EltenLink

#381 papierek

mikołaj, ale tu chodzi o dojrzałość płciową, a nie emocjonalną, a zawsze jakaś średnia jest, czyli właśnie te 15. Ale dodał bym faktycznie te dwa czy trzy lata różnicy, że jak czternastolatka uprawia seks z czternastolatkiem, to nie jest pedofilia itd.

po co mi sygnatura?
2019-04-13 18:19

#382 misiek

Akurat jeśli dziecko bawi się w narkotyki znaczy to, że z opiekunem jest coś nie tak.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2019-04-13 18:28

#383 mikolajholysz

różne prawa się różnie na to zaopatrują, nie wiem, jak jest w Polsce, ale ciekawy jest tzw. paradoks Romea i Julii, czyli sytuacja, gdy dwie osoby uprawiają ze sobą seks więcej, niż 1 raz, ale część stosunków odbędzie się przed tym, gdy starsza przekroczy granicę, a część po. Innymi słowy, może być tak, że dzisiaj osoba x z osobą y jeszcze może, bo są obie poniżej granicy, ale jutro osoba x ma urodziny i już nie mogą. To jest paradoks.

Jeszcze większym paradoksem jest ten, który przez kilka lat był w Szkocji, mianowicie gdy czternastolatek był z czternastolatką, przez przeoczenie ustawodawcy, obaj byli uznawani za podejmujący czynności bez zgody drugiej osoby, czyli gwałcicieli.

w związku z przesiadką na Maca, prawie mnie tutaj nie ma. Inne sposoby kontaktu w wizytówce.
2019-04-13 22:46

#384 Zuzler

Mikolajholysz, jakby świat był urządzony wg Twoich zasad, to by dopiero był burdel. Na niczyj zdrowy rozsądek nie wolno się zdać, bo ten ktoś równie dobrze może go nie mieć albo zwyczajnie wziąć w łapę.
Druga kwestia: tak z ciekawości, panowie, a ktoś z Was kiedy bądź i gdzie bądź osobiście będąc w tej przykładowej galerii natknął się na taką galeriankę?

2019-04-15 11:01

#385 misiek

Nie, bo nie mam odpowiedniego wyglądu, aparycji i samochodu.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2019-04-15 17:55

#386 mikolajholysz

@zuzler o, nauka i historia przeczy twoim słowom. Im więcej wolności w kraju, tym lepiej się żyje. Tam, gdzie jest/był socjalizm żyje i żyło się źle. Na kapitalistycznym zachodzie żyje się jako tako. W wolnościowej szwajcarii żyje się dobrze. Tyle na temat.

w związku z przesiadką na Maca, prawie mnie tutaj nie ma. Inne sposoby kontaktu w wizytówce.
2019-04-15 18:21

#387 papierek

mikołaj, a jakoś chyba zapomniałeś, że w tej twojej wolnościowej Szwajcarii jest największy odsetek samobujstw, bo żyje im się zbyt dobrze. Brzmi to paradoksalnie, ale oni już mają tak dobrze, że życie nie przedstawia dla nich takiej wartości. A religii też nie potrzebują, bo no właśnie, żyje im się na tak wysokim komforcie.

po co mi sygnatura?
2019-04-15 18:27

#388 Lowca_Androidow

Papierku, bez religi da się żyć, a bez pieniędzy zdecydowanie trudniej.
Poza tym, dość mocno odbliegliście od tematu.
A kontynuując wątek dobrobytu, ja tam mimo największego odsetka samobójstw zamieszkałbym w Szwajcarii i na przekór wszystkim nie popełniłbym samobójstwa lecz cieszyłbym się dobrobytem.

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2019-04-15 18:48

#389 papierek

łowca, jest różnica pomiędzy życiem bez pieniędzy, życiem w dostatku i życiem w przesycie. :D

po co mi sygnatura?
2019-04-15 22:19

#390 Lowca_Androidow

Odniosłem się do słów, że nie potrzebują religi.
Napisałem również o życiu w dobrobycie, a nie w przepychu, , ale jeśli miałbym już wybierać biedę lub przepych to zdecydowanie wybrałbym przepych :D

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2019-04-15 22:32

#391 Zuzler

A ja Ci Mikołaju powiem tak, że otóż to wszystko zależy od tego, kto postanowi trzymać naród za mordę. Bardzo trudne a nawet może i niewykonalne jest znalezienie do tego celu kogoś, kto nigdy nie zacznie swojej władzy nadużywać, ale jednak... Widzisz, jak nie ma zasad, to nie ma od czego zacząć ustalając swoje własne do tego. Skoro wszystko jest dozwolone, to czemu by na ten przykład nie zabawić się w Hitlera któregoś dnia?

