Forum

Poczta

Forum mieszane

Poprzednia 3 / 4 Next

Kosa12

#41 ·

Transcription

Witam serdecznie. Ja używam akurat dwie poczty. Jedną używam Gmaila i Interia. Interia akurat, ja na stronie Interia nie korzystam. Korzystam bardziej z ThunderBuild'a. Jak ktoś przychodzi na Interia, na moją pocztę z Interia coś, to przychodzi to na ThunderBuild'a, nie na naszej stronie też, ale bardziej wolę korzystać z ThunderBuild'a. I dlatego bardzo polecam ten program do poczty, bo jest bardzo fajny. Mam tylko dwa imiona, bo reszta to nie jest mi potrzebna. Pozdrawiam.

Muzyka rap jest mądra i pouczająca i trzeba skupić się na przekazie.??

lukasz1993258

#42 ·

Transcription

Znaczy Mikołaju, ja zawsze miałem jednego maila tak naprawdę, ale no, w sumie miałem tylko maila z Interli, kiedyś miałem jeszcze jednego maila z innej, jakby z innego, z innej strony, że tak powiem, no ale, cóż, ja w wolnej chwili wypluję tego tam Deberta i będę tutaj dawano wierząco znać, jak to się w ogóle sprawuje, czy to w ogóle działa, w jaki sposób to działa, etc. No bo mam teraz tą Interli i tak z jednej strony mógłbym jakoś to nowe konto założyć, ale z drugiej strony, no to ten adres mailowy jest wszędzie podany, nawet w Play'u go mają, także no, trochę musiałbym się trochę męczyć, żeby ten adres wszędzie mailowy pozmieniać, bo nawet w Energii, tam skąd prąd pobieram, nawet jest ten adres podany, także no trochę byłoby, z tym zabawy, nawet w tej firmie, w której ja pracuję, też ten adres jest podany, także...

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

lukasz1993258

#43 ·

Transcription

Więc jak sprawdzę dokładnie tego Thunderberta, to dam tutaj znać jak on się sprawuje, ale bardzo dużo o nim dobrych opinii słyszałem, więc w wolnej chwili, czy dzisiaj, czy jutro po prostu go sprawdzę i też się tutaj wypowiem jak on działa po prostu, także pozdrawiam i życzę miłego dnia.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Lowca_Androidow

#44 ·

Transcription

Co do Thunderbirda, zresztą nie tylko, ogólnie do klientów pocztowych, warto instalować je i konfigurować pocztę jako e-map. To znaczy, dlaczego warto, bo wtedy program pocztowy importuje dokładnie taki sam układ poczty, jak jest na serwerze. Do tego nie przechowuje wiadomości na dysku, no chyba, że pobierzemy całą wiadomość, bo tak to tylko schodzą nagłówki, po otwarciu dopiero pobiera ewentualnie załączniki itd. Tak czy siak nie są te wiadomości przechowywane na dysku, nie zaśmieca nam to dysku, nie zabiera miejsca. To raz. Dwa. To, co zrobimy w kliencie poczty, czyli w Thunderbirdzie, to dzieje się również... Ta czynność na serwerze, czyli jeśli w Thunderbirdzie usuniemy wiadomość, to automatycznie z serwera ona też zniknie. W ten sposób sobie można fajnie posprzątać serwer. Do tego, o tyle jest fajne to, że jeśli takiego Thunderbirda mamy na jakimś innym, drugim komputerze i np. tą samą pocztę, to wiadomości, które przeczytamy na komputerze 1, automatycznie jest ona już przeczytana na komputerze 2. Ona się... Będzie tam też istnieć, będzie można przeczytać, ale będzie już jako przeczytana. To też jest moim zdaniem zaleta, bo nie dublujemy sobie wiadomości, które są przeczytane lub nie. No to jest... No i tyle. Kiedyś się broniłem przed eMapem, ale to wtedy nie wiedziałem dokładnie, jak to działa. Zresztą tak sobie kiedyś wyczyściłem i usunąłem wszystkie wiadomości, bo w programie je usunąłem, a okazało się, że z serwera też znikły. Ale... Jak już wiedziałem... Ale... Jak już wiedziałem... Ale... Jak już wiedziałem... Ale... Jak już wiedziałem... Ale... Jak już wiedziałem... Ale... Jak już wiedziałem... Ale... Jak już wiedziałem... No i to dark spot, jak doceniłem zalety eMap i teraz korzystam tylko w ten sposób z klienta. Choć też długo nie korzystałem, bo korzystałem sobie ze strony oploccom. Właśnie oploccom.com bardzo ładny i czytelny był, dopóki nie wprowadzili zmian i korzystanie stało się bardzo uciążliwe. Do ogarnięcia, ale uciążliwe. No i wkurzyłem się. No i zainstalowałem właśnie Thunderbirda. No i teraz korzystam tylko z Thunderbirda, wygodne, też mam dwie poczty, bo jedną właśnie mam Gmail, drugą na Outlook.com Outlook.com to jest to samo co Hotmail, jeśli ktoś nie wie, jest to serwer Microsoftu

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

lukasz1993258

#45 ·

Transcription

Łowco, słuchaj, czy jest taka możliwość, żebyś mi to wyszło dokładnie, krok po kroku, w wiadomości prywatnej, jak to trzeba zrobić? Bo szczerze powiedziawszy, aż taki zaawansowany w tym nie jestem, a coś czuję, że to się może przydać, więc jeżeli jest taka możliwość, to mi po prostu wyszli w instrukcji, jak powinno się konfigurować, tak jak Ty mówisz, żeby to było bardzo proste i z góry Ci dziękuję za pomoc.

lukasz1993258

#46 ·

Transcription

Witam Was bardzo serdecznie, informuję, że od godziny północy używam już na stałe Gmaila, więc moje wrażenie z tej poczty jest bardzo pozytywne, bo przede wszystkim póki co nie ma bzdetnych reklam. Aktualnie wszystko co było podpięte pod stary adres jest teraz przekierowywane na adres, który mam od północy na Gmailu. Także pozdrawiam i życzę miłego poniedziałkowego poranka.

matid25

#47 ·

Transcription

Witajcie, a propos Gmaila, to w ogóle Gmail jest tak intuicyjny, że ja będąc w Bielsku, nie mając swojego tutaj obecnego komputera, którego mam w Warszawie, który pracując na tymczasowo Lenovo, się tak zrymowało, na tymczasowym właśnie, miałem taką sytuację, że potrzebowałem coś wysłać. O2 jest niestety nieobsługiwany przez przeglądarkę, a Gmail bez problemu jest obsługiwany jak dla osoby niewidomej przez Firefoxa i jestem w stanie nawet sobie tam wrzucić jakiś załącznik i załączyć plik. Więc Gmail jest bardzo fajny, reklam w sumie dużo niczyja, ja tam mam jakieś reklamy, ale to bardziej z Apple'a, coś tam, coś tam, ale to jakieś tam stricte takie reklamy tematyczne, gdzie tam. Mam podpiętego, podpiętą kartę i Apple ID i w ogóle, ale tak stricte jakichś takich spamów, które O2 mi wysyła non stop codziennie, tylko Outlook mi szaleje na telefonie, to w Gmailu tego jakby nie mam. No i właśnie jest bardzo fajna, intuicyjna nawet możliwość wysłaniać jakoś przez Firefoxa, jeżeli chcemy, więc niekoniecznie musimy sobie podpinać pod Outlooka i spokojnie damy sobie radę na Gmailu. Jeżeli chodzi o przeglądarkę, no i też bardzo fajny jest Gmail, jeżeli chodzi o iPhone'a, też tutaj nie mam się do czego przyczepić, do Androida zresztą też, no nie, więc jak najbardziej.

Zapraszam do mojej biblioteki dźwiękowej :)

lukasz1993258

#48 ·

Transcription

Ale za to, powracając do poczty, to jestem, tak jak mówię, z tej poczty gmailowej bardzo, ale wierzcie mi, z ręką na sercu, bardzo zadowolony, bo tutaj w ogóle demnych, monotomnych, bezużytecznych reklam nie ma. Działa to wreszcie tak, jak powinno działać i jestem z tego naprawdę zadowolony.

matid25

#49 ·

Transcription

No to prawda, ja też jestem zadowolony z Gmailem, mam go od 2015 roku, siłą rzeczy go mam, gdyż po prostu jak kupowałem telefon z Androidem, to żeby zalogować się do sklepu Play trzeba mieć konto na Gmail, więc siłą rzeczy musiałem to konto założyć, żeby dostać się do sklepu Play. No i potem tak już w sumie poszło. W 2016 już pierwszy raz jakby wysyłałem coś Firefoxem do pracy, gdyż O2 mi sfiksował z TandemBandem, no i musiałem wysłać Pani zadanie do pracy i bez problemu Piękny Gmail nie poszło i do tej pory widzę, że nic się nie zmieniło, bo w 2020, czyli 4 lata później, w kwietniu wysyłałem orzeczenie do pewnego projektu. I wiedząc, że O2 niestety... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...

lukasz1993258

#50 ·

Transcription

No ja jeżeli chodzi o Gmaila, to korzystam z Thunderbirda, ale jak najdzie jakaś kiedyś okazja, to spróbuję przez Firefoxa wysłać jakieś załączniki, ale póki co jestem z tego bardzo zadowolony.

matid25

#51 ·

Transcription

Też można przez Tandemberta. Mi coś się nie chce łączyć, ale koledze bardzo fajnie działa i ma ustawionego i tyle w sumie razy mu tą pocztę odbierałem, wysyłałem, to bez problemu nic się nie cięło, nie było żadnych problemów, żadnych reklam, rzeczywiście nic. Więc elegancko to chodzi. No mi coś tam się rzucało, nie wiem o co, więc usunąłem póki co konto, więc jak już wrócę sobie do domu, bo jutro wyjeżdżam rano, więc wrócę sobie do domu, to będę kombinował, jakby do tego Gmaila podpiąć jeszcze raz pod tego Tandemberta, tak? W razie, żeby mi wszystkie maile schodziły za jednym razem.

lukasz1993258

#52 ·

Transcription

Tutaj jeszcze dodam, że bardzo fajnie jest przystosowana aplikacja na iOS, która nazywa się Gmail, bo powiadomienia przychodzą, bardzo fajnie to wszystko wygląda. Także naprawdę nie ma tutaj problemów, w Inteli niestety tak łatwo nie było, ale tutaj w Gmailu jak najbardziej powiadomienia przychodzą, także tutaj naprawdę to wszystko ładnie jest przystosowane i nie ma tutaj co narzekać, bo mi od razu stanęło. Z Thunderbirdem również połączyło, nie było żadnych problemów, żadnych komplikacji, także tutaj naprawdę mogę powiedzieć śmiało, że jestem z tego zadowolony i naprawdę cieszę się. Mogłem wcześniej wpaść na ten pomysł, ale dopiero od niedawna wpadłem na ten pomysł, żeby to tutaj wszystko porobić i wygląda na to, że ta poczta, na nasz telefon, na nasz telefon, na nasz telefon, na nasz telefon, na nasz telefon, na nasz telefon. Na Gmailu to jest bardzo dla nas dostępne.

Kosa12

#53 ·

Transcription

No tutaj potwierdzam, Gmail jest dostępny, ja używam dwie poczty, Gmaila i Interia. Gmaila używam, raczej dosyć z tych takich częstych rzeczy to używam Interia, a poczt, a Gmaila używam tak bardziej do takich rzeczy, a to do Google'a, to do Steama, bo Steama mam podpiętego właśnie pod Gmaila.

Muzyka rap jest mądra i pouczająca i trzeba skupić się na przekazie.??

lukasz1993258

#54 ·

Transcription

Ja Inter je definitywnie właśnie usunąłem, choćby ze względu na reklamy, których w ogóle nie dało się pozbyć, bo były to już po prostu męczące na dłuższą metę. Już dzisiaj po prostu usunąłem, chyba było ponad 100 reklam, w końcu się zdenerwowałem, usunąłem to w diabli, bo naprawdę się nie dało. A większość tych reklam właśnie z Interli, głównie z Interli było i to już było naprawdę takie dosyć drażniące, więc w końcu usunąłem jedna poczta, wystarczy mi do wszystkiego tak naprawdę, także no naprawdę ona mi w zupełności wystarczy i nie muszę mieć kilkanaście poczt. Różnych tych, a już w szczególności nigdy poczty nie założę na Interli, bo i tak 100 na Interli od ponad roku prawie to już nie jest poczta dla nas dostępna przez stronę internetową. Kiedyś było fajnie, to zrobione teraz już niestety nie.

