Inne

Porady zielarskie

Started by Mimi 73 posts last post 6 years ago Page 3 of 4

Ja kupuję w sklepie zielarskim.
Ziarnko złota znaleźