PSE Forum mieszane

Dzień czekolady, Wrażenia podczas prubowania nowych smaków czekolady.

Started by Gosia12345 82 posts last post 2 years ago Page 2 of 5

Transcription

No i co? Była czekolada i nie ma czekolady. Zostało po niej tylko puste pudełeczko. Aż mi się przypomniał taki brzydki kawał, który zrobiłam mojemu bratu kiedyś, że zjadłam czekoladę, złożyłam opakowanie tak, jak była czekolada zapakowana i podałam mu, mówiąc, masz, to jest dla ciebie czekolada. On otwiera, patrzy w środku, pusto i zaczął się śmiać. Może to jest trochę brzydki kawał, no nie wiem. No, czasem można się sobie pożartować. Udało mi się pokonać rekord normalnie. Zjadłam dwie całe czekolady dzisiaj. Czy ktoś tak potrafi zjeść od razu dwie całe czekolady? Kiedyś to prawie zjadłam, kiedyś to zjadłam prawie cały kilogram cukierków. Złamałam swoje... Moją zasadę, nie powinnam tyle jeść, ale taką ochotę mi narabialiście tymi czekoladami różnymi, że musiałam sobie zjeść tą orzechową czekoladę. Jak jestem w szkole, to jem mniej słodkiego, bo nie mam nawet czasu. Codziennie na ósmą pięćdziesiąt do szkoły. W poniedziałek mam długą lekcję, więc nie mam czasu nawet, żeby sobie słodkiego zjeść. I celowo nawet sobie nic nie kupuję, żeby mnie nie kusiło. Ale była bardzo pyszna ta czekolada, naprawdę. Taką czekoladę to zazwyczaj dostaję na święta od kogoś. Lub mama czasami mi kupi. Tak okazyjnie. Lub bez okazji. Zależy. Ale jest bardzo dobra. Na prezent się komuś też nadaje, bo ona jest w takim kartoniku, więc ładnie to wygląda, jak na prezent się chce komuś dać. Przynajmniej nie widać, że jest połamana, jak przez przypadek się połamię. Także to wszystko dzisiaj. Zakończ nagrywanie. Przycisk. KONIEC!

Życie z kimś jest łatwiejsze wtedy kiedy ktoś ciebie kocha bezgranicznie.

Transcription

Powiem wam, że ja też miałem w ostatnim filmie, w ostatnim filmie miałem taką dziewczynkę z, z, z, z, z urachami i jadłem ją, jadłem ją całą w ciągu trzech dni. To jest już rekord pojęci, powiem wam.

Transcription

I no teraz mi po głowie wchodzi taka Czekolada Z takimi laskowymi orzechami No cóż no Chyba Będę musiał znowu Ubrać się i Pójść do sklepu Ale to zapewne potem Teraz jakoś za bardzo mi się nie chce Nigdzie Ruszać

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

#24 1 like

Transcription

Witam, co do tego jaką ja lubię czekoladę. Jestem bardziej zwolenniczką czekolady mlecznej, czekolady białej. Gorzką czekoladę to tak ostatecznie mogę zjeść, kiedy nie ma tej mlecznej lub białej. Albo tak po prostu, kiedy mi się na przykład chce spać na podniesienie cukru, ale nie zawsze oczywiście. Jakąś tam kostkę albo pół kostki. A jakie ja lubię z nadzieniem czekolady? Z takim jakimś nadzieniem malinowym. Truskawkowym. Kiedyś jadłam, ale miałam tylko raz okazję taką jeść. To była czekolada miętowa, ale bardzo dobra. Inną była na przykład czekolada pomarańczowa. Nie z jakimiś kawałkami pomarańczy czy coś. Po prostu smak pomarańczy. W Biedronce tam kiedyś było. Była strasznie droga zresztą. I tylko dwa razy ją jakoś spożywałam. Ponieważ też jakoś jej specjalnie w sklepie nie znalazłam. I jeszcze taką jedną ostatnio nawet miałam możliwość spróbowania. To była czekolada malaga bodajże. Bo jak są te cukierki malaga i tikitaki. Bo kasztanki to nie wiem czy jest taka czekolada. Ale moja mama tam przyniosła właśnie takie dwie czekolady. Jedna to malaga, a druga tikitaki. I obie dobre. No i tak jeszcze taką. Jedną z lepszych to była kokosowa chyba. Tak. Ale to strasznie dawno ją jadłam. Nie wiem. Dwa lata temu. Może półtora roku temu. No i jeszcze jedną taką z lepszych. To taka karmelowa. I czy coś mam jeszcze do dodania? Chyba nie. Dziękuję za uwagę.