matid25

#55 ·

Transcription

No i tu już używam dwóch poczt, O2 i właśnie Gmaila. Na O2 niestety jest bardzo dużo po prostu reklam, to jest po prostu masakra. No już tą pocztę mam od no 18 lat co najmniej, więc już tak się do niej przyzwyczaiłem, no i tam mam parę rzeczy też poustawionych na niej. No ale użyłem właśnie dwóch poczt, i Gmaila i O2, chociaż jeżeli mam coś wysłać gdzieś załącznikiem, to szczerze wolę wysyłać z Gmaila, gdyż ten O2 to po prostu czasami potrafił mi czegoś nie wysłać, nie puścić, albo zrobić taki numer, że ja wysłałem zadanie do pracy, poszedłem sobie z komputera, a tu nagle pani dzwoni, że jest godzina 13 i nie ma zadania. Nie wiem jak to nie ma zadania, jak ja wysłałem. No to biegiem szybko z miasta, bo mogłem iść tam na miesiąc. Oczywiście do komputera patrzę, wiadomo się zostało wysłane, to co? Z O2, na Gmaila i z Gmaila, więc no O2 coraz mniej używam, tylko bardziej, bo przychodzą mi tam już jakieś powiadomienia na Face'a, mam ustawione czy coś tam, więc po prostu dlatego tego O2 używam, ale głównie jak mam coś wysyłać, to z Gmaila.

lukasz1993258

#56 ·

Transcription

No ja kiedyś, ale to bardzo krótki czas używałem poczty o dwa, ale zrezygnowałem właśnie też przez reklamy.

matid25

#57 ·

Transcription

No odwa strasznie dużo reklam wyrzuca, to jest po prostu masakra. Teraz mi, i on w ogóle po lokalizacji zauważyłem, że on wyrzuca, bo teraz jestem na Mokotowie, to mi cały czas wywala zamieszkanie w pięknych apartamentach na starym Mokotowie i w ogóle, o masakra. Cały czas mi teraz po lokalizacji Mokotów wyrzuca, jak byłem na Woli, to Wola, jak byłem w Bielsku, to Bielsku, odwa po lokalizacji wyrzuca te reklamy. W szczególności jakieś takie właśnie mieszkaniówki, dom development zamieszkania na starym Mokotowie, apartamenty i w ogóle takie tam rzeczy, to jest w ogóle jakaś masakra. Ale no po prostu mam te odwa, bo tam różne po prostu Facebooki, nie Facebooki, jakieś tam inne gdzieś tam rzeczy po prostu. No CV załóżmy chyba sobie zmienię na Gmaila, bo po prostu jeżeli załóżmy będą mi przychodzić maile od pracodawców czy coś, czy gdzieś tam, to mogę po prostu. Poprzez przypadek nie spojrzeć, załóżmy, że mam, nie wiem, wezwanie na rozmowę kwalifikacyjną i po prostu to wyrzucić. To więc chyba zmienię sobie CV, adres na Gmaila. I co jest jeszcze najgorsze w O2? Motorola Outlook jeszcze jakieś tam powiadomienia sama z siebie wyświetla. Ale iPhone, że coś mi na O2 przyszło, to już nie raczej. A Gmail właśnie na iPhone mi pięknie wyświetla powiadomienia. Jak coś przyjdzie na Gmaila, to od razu mam powiadomienie, więc jakby coś mi przyszło, to jestem w stanie od razu na Gmailu to zrobić. Kiedyś O2 było fajnie dostosowane. Był kiedyś stary widok O2. Potem był nowy widok i stary, żeby było przejść do prostszej wersji O2 i rzeczywiście fajnie to działało. Od jakichś paru ładnych lat, no niestety ten widok, ten widok, ten widok, ten widok, ten widok, ten widok, ten widok, ten widok, ten widok, ten widok, został tylko ustawiony ten domyślny, ten taki stary widok, czy nowy widok, przepraszam, no że po prostu my po niewidomemu nie jesteśmy w stanie nic zrobić. Tak samo jest aplikacja na telefon O2, która na iPhone'a, która niestety, licząc po cichu, że ona będzie jakoś tam dostępna, ona dostępna niestety, ale też nie jest.

