Czy warto instalować Windows 11?
Back to Systemy (Windows)#21 djdenismusic
Używam praktycznie od kąd miałem możliwość aktualizacji.
I o ile na samym początku mialem ochotę to to wywalić za mulący eksplorator, o tyle teraz na prawdę nie mam na co narzekać.
Jedyne co mnie wkurza, to brak możliwości nawigacji literami po zasobniku, i to nowe menu kontekstowe, wyłączalne jedynie z poziomu grzebania w rejestrze.
#22 pates
Nie nie nie! Dziwne menu kontekstowe, notatnik ma jazdy, wpychanie web tam gdzie się da, zasobnik systemowy po którym literami nie pochodzisz a i od prawej do lewej się nie przejdziesz co ja lubię robić, nieeeeee.
#23 djdenismusic
I tak będziesz musiał się przesiąść jak win10 straci wsparcie za nieco ponad 2 lata XD
#24 Numernabis
Chcąc przesiąść się na Windows 12 również trzeba będzie mieć jedenastkę musowo.
#25 zvonimirek222
No to, wszyscy na linuxa, na którym mało alternatyw, i jeszcze bardziej zrąbana dostępność! Chyba, że wolicie słono płacić za marketingowe wybryki Apple.
#26 zywek
Hehe, ja 8 lat korzystam i nie marudzę.
#27 djdenismusic
ehh gdyby tylko orca nie była taką krową jeśli chodzi o zużycie cpu, i gdyby w końcu aśka dała się przekonać na enter do elementów klikalnych w przypadku stron internetowych, to w sumie da się z pingwinka korzystać w jakiś sposób :D
#28 Julitka
A ja mam jedenastkę i chyba lepsza od dziesiątki. Tzn. teraz siedzę na dziesiątce, bo komp w naprawie, ale jedenastka nie jest zła. Mi się to nowe menu podoba zdecydowanie bardziej od tej durnowatej wstążki z ósemki i dziesiątki. Co to było za ......
Jedenastka za to ma zrypany tray.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#29 DJGraco
A czy wy też tak macie, że sterowniki od audio lubią się resetować? Moja koleżanka ma jedenastkę i co jakiś czas jej się włączają ugorszenia na mikrofonie laptopowym i musi je wyłączać znowu. Na dziesiątce to np w zależności od producenta laptopa to albo głośność mikrofonu latała jak chciała albo mikrofon się wyciszał, ale ugorszenia się nie zachaczały spowrotem.
#30 zywek
Głośność mikrofonu lata od dzwonienia na messengerze.
#31 mojsior
nie będzie nic latać, jak się we właściwościach dźwięku wejdzie w zakładkę komunikacja, gdzie są ustawieniawyciszania się dźwięków, należy wybrać nic nie rób, no i oczywiście pywyłączać wszelakie udziwnienia w messengerze.
#32 zywek
Ale to jest dźwięków odtwarzania a nie nagrywania.
#33 daszekmdn
Będzie nadal latać nawet jak mu zabronisz przejmowania kontroli nad sprzętem.
#34 mojsior
ten plik reg od kontekstowego meni nic nie daje.
Nawet po mimo restartu systemu po odpaleniu tego pliku nadal jest to nowe meni kontekstowe
#35 mojsior
tak chciałem go sprawdzić ale nic to nie daje, podejrzewam że już jakaś aktualizacja mała to uniemożliwiła
#36 zvonimirek222
Microsoft skutecznie zapobiega grzebalstwu. Niestety albo stety, zacznijcie się przyzwyczajać.
#37 Numernabis
No nie mogę się z tym zgodzić, skutek jest wręcz odwrotny, bo zabierając, wycofując pewne opcje, możliwości konfiguracyjne zmuszają innych do szukania rozwiązań poprzez rejestr lub zewnętrznego oprogramowania, a nie tak to powinno wyglądać.
#38 mojsior
to fakt microsoft ostatnio nie daje a zabiera.
#39 zvonimirek222
tak, ale co wy, zwykli użytkownisie zrobicie dużemu Microsoftowi?
Ja was pytam: czy jojczenie na Microsoft zmieniło jakąkolwiek jego decyzję?
Nie żartujcie, i nie mówcie mi że tak.
#40 Numernabis
Nie, nie chodzi o cokolwiek, ale przecież nikt nikomu nie zabronił pojojczyć na to co złe :)Oczywiście wyboru wielkiego nie ma i nie ma też idealnego systemu, ale korzystając już z tego można się powkurzać na nienajlepszy kierunek jaki obrali.