"Ich kann nur für das kämpfen, was ich liebe, ich liebe nur, was ich respektiere, ich respektiere nur, was ich verstehe".

Transcription

Co do czekolady pomarańczowej, to osobiście nigdy nie próbowałem i pierwszy raz chyba o takiej czekoladzie słyszę, bo jakoś mi się nigdy nie umknęło, że tak powiem, o uszy, żebym o takie, znaczy taka czekolada, a mleczna czekolada to jest smaczna, to jest bardzo dobra czekolada, tak.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

#26 1 like

Transcription

Bo ta czekolada pomarańczowa to raczej nie jest jakoś tak znana i rzadko można na nią się natknąć, trafić. A ja miałam takie szczęście, że znalazłam i miałam możliwość spróbowania.

"Ich kann nur für das kämpfen, was ich liebe, ich liebe nur, was ich respektiere, ich respektiere nur, was ich verstehe".

Transcription

A ja oświadczam się i wobec, że obecnie piję kawę. Zaraz sobie otworzę czekoladkę orzechową i będę jadł. Ale uwaga! Mam trzy tabliczki czekolady. I spróbuję je wszystkie na raz zjeść. Zapewne mi się uda, znając moje skromne ja.

Transcription

więc okazało się, że to były dwie czekolady orzechowe a jedna mleczna i oznajmiam, że mi się udało wszystkie tabliczki w ciągu tej nocy zjeść poszedłem spać gdzieś tak o czwartej rano obudziłem się o dziesiątej i już mi się spać nie chce ale za to byłem w sklepiku i kupiłem sobie jeszcze dwie czekolady mleczne podazną ochotę na mleczną także ci, którzy obecnie jedzą jakąkolwiek czekoladę no to życzę smacznego

Transcription

Witam, witam. Widzę, że tu się zrobił czekoladowy cały stos. No co ja mogę powiedzieć? No czekoladka to po prostu moje całe życie słoducze. Bez czekolady to dla mnie nie istnieją po prostu, nie? No po prostu czekolada to jest no coś bez czego bardzo trudno byłoby mi się obejść. No moimi ulubionymi czekoladkami, no to jest właśnie wspomniana tutaj przez Gosię czekoladka z okienkiem, ta z orzeszkami w kartonowym właśnie pudełku. Również bardzo uwielbiam wręcz czekoladki pierod i czekoladkę bajeczną, bo są batoniki. Cukierki, ale też są czekolady. Bardzo dobre. Mmm, aż normalnie rozpływają się w ustach. Jezus, aż mi się czekolady zachciało jak zobaczyłam ten temat. Tak, po prostu kiedy nadejdzie 12 kwietnia to tylko świętować. Powrót. Zakończ nagrywanie.

Transcription

co dopiero, to ja tego nigdy nie próbowałem będę musiał spróbować ale do kwietnia jeszcze jest daleko mamy dopiero listopad

Transcription

No cieszy mnie bardzo, że tak bardzo chętnie się udzielacie w moim czekoladowym wątku, a poza tym wiem, że jest listopad, ale to tak na przyszłość, żeby od Was dowiedzieć się, jakie lubicie czekoladę, a kiedy przyjdzie czas 12 kwietnia, to będziemy wszyscy razem próbować różnych smaków i dzielić się tym. A że akurat niektórzy z nas mieli ochotę na czekoladę, no to akurat teraz sobie zjedliśmy, no okej. Będzie 12 kwietnia, to wtedy będziemy rozszerzać nasz czekoladowy wątek. A tak nawiasem mówiąc, czy próbowaliście kiedyś pierniki w czekoladzie? Tak. Mam na przykład krakuski, takie ciasteczka różne czekoladowe, są też takie w kształcie serca na przykład i są z wróżbą, czy z takimi życzeniami, coś takiego, że jest pod spodem herbatnik, a na wierzchu jest czekolada. A drugie krakuski są takie, że są takie jakby paluszki takie czekoladowe, są malinowe, pomarańczowe i karmelowe. Dodam jeszcze, że te ciastka można... Te ciastka można dostać w lewiatanie najbardziej. W lewiatanie albo w... 11.00 W lewiatanie albo w Carrefourze chyba tak mi się wydaje. Także życzę Wam czekoladowego, słodkiego dnia. Powrót. Zakończ nagrywanie. Przycisk.

Transcription

Witajcie! Jestem w ośrodku Braille'a w Bydgoszczy, w ośrodku szkolno-wychowawczym i właśnie koleżanka w internacie poczęstowała mnie batonikiem Kinder Bueno, który jest czekoladowy, więc pasuje jak najbardziej do tegoż wątku, więc postanowię sobie go teraz oficjalnie przed Wami otworzyć i zjeść. Smacznego. Dziękuję. Koleżanka mi mówi smacznego i też właśnie sobie zjadła takiego samego batonika, bo w opakowaniu oczywiście są dwa, więc można jeść. Można się nim łatwo podzielić. Pyszny. Bardzo się chętnie z Wami podzielę. Zjem i za siebie, i za Was. Pyszny batonik chrupiący z mlecznym nadzieniem i z polewą czekoladową. Z Tobą, Łukaszu, oczywiście też się podzielę. Nie ma. Nie ma, że zapomniałam. A jakżebym mogła. Dziękuję. Dziękuję. Dziękuję. Dziękuję. Dziękuję. Dziękuję. I ostatni kawałek zjem za Ciebie. Proszę bardzo. I ostatni kawałek zjem za Ciebie. Proszę bardzo. Był batonik i nie ma batonika. Czy macie coś jeszcze czekoladowego i smacznego, równie dobrego, czego jeszcze nigdy nie widziałam i nie jadłam, czym byście się mogli jeszcze tutaj pochwalić? Ta zabawa jest tak fajna, że teraz też można próbować różnych smaków czekolady i różnych czekoladowych rzeczy, ale 12 kwietnia ta zabawa dopiero się jeszcze mocniej rozkręci. Czemu? Bo planuję rozłożyć cały koszyk cukierów. Cukierków różnego rodzaju i każda z dziewczyn będzie próbować jeść tutaj w internacie. I Wam wszystkim tutaj opowiem, jakie będziemy mieć cukierki, ale to w najbliższym czasie, jeszcze w tym roku, w kwietniu. To wszystko. Pozdrawiam. Życzę czekoladowego dnia, codziennie, na czekoladowo. Powrót. Zakończ nagrywanie. Przycisk.

Transcription

Moją ulubioną czekoladą to jest czekolada Oreo, zwłaszcza ta duża, w sumie ta mała no to tak naprawdę też jest taka sama w smaku jak duża, ale jakoś w formie tej dużej, jakąś większą głębię smaku, o ile tak można nazwać, odnalazłem.

LINE

Transcription

O, Oreo też fajna sprawa, czekolada. A propos jeszcze takich rzeczy typowo czekoladowych, to ten, to... Kinder Maxi King też jest dobry.

