witajcie jeden z użytkowników pisał że robi sobie tosty ale niewie jak je wyciągnąć żeby sie nie opażyć ja używam sandłiczmejkera otwiera się on jak gofrownica albo pudełko z przykrywką na zawiasach i ja jak wyciągam tosty albo widelcem albo podważam nożem z jednej strony a z gury przytrzymuje ręką i szybko przenosze na tależ a opażyć siemożna dopiero wtedy gdy czas kontaktu ciała z gorącym jest dłuższy niż pół minuty a znowu chleb nie jest asz tak gorący żeby nie można go było dotknąć
Nietoperzu, co ty wypisujesz za bzdety o tych 30 sekundach, które są potrzebne do oparzenia? To chyba pierwszego stopnia :D Dotknij sobie rozgrzanego tostera i przytrzymaj choć 5 sekund, a potem zobaczymy jak będzie wyglądało ciało w tym miejscu. Ale ok, do rzeczy, z tostera wyciąganie nożem to tylko proszenie się o zniszczenie teflonowej powłoki. Do tego jedynie drewniane sztućce lub teflonowe.
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas. Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę. Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę. Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest.. Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku. Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy... Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
eeeh spokojnie nietoperz mial namylsi te 30 sekund kiedy cos niejst az tak bardzo gorace. no bo wiadomo ze jak cos jest gorace namaxa to 3 sekundy:D a nie 30
Jeśli chodzi o chleb to ok, ja zrozumiałem, że chodzi o toster :)
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas. Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę. Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę. Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest.. Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku. Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy... Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
A ktoś tu powiedzieć był uprzejmy i mądrze zresztą, że przydałoby się przenieść to, co nie dotyczy samych podstaw gotowania do innego wątku. No tego... Wątki takie są dwa, jeden o tytule brzmiącym mniej więcej "Jak radzicie sobie w kuchni", drugi "Przepisy kulinarne" czy jakoś tak
No tak, To pewnie do naszych kochanych moderatorów, by było zajęcie, tylko czy wogule gdzieś ich widać? No ale ok już nie spamuję --Cytat (Zuzler): A ktoś tu powiedzieć był uprzejmy i mądrze zresztą, że przydałoby się przenieść to, co nie dotyczy samych podstaw gotowania do innego wątku. No tego... Wątki takie są dwa, jeden o tytule brzmiącym mniej więcej "Jak radzicie sobie w kuchni", drugi "Przepisy kulinarne" czy jakoś tak
Gotuję dopiero od początku tego roku i faktycznie czasem musiałam więcej posprzątać, ale raczej mi się nie zdarzyło, żeby potrawy robione pierwszy raz były niesmaczne, bo korzystałam ze sprawdzonych przepisów. Tylko raz zapomniałam, że gulasz jeszcze się przegryzie, uznałam, że jest za mało słony i w efekcie przesoliłam. Podobno w takim przypadku dobrze jest dodać koncentratu pomidorowego.
hmmm, no to tak, takie najprostrze rzeczy to oczywiście chleb posmarowany czymkolwiek, masłem, nutellą, od siódmego roku życia robie, hmmm, co tam dalej, kilka razy robiłam sobie pyzy, jakieś kluski, proste to jest, naleśniki i bliny też smażyłam, przewrócić się to dało, makaron z mięskiem też robiłam, smażyłam je normalnie na patelni to mięsko, jajka na twardo, paróweczki, hotdogi, tosty, pierogi, a dodam, że nie jestem aż tak zaawansowaną osobą, ale powolutku i do przodu.
This site uses cookies to enhance your experience.