Na Wasze życzenia
Chciałabym Wam pokazać, jakie ja najbardziej czekolady lubię
Mam tutaj przy sobie cztery czekolady
Jedna jest mleczna, druga jest z nadzieniem truskawkowym
Trzecia jest chyba też truskawkowa
I czwarta czekolada jest taka z okienkiem w kartoniku z orzechami
Może też lubicie
Życie z kimś jest łatwiejsze wtedy kiedy ktoś ciebie kocha bezgranicznie.
Przepraszam, zapomniałam Wam powiedzieć, że jedna z tych czekolad jest orzechowa z rodzynkami, chociaż wyglądała jakby była z innym nadzieniem, a jest z orzechami, nie zauważyłam.
Taka mała poprawka.
Co do czekolad to ja praktycznie wszystkie lubię, żadną nie pogardzę, nawet gorzką bardzo lubię, a jedynej czekolady jakiej ja nie próbowałem to jest właśnie czekolada z dodatkami chili.
Słyszałem o czymś takim właśnie przez forum tutaj na Altenie, ale żeby tak próbować no to nigdy nie próbowałem, trudno mi jest właśnie sobie wyobrazić jak taka czekolada mogłaby smakować.
Jedyne co mogę jeszcze powiedzieć to to, że chciałbym nabyć taką dużą czekoladę.
O której też tutaj była mowa, tam było 100 coś kawałków chyba, kostek jak się nie mylę taka duża, o której też była mowa i też nie wiem gdzie taką czekoladę można nabyć, ale tak jak mówię ja każdą czekoladą nie pogardzę, nawet lubię taką czekoladę z bąbelkami, takie jakby też lubię.
Więc ja...
W ogóle jestem bardzo dużym zwolennikiem słodyczy, także u mnie to nie ma najmniejszego problemu, także jak na razie to z mojej strony tyle.
Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.
A ja tylko, jedyne co mam przy sobie to tylko
Princeszczę czekoladową
Niestety na chwilę obecną
Żadnej czekolady
Nie posiadam
Musiałbym pójść sobie do sklepu i kupić, a
Na razie za bardzo mi się nie chce ruszać nigdzie
Ale pewnie może później, czy jutro
Znając mnie pewnie
Będę szedł to
Coś tam sobie
Pewnie z czekolad
Pewnie z czekolady kupię także
No
Także
Póki co z mojej strony na razie naprawdę tyle
Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.
No ja powiem wam tak, że ja kiedyś, to mówię do Łukasza, ja kiedyś będąc u mojej partnerki Moniki w Tomaszowie,
miałem okazję jeść czekoladę o smaku skrzyni.
No w objęciu, że moje badania były niesamowite w objęciu, Łukaszu, ponieważ ta czekolada jest powierzchnie słodka,
i narazem ostra, czyli paląca, tak?
Więc jak zjadłem dwie kostki, no to pojawiło mnie tak, że musiałem wypuścić później dwie stanki wody, także spokojne, nie mam problemu, jakby coś.
A...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
No to w takim razie
będę musiał sobie
tej czekolady
o smaku
chili
wreszcie
spróbować.
Zobaczę sobie jak ona
smakuje.
I
wtedy
tutaj też
się
wypowiem co do
tej czekolady.
A co do tej dużej czekolady
to ja ją sobie nabędę
w takim razie.
Bo tutaj chyba niedaleko mam
Kauflanda.
Więc sobie zobaczę w Kauflandzie.
I sobie o jakimś smaku
tą czekoladę po prostu
wtrącę.
Wtedy wówczas
nabędę.
A mam do Was takie pytanie, czy próbowaliście kiedyś jeść taką czekoladę karmelową z orzechami?
Ona trochę smakuje jak tofivi, bo ma otoczkę, spodem jest taka otoczka jakby z karmelu i są okrągłe takie kostki, a wierzchnia tej czekolady jest taka bardziej w kwadracie.
Każda czekolada jest droga, bo kosztuje około 15 złotych. Kiedyś koleżanka od kolegi dostała taką czekoladę i mi dała do spróbowania. Jest bardzo dobra.
Tak, ja próbowałem taką czekoladę i muszę powiedzieć, że ta czekolada jest bardzo, bardzo dobra, ale kiedy ją ostatni raz zjadłem, jak się nie mylę, no to to chyba było za jakieś parę miesięcy temu, jak dobrze oczywiście pamiętam.
No tych czekolad naprawdę jest bardzo dużo
I naprawdę jest bardzo wiele różnych smaków
Nawet niekiedy w szkole mamy takie spotkanie na temat czekolady
I różne smaki sobie próbujemy
I czekoladę w różnej postaci
Do picia, do jedzenia
I z różnymi dodatkami
Ja od mojego brata kiedyś dostałam czekoladę
Taką jakby mleczną
A na wierzchu jest taka warstwa jakby z takich kukurydzianych chrupek
Takich coś jak batonik Nesquik
Tylko to takie bardziej jest
Takie bardziej czekoladowe
Największą czekoladę jaką jadłam w życiu to około 32 kostek
A chciałam spróbować jeszcze większej
Jak ktoś znajdzie to
To po prostu poproszę o kontakt
I wtedy ja sobie też taką spróbuję kupić
Jeśli dostanę od was namiary gdzie taką kupić
Czekoladę
Zobaczymy co się wydarzy
co do czekolad
pitnych, to ja też
dużo czekolady lubię pić
naprawdę
a w ogóle
chciałbym, żeby kiedyś gdzieś
się odbyło jakieś takie spotkanie
na którym
można by było
sobie usiąść
i próbować różnych
czekolad
to byłoby piękne
co nie?
ciekawe ile bym mógł
najwięcej spróbować
swego czasu
miałem tak, że potrafiłem
całą czekoladę zjeść naraz
i chyba teraz też tak bym zrobił
znając mnie
ale gdyby takie spotkanko
się odbyło
na którym by
człowiek sobie usiadł
i by sobie próbował różne czekolady
no to to
mogłoby coś być naprawdę
pięknego
o i tak
aż
szczerze powiedziałem
szczerze powiedziawszy
rozmarzyłem się
może to się kiedyś spełni
może to się kiedyś spełni
prawda?
w porządku?
wodorej
czy udało ci się
móc
do lawsuit
jak to mówię
czas pokaże
No, co za dużo, to też niezdrowo, żeby z tego problemów nie wyszło później
Ale ten pomysł z organizowaniem słodkich czekoladowych spotkań by było bardzo dobrze
No, gdzieś tu w Bydgoszczy jest, pewnie była kiedyś, nie wiem, czy nadal jest
Taka czekolodziarnia, takie miejsce, gdzie można sobie kupić czekoladę do picia lub do jedzenia
I można też sobie spróbować różnych gatunków czekolady
Ale ja tam nigdy w tym miejscu jeszcze nie byłam, ale wiem, że takie miejsce było w Bydgoszczy
No, a ja też czasem lubię sobie zjeść całkowicie
Taką tabliczkę czekolady od razu
Taką na przykład 32-kostkową czekoladę to zjadłam w ciągu pół dnia
Ale teraz staram się jeść mniej czekolady, tylko tam dwie kostki na dzień, trzy
I to już jest koniec
Ale jak mi jakaś czekolada zasmakuje, to też potrafię zjeść całą od razu
Powrót
Zakończ nagrywanie
Przycisk
A z takich czekolad do picia to najbardziej moją ulubioną to była pomarańczowa, czekolada o smaku pomarańczy z, nie pamiętam z jakiej to firmy było, chyba z Dekomoreno, chyba jakoś tak.
Tylko że jej jednym minusem było to, że była gorzka trochę i trzeba było ją sobie dosłodzić, bo niektóre gatunki czekolady są słodkie, niektóre gorzkie do picia też są gorzkie i słodkie, ale pomarańczowa była dobra.
A jeszcze orzechowa też jest i mleczna chyba też, bo ostatnio u koleżanki na urodzinach piłam orzechową czekoladę.
Bardzo dobra, ale najbardziej zasmakowała mi pomarańczowa.