2019-04-16 20:14

#392 Monia01

Mikołaj, może się z przyczynami upadku Starożytnego Rzymu zapoznaj? Sporo ich było, upadek zasad też

🇺🇦 🇵🇱
2019-04-16 20:18

#393 balteam

No, ale przecież wolność gospodarcza może być, w ogule dużo liberalnych zasad, ale nie oznacza, to, że w jakiejś dziedzinie np. seksualnej muszą wszystkie zakazy zostać zniesione. Tu mam na myśli akurat możliwość uprawiania seksu od danego wieku.

No, ale nie mamy co się martwić, podobno w Usa, już wiek pierwszego kontaktu seksualnego rośnie;D

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2019-04-16 20:24

#394 mikolajholysz

azsady muszą być, a dokładnie jedna.

Live, and let others live. Na naszę "Żyj, i pozwól żyć innym". Czyli innymi słowy, puki nikomu ewidentnie nie szkodzimy, róbmy swoje.

2019-04-16 20:55

#395 Monia01

Super, tylko że tak się nie da. Nie znajdziemy złotego środka na życie wszystkich ludzi, bo nawet na swoje ży cie go nie znajdziemy. Ty mówisz, daj żyć innym, ale są tacy, którzy uważają, że dają żyć innym, próbując łaśnie ich przekonać do czegoś, w co oni wierzą, bo skoro im jestz tą wiarą dobrze, to innym też będzie. Nie mówię tu o religii tylko o przekonaniach.

"Ewidentnie szkodzić?" Różnie można byłoby to zinterpretować, zależnie od potrzeb.

🇺🇦 🇵🇱
2019-04-16 21:02

#396 mikolajholysz

skoro nie znajdziemy złotego środka na swoje życie, nie znajdziemy go tymbardziej na życie innych, więc pozwólmy innym znaleźć go samemu, albo przynajmniej najbardziej się do nigo zbliżyć. Z pewnością oni będą mieli łatwiej go znaleźć niż my.

2019-04-16 22:46

#397 Zuzler

No, to jeszcze wyjaśnij to wszystkim zainteresowanym. Bardzo ponadto rozciągliwa może być wg różnych ludzi kwestia tego, czy to, co akurat robią szkodzi innym czy nie, już odchodząc nawet od narzucania ludziom swojego zdania.

2019-04-16 23:54

#398 papierek

dokładnie, mikołaju, twoja prosta zasada życiowa jest niewykonalna. Na świecie żyje tylu tak różnych ludzi, o tak różnych poglądach, chorobach, przemyśleniach, potrzebach, że nawet przy założeniu, że każdy by myślał jak ty to zawsze jakoś będziemy sobie bardziej czy mniej wchodzić w drogę.

po co mi sygnatura?
2019-04-17 07:26

#399 papierek

z resztą co to znaczy nie szkodzić innym? Załóżmy, że się upijesz jak świnia, walniesz się na trawie, na dworze -20 stopni. A sorki, to na śniegu. Czy komuś tym zaszkodzisz? No niby nie. Twuj problem, twoje zdrowie, twoje życie. Abstrachując już o odpowiedzialności, bo zakładamy, że żyjemy zgodnie z twoją zasadą czyli nie wchodzę w drogę, to mogę się upijać do nieprzytomności bo nikogo nie krzywdzę, to ludzie mają coś takiego jak sumienie i już przyciągniesz uwagę wielu osób. Karetka, która mogła by uratować kogoś potrzebującego jedzie do ciebie. No dobra, ale możesz powiedzieć, że skoro ja się upiłem, to ja umieram, a ja karetki nie chcę, bo to moja wina. Ale znowu kwestia sumienia, żaden ratownik medyczny z powołania nie pozwolił by ci tak leżeć, nawet jak ewidentnie była by to twoja wina. A jak już nawet umrzesz, to i tak trzeba coś zrobić z ciałem, pogrzeb, a to wszystko kosztuje. :D Czyli w tym momencie szkodząc sobie, zaszkodziłeś służbie zdrowia, dałeś zarobić zakładowi pogrzebowemu i pozbawiłeś rodzinę znacznej części majątku. :D

po co mi sygnatura?
2019-04-17 07:38

#400 mucha

podejście dziwne moim zdaniem niewykonalne ćpam nikomu tymnie szkodzę konstruję bobmbę dopuki gdzieś jej nie podłożę to mogę mieć w domu co chcę

2019-04-17 09:58