lukasz1993258

#58 ·

Transcription

Jeżeli chodzi o interie, to właśnie głównie zmienili widok, to znaczy kiedyś na interie był stary widok i wchodziło się na pocztę na interie, po zalogowaniu się było coś takiego jak szukaj wiadomości, od razu ci jakby wywalało tryb formularza na szukaj wiadomości i tam było. Odebrane tyle i tyle, wysłane zero, kopio robocze zero, spam zero, społeczności coś tam, coś tam, wchodziło się w to, usuwało się w to i elegancko było. Gorzej było jak ktoś się zarejestrował nowy, bo wtedy no już był tylko ten nowy widok poczty, który jest bezużyteczny moim zdaniem i beznadziejny. No, ale ja na szczęście jeszcze przez parę lat mogłem się jakoś przemieszczać tym starym wyglądem. Poczty na interie, ale niestety tak jak mówię od ponad roku już był tylko i wyłącznie nowy wygląd poczty, co skutkowało to tym, że nie byłem już w stanie tak ładnie sobie wejść w odebrane wiadomości i je pousuwać. Wchodziło się na pocztę, to pierwsza jaka zakładka była, to właśnie wyświetlało mi jakby wszystkie osoby, do których maile wysyłałem, do wszystkich. A ta poczta miała... Poczta miała 10 lat, bo mi jeszcze ją tata zakładał, więc mi się pokazywały wszystkie osoby, do których był mail wysyłany z tej poczty. Wsześciusieńkie adresy, nieadresy, etc., etc. I tego było naprawdę dużo. No i tam Łukasz, było jakieś tam, ale to było tak już niedostępne, że już w ostatniej fazie tej mojej używalności, że tak powiem, jeżeli chodzi o tą pocztę, No i tam Łukasz, było jakieś tam, ale to było tak już niedostępne, że już w ostatniej fazie tej mojej używalności, że tak powiem, jeżeli chodzi o tą pocztę, No to w końcu postanowiłem, że spróbuję usuwać te wiadomości, chociaż za pomocą Thalderberda. No dobra, ale co mi po tym było jak ja w jednym dniu na przykład usuwałem wiadomości, a w drugim dniu już miałem... Znaczy no nie minęła doba i już było 50 nowych wiadomości, druga doba 200 i ileś. Różnie. Wykazywaliśmy reklamy z Inteli, jakieś tam, nie wiem, na zlecenie chyba też z Inteli jakieś tam inne reklamy, jakieś tam reklamy erotyczne. Także to tak przechodziło codziennie, więc tak naprawdę w końcu usuwałem to na początku za pomocą Thalderberta potem tutaj w zakładce, bo w Windowsie 10 jest coś takiego jak pocztę. Tam też. usuwałem te wiadomości w miarę możliwości na bieżąco, bo codziennie się te wiadomości pojawiały. Ale w końcu dzisiaj już mówię dosyć. No i poczta lukasz268 małpa.poczta.fm Cóż, można by rzec przeszła do historii, bo została trwale usunięta. Także no, ktoś, kto kiedyś będzie chciał sobie założyć konto o tej samej nazwie, to już tego konta no, nie założy. No, ale tak czy owak mówię właśnie, że ta poczta już przeszła do historii tej poczty. Po prostu już nie ma teraz. Mój aktualny adres poczty jest w wizytówce, także no, zachęcam do korespondencji na tą pocztę, gdyby ktoś coś chciał. Także tutaj nie ma to dla mnie najmniejszego problemu. No i tak tutaj się o to sprawa przedstawia. Wszystkie portale społecznościowe, jakie mam, wszystko łącznie z Altenem zostało przekierowane na ten nowy adres. Łącznie nawet z Playem, z Netyą i z innymi różnymi tam fundacjami, w których uczestniczę. Także, no, chyba jak na razie na tą chwilę to z mojej strony to ja.

matid25

#59 ·

Transcription

Tak, bo to wszystko się zmienia, niestety bardziej dla nas niedostępne. Kiedyś to i odwa było dostępne i wszystko było dostępne. A teraz to niestety wszystko robi się coraz bardziej niedostępne. No więc tak to mniej więcej wygląda pod względem dostępności.

lukasz1993258

#60 ·

Transcription

Ale ważne, że Gmail współpracuje bardzo fajnie i że działa, i że jest wszystko w porządeczku, i że nie ma problemów z tą pocztą, naprawdę, a przede wszystkim nie ma demnych reklam.

Poprzednia 3 / 4 Next