tym hot dogiem i że jak będę miał kiedyś taką możliwość, to oczywiście go sobie spróbuję. Bo brzmi ciekawie i nie ukrywam, że będę chciał go na 100% spróbować. Pozdrawiam.

Transcription

Ten hot dog turecki. Bardzo fajna sprawa. Nie jadłem, ale muszę spróbować. A co do aplikacji Glovo. Niestety mój adres aplikacji nie obsługuje, bo mieszkam na uboczu, nie w centrum. A z tego co mi się wydaje, dostarczane są produkty Glovo tylko do centrum, jak się nie mylę. Bo jak sprawdzałem pod mój adres, niestety nie. Pozdrawiam.

Ja będe musiał te apke zobaczyć.

Transcription

Co do fast foodów, to lubię bardzo hamburgery, też longgery. Pamiętam, że jeszcze kiedyś jadłam pocket, to się nazywało. To była włóka, w której, która miała kieszeń, a w tej kieszeni był pomidor, kurczak i tam warzywa, tam kapusta była też, sos. No, także tyle ode mnie.

<3 :* <3

Transcription

Jeżeli chodzi o poket, to chyba gdzieś to słyszałem o tej budce, ale słowa nie dam.

jak to w kfc jest

#57 1 like

Poket to bardziej rodzaj tortilli jak dla mnie przynajmniej, jego zawartością jest: mięso jakiś kurczak to chyba, coś w rodzaju placka ziemniaczanego, jakieś surówki wiadomo no i sos, osobiście bardzo polecam.

Transcription

Dzięki, będę sobie Wojtasiemu się od tego spróbować.

Transcription

Dzień dobry! Ja z fast foodów lubię ogólnie wszystko prawie. W McDonaldzie najbardziej wrapy i nuggetsy i drwala jak jest. Śniadania stamtąd nigdy nie jadłam. W KFC to tak nic mi generalnie nie smakuje, więc rzadko tam bywam. Z kebabów dobre kebaby mają w Kebab Kingu, w Marhabie i u nas w takim lokalnym, który się nazywa Onadolu. Zapiekanki i inne tortille czy kebaby też, zwłaszcza w domowym wydaniu, tak samo jak hot dogi.

Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.

Transcription

Dzień dobry jeżeli chodzi o mnie to kebaby lubię różnego rodzaju żadnym kebabem nie pogardzę nawet lubię kebab ze sosem ostrym natomiast jeżeli chodzi o filmy w których kupuję kebaby to to jest zazwyczaj kebab king chociaż w Tarnowie nie wiem czy jest kebab king a tak dziś jak teraz jeszcze póki co mnie nie ma w Tarnowie także jestem w zupełnie innym miejscu no ale tak jak mówię jeżeli chodzi o kebaby to jeszcze nie zdarzyłoby się nie zdarzyło mi się żeby jakiś kebab mi nie zasmakował także tutaj taka sytuacja jest