Banki
Back to Inne#81 Zuzler
Widziałam, popieram to stwierdzenie.
#82 fantasma467
Ja mam Android
#83 mikolajholysz
@żywek jak wszelkie sprawy walutowe to tylko Revolut. Dostępność nie stoi na najwyższym poziomie, ale obsłużyć się da, a kursy międzybankowe i zero prowizji. Fajną rzeczą jest możliwość odszymania za 10zł zwykłej karty, którą sobie Apple Pay / Google Pay doładowujemy. Przelewem albo inną kartą też można. Plus jest tego taki, że możemy sobie tam trzymać akieś 200zł i płacić tym w sklepie nie przejmując się, że nie widzimy terminala, że terminal dotykowy i musimy komuś PIN podać, że jak nam ukradną albo pin podpatrzą, to problem będzie itp. Jak potrzebujemy większą transackję zrobić, kilka klików i doładowane.
#84 balteam
Mikołaj, na ios wszystko dostępne, a na pewno przelewy zagraniczne, przelewy na telefon i wpłaty na swojego revoluta, na andku miałem problem z przelewem międzynarodowym.
Można kartę za darmo dostać jak ktoś da kod czy tam link do rejestracji. Jak ktoś chce niech na prv pisze, jak nie ma teraz tej proocji to za kilka tygodni będzie i link mogę dać.
#85 Ewelina92
Witajcie.
Korzystam z Mbanku i po wejściu nowej derektywy mam problem z stroną internetową.
Na stronie banku nie mogę zrobić przelewu, ani nawet doładować telefonu.
NVDA nie wydzi w ogule pól edycyjnych.
Sprawdzałam w wszystkich przeglądarkach i tosamo.
Sprawdziłam też opcje w NVDA wszystko jest włączone.
Myślę że znowu strona nie jest w pełni dostępna.
A jak jest u was?
#86 violinist Archived
niech nuno tu sie najlepiej wypowie bo on korzysta z niego na codzień.
#87 stefan
Na stronie się nic nie zmieniło, wszystko robi się jak dotychczas. Oczywiście jeśli uda Ci się przejść przez logowanie, a następnie przez drugą część zweryfikowania przeglądarki.
#88 siwy4don
Sprawdziłem właśnie z nvda na chromie i wszystko działa. Po prostu po wpisaniu identyfikatora i hasła musisz wybrać dodaj to urządzenie do zaufanych lub jednorazowy dostęp i potwierdzić tożsamość kodem sms lub w aplikacji mobilnej, jeżeli masz ustawioną mobilną autoryzację.
#89 fantasma467
Mam może głupie dla niektórych pytanie. Jak się płaci kartą w sklepie? Trzeba gdzieś pin wpisywać? Nie miałam nigdy takiej możliwości bo od niedawna mam swoje konto w banku, dlatego nie wiem.
#90 mucha
albo zbliżeniowo albo wpisujesz pin zbliżeniowo jest płatność do 50 zł
#91 fantasma467
Ja nie mam NFC i zbliżeniowo nie mogę. Dlatego pytam czy pin się gdzieś wpisuje i czy to dostępne.
#92 fantasma467
Zbliżeniowo telefonem nie mogę, A tobie chodziło, że kartę gdzieś się podsówa i płaci?
#93 Zuzler
Jeśli masz fizycznie kartę i nie możesz nią płacić zbliżeniowo, to trzeba ją włożyć do terminala i wpisać na nim pin przy każdej tranzakcji, ile byś tam nie płaciła. Jeśli możesz zbliżeniowo, to przykładasz tylko kartę i jeśli jest poniżej 50 zł, to przechodzi tylko przez to. Jeśli jest powyżej, to zwykle można zrobić to samo, tylko potem trzeba wpisać pin. Z rzadka tylko zdarza się wtedy konieczność włożenia karty do terminala.
#94 violinist Archived
czemu nie masz zbliżeniowo?
#95 fantasma467
Nie no, kartą mogę. Pisałam, że nie mam NFC by płacić telefonem
#96 pajper
To nie do końca prawda, niestety.
Od 15 września prawo się zmieniło i pin wymagany jest co piątą tranzakcję zbliżeniową, nawet jeśli wszystkie 5 były poniżej 50zł.
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#97 misiek
Jeśli masz w Pko to czy masz włączone kody z smsa?
#98 nuno69
Elo elo, ktoś mi meldował że ludzie mają jakiś problem z MBankiem. Używam regularnie więc służę pomocą w tym temacie
#99 fantasma467
Tak, dostaję kody przez sms, jak np robię przelew.
#100 fantasma467
To chyba prościej tym blikiem płacić bo to jednorazowy kod i można podać.