W kuchni

Gotowanie, podstawy, prośba o pomoc.

Started by daszekmdn 115 posts last post 3 years ago Page 5 of 6

#81 1 like

Ja przewracam widelcem w lewej ręce a łopatką taką płaską w prawej, z piekarnika jak wyjmuję, no to w tych sylikonowych rękawiczkach
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

ludzie a uwas w polsce robi sie cos takiego co sie unas nazywa chleb w jajku?

#83 1 like

Tak. Bardzo lubię.

ja tes to bardzo lubie, ale mam z tym problem.
to znaczy.
nibi mam tego jajka na tym sporo, nawet dookola, ale jak to widze natalerzu to w cale to tak pieknie jak bym sobie wyobrazalam niewyglada. wyglada to tak, jakby tam ttego jajka bylo zaledwie pare kropli.
a przecies ja ten chleb doslownie kapie w tym talerzu.
a w ogole jak to przerzucacie z talerza czy myski napatelnie zeby to jajko niebylo wsiedzie?

Masz na myśli tosty francuzkie?
--Cytat (adelcia):
ludzie a uwas w polsce robi sie cos takiego co sie unas nazywa chleb w jajku?

--Koniec cytatu
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

NIEWIEM BYC MOZE UWAS SIE TO TAK NAZYWA. MOZE PITER SIE DOTEGO ODNIESIE.

Inaczej- czy ten hleb jest smarzony?
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

TAKTAK JEST

To mówimy o tostach francuzkich.

sprawdze to na google czy to to co mam na mysli

nienie niewyglada ze to jest to.
ok ok niewazne kontinuujcie sobie rozmowe dalej juz sie niewtracam.

#92 1 like

Chleb po prostu się obtacza w jajku i się smaży.

#93 1 like

No właśnie, ja jak robiłem, to poprostu moczyłem chleb w jajku na talerzu i przerzucałem na patelnie, po prostu talerz miałem przy samej patelni i brudno wkoło nie było.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

taa ale chodzi mi oto ze ja go tam mocze, mocze, zeby bylo ladnie smacznie jajkowo, daje to napatelnie, odwracam, wybieram na talerz no i poprostu to wyglada jakby byl upieczony ten chleb, owszem, ale to jajko, jakos go tam nagle malo.
slysialam gdzies, ze nie trzeba lub trzeba to jajko solic, niejestem pewna.
i tes, ze trzeba to smazic albo wolno albo szybko, tes niejestem pewna jak.
piter, doradzil bys tu cos moze?

#95 1 like

Bo jajko to ciecz więc pod czas smażenia się zcina i wygląda jak by go mniej było na chlebie. Ja smażę na wolnym ogniu bo wtedy mam pewność, że mi się nie przypali.

Nigdy czegoś takiego nie jadłem.
Rozumiem, że jajo rozbijamy, przyprawiamy, musimy go rozbełtać i moczymy w tym chleb, ale chleb przypieczony jak tost czy po prostu odkrojoną kromkę?
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

Jak tam kto lubi. Ja lubię przypieczony jak tost.

lowca fajne to sproboj.
ja nijako to jakko nieprzyprawiam ale kto lubi np ostre lub cos to mozna.
mysle ze bedzie ci to smakowac.
ja bym to jadlam czesto, gdyby nie to ze tego tak dokonca nieumiem zrobic.
jak moja mama to robi to to jajko jest na tym chlebie takie jakby nadmuchane, tak ladnie to wyglada.
i ona mowi ze smazi napelnych obrotach i np za 30 sekund odwraca.
i ona ma te skrajne ciesci tego chlebu takie mieciutkie a jak to smaze ja to to twaaardeee

A chleb postny czy smarujemy masłem?
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

ja mam pusty