Transcription

O właśnie, cóż za zbieg okoliczności. Przed chwilą, dwie sekundy temu jadłam czekoladę Oreo, takie duże kostki miała. Właśnie koleżanka mnie znowu poczęstowała czekoladą. Niestety nie pokaże jej, bo już ją zjadłam, tą symboliczną kosteczkę czekolady, ale była bardzo pyszna i bardzo chrupiąca. To czekoladowego wieczoru życzę wobec tego. Niech czekolada króluje wśród nas codziennie.

Transcription

No wiesz co gościu, i nie daj, i nie daj mi ani kawałek, czy te kosteczki, ja jestem sama, no nie, tak być nie mogę, to się nie godzi.

Transcription

No bardzo mi przykro, że tak wyszło, ale to koleżanka częstowała tą czekoladą, miała ją na talerzu, no co miałam jej całą tabliczkę zabrać, jak miałam się podzielić, a jakbym miała nawet jedną kosteczkę odłamać, to co bym z tego miała, jeden kawałek. No bardzo mi przykro, ale obiecuję, że nie wiem, albo dzisiaj, albo jutro, jutro mam też mniej lekcji, więc skoczę do sklepu tutaj na rogu i spróbuję kupić Oreo czekoladę i się z Tobą i z Wami podzielę, z wszystkimi się podzielę jakoś, chociaż tak symbolicznie, tylko nie wiem, czy w tym sklepie akurat będzie czekolada Oreo, bo to można dostać najbardziej tylko w Biedronce, przeważnie. Ale obiecuję, następnym razem się podzielę.

#38 1 like

Transcription

fajny wątek, właśnie niedawno go zauważyłam to się dopisuje moja ulubiona czekolada to jest tak biała i kokosowa a już najlepiej jak jest biała kokosowa czyli biała z nadzieniem kokosowym to już w ogóle szał ostatnio też miałam możliwość spróbować tak zwanych czekolad zimowych o takim smaku trochę piernikowym trochę marcepanowym to bardzo ciekawe lubię też belgijską czekoladę tak zwaną za gorzką akurat nie przepadam na przykład ale czekolada pitna oczywiście rzadko się czymś takim delektuje ale na przykład na jakimś wyjeździe czy gdzieś to czekolada pitna jak najbardziej chętnie z czekolady pitnej najciekawszy smak jaki piłam to jest różana chili no nie razem tylko różana i chili innym razem taka trochę pikantniejsza ciekawa akurat to była deserowa z chili bo gdyby była biała z chili to byłaby taka trochę za słodka różana była biała właśnie chili była deserowa i jeszcze jaką to ja piłam ciekawą czekoladę a już wam mówię była to czekolada miętowo-cynamonowa to była właśnie gorzka pitna miętowo-cynamonowa z bakaliami bo to było zimą no revelka po prostu hej pozdrawiam

Ziarnko złota znaleźć można, ale ziarnka czasu - nigdy.LINE Przysłowie chińskie.LINE

Transcription

Witajcie! Mam takie do Was pytanie, bo tak naszła mi ochota właśnie odświeżyć ten wątek i tutaj koleżanka mnie poczęstowała taką przedziwną czekoladą o nazwie Oreo Sandwich. Czy mieliście kiedyś taką czekoladę? Na wierzchu jest ciastko, a w środku jest, między tymi dwoma ciastkami jest po prostu czekolada. Jest bardzo pyszna i będę ją po raz pierwszy będę ją jeść. Pyszna czekolada, lepsza niż ta zwykła Oreo. Bardzo słodka, bardzo pyszna. Spróbujcie sami.

#40 1 like

Transcription

Osobiście nie jadłam nigdy Oreo Sandwich, ale słyszałam od którejś tam koleżanki, że jadła i że to jest dobre. I chyba o tym już wspominałam tam, jak wcześniej się nagrywałam, że również lubię czekoladę kokosową, ale zupełnie nie pamiętam. Więc tutaj mówię.