O nie, nie, nie, nie, nie, nie, nie, nie, nie, nie, nie, to u mnie by to było bardzo ciężko pod tym względem, że ja, jeżeli ja zobaczę jakąś czekoladę w zasięgu ręki, a nie daj Boże, żeby to była któraś z tych, co ja bardzo lubię, zapomnij, że ja na dwóch kostkach zaprzestanę, ale na trzech, na czterech czy na pięciu, zapomnij, bo mówimy tutaj o rzeczach,
które są w moim przypadku niewykonalne. Ja już miałem problem w dzieciństwie z czekoladami różnymi i w ogóle ze smodyczami i to niestety u mnie się nie skończyło i się najbliżej nie skończy.
Po prostu ja jestem osobą, że jeżeli zobaczę na przykład coś, co bardzo lubię, jakąś czekoladę czy coś, to jestem w stanie zjeść całą i to bez...
że tak powiem, mrugnięcia okiem zje i już tej czekolady po prostu nie ma. No, tak to u mnie jest.
Co do czekolad orzechowych, to lubię czekoladę orzechową, taka jest za 15 złotych, taka jakby w opakowaniu takim, gdzie jest po środku taka jakby dziurka, znaczy tak jakby wycięte coś i ona się bodajże nazywa, przepraszam, mogę teraz błędnie wypowiedzieć, noisebiler czy notbiler, jakoś coś takiego, ale to jest tak dobre.
Takie duże orzechy są w niej i ja tą czekoladę po prostu uwielbiam, więc pewnie jutro lub pojutrze sobie kupię, jak będzie mi się chciało do sklepu pójść.
A co do czekolad pitnych, to szczerze? Chyba nie mam jakiejkolwiek ulubionej czekolady, jeżeli chodzi o czekolady pitne, każdą lubię.
Oczywiście.
Każdą nie pogardzę.
No.
Tyle.
A co do tej czekolady orzechowej, to chodzi o taką małą czekoladę z okienkiem, tą w tym kartoniku taką, z takimi okrągłymi orzechami, bo są różne rodzaje, bo są małe kostki albo większe.
No i chyba taką podobną czekoladę właśnie mam. Tylko jakby się ją podzielić.
no właśnie o taką mi chodzi
o taką małą właśnie z okienkiem
dokładnie
strzeliłaś w dziesiątkę
właśnie taką czekoladę
ja bardzo lubię
a na pytanie jak się nią
podzielić no nie wiem
ciężko jest na ten temat cokolwiek powiedzieć
dziękuję
No i cóż, jakby to można było powiedzieć, byłem w sklepie i kupiłem sobie czekoladę orzechową,
ale zanim ją sobie otworzę i tutaj, że tak powiem, spróbuję, napiję się tradycyjnie kawki,
bo bez kawy to życie nie ma najmniejszego, po prostu moim zdaniem, he he sensu.
Kawka dobra, oczywiście, jeszcze jeden łuczek pociągniemy.
No a teraz myślę, że możemy bez problemu otworzyć, co?
No, teraz możemy otworzyć sobie tę jedną rzecz, wypnę, możemy sobie...
Otworzyć tę czekoladkę orzechową, bo taką też lubię i o, już się pięknie otwiera, no tak.
Chodźcie, o, troszkę sobie ułamiemy, o, genialnie, no i dobra czekoladka jest, smaczna.
Niestety nie mam możliwości, aby się podzielić, szkoda, bo jest naprawdę bardzo dobra.
Także...
No, także jest dobra.
No i to wszystko przez...
Ciebie, Gosiu, ponieważ rano rzecz mi smakana robiła, no i wyszło, jak wyszło.
A akurat pomyślałem sobie, że kupię sobie orzechową, a to sobie kupiłem orzechową.
No i...
No i chyba, jak na razie, tyle.
No i... No i chyba, jak na razie, tyle.
No i... No i chyba, jak na razie, tyle.
Pozdrawiam.
Ten, kto je czekoladę w obecnym czasie, no to życzę miłego zajadania czekolady.
No i tyle.
Była czekolada
I niestety
Już czekolady nie ma
Mówiłem
Że jeżeli chodzi o mnie
To ja
Czekoladę potrafię
Zjeść
Bardzo bardzo szybko
I już ta czekolada
Orzechowa
Oficjalnie
Przeszła do historii
Tak samo jak i
Kawa
Kawa
Która też już właśnie
Sekundę temu
Przeszła do
Historii
A niedługo pewnie sobie
Następną kawę
Tradycyjnie
Zrobię
Ja powiem tak, normalnie czekoladę gorzką nie zjem, po prostu nie ma takiej opcji, natomiast czekoladę do picia jak najbardziej gorzką lubię, bo ta słodka to jest za bardzo już przesłodzone dla mnie, natomiast słodką lubię w tabliczkach właśnie jeść i przede wszystkim od milki właśnie różne karmelowe, znaczy tam w ogóle białą czekoladę jako taką lubię.
Natomiast u nas nawet są takie lody, które się nazywają biała czekolada i to jest po prostu mega super, latem to tam podchodzę na nie zawsze, natomiast ja ogólnie, ja to mam z czekoladą trochę tak, że ja lubię, ale potrafię też podchodzić do tego w sposób, że na przykład jeżeli 30 dni przed czymś ważnym ktoś by mi przyniósł taką czekoladę,
a miała być 30 tych kawałków i powiedziałby mi codziennie rano zjedz jeden, to ja tak potrafię, ale mam znowu w takie dni, zwłaszcza przed tam kobiecymi sprawami różnymi, że potrafię sobie rozpakować czekoladę i za 5 minut jej po prostu nie ma, więc to jest różnie.
I czekoladę do picia jak mówię lubię, ale bardziej gorzką, bo ta słodka to mi się w ogóle...
To mi się jakoś nie smakuje w kubku, ale tak normalnie, jak jest normalna czekolada, to może być słodka, oj i bardzo słodka nawet.
Takie te mieszanki typu orzechy, rozynki, coś tam, nie bardzo. Znaczy zjem, ale to nie jest to, co ja bym woliła.
Natomiast podoba mi się właśnie na marce Milka, że jak oni poprawiają...
Po prostu napiszą, że czekolada jest karmelowa, to rzeczywiście karmelowa jest i to tak bardzo poważnie karmelowa, więc to jest akurat fajne, ale są takie marki, które jak dla mnie mają czekolady po prostu sztuczne i nie będę mówiła tu ich nazwów, bo nie wiem, czy u Was polscy one są, natomiast są takie, gdzie po prostu ta ich czekolada smakuje mi tak, że to jest tak, że to jest tak, że to jest tak, że to jest tak, że to jest tak, że to jest tak.
Tak jakoś, tak jakoś, nie wiem, tak jakoś nienaturalnie.
No to cieszę się bardzo, że tak bardzo lubicie różnego rodzaju czekolady. Bardzo się cieszę, Łukaszu, że Tobie smakuje ta czekolada orzechowa.
Ja też przy sobie mam taką czekoladę i ja zawsze po obiedzie, po tak godzinach wieczornych lubię sobie zjeść czekoladę na późny podwieczorek, więc pozwolę sobie otworzyć tą czekoladę orzechową i ją zjeść.
Może być trochę...
Może jest trochę inna, bo ma chyba inne opakowanie, znaczy cieńszą folię ma chyba nawet.
Może jest trochę inna, bo są mniejsze kostki albo większe, a w niektórych czekoladach akurat ta ma duże kostki.
Jest bardzo pyszna.
Chętnie bym się z Wami podzieliła tą czekoladą.
No, także bardzo pyszna. Też lubię całą czekoladę od razu zjeść.
Dzisiaj wcześniej zjadłam tą orzechową z rodzynkami, ale trochę była gorzka, bo mi jakoś nie zasmakowała.
Ale jak już ją otworzę, no to myślę, że sobie zjem, co się będzie marnować, nie?
Bardzo pyszna, bardzo pyszna ta czekolada, naprawdę.
Bardzo polecam, możecie ją sobie zjeść, spróbować.
Co najlepsze, ona nie jest wcale taka droga.
Dwa chyba, czy trzy złote kosztuje.
Także, no to wszystko.
To smacznego zajadania czekolady Wam życzę, jeśli jecie czekoladę jakąś.
Ja po prostu nie wytrzymam, musiałam sobie otworzyć, spróbować, jak smakuje taka czekolada.
No to wszystko na dzisiaj.
This site uses cookies to enhance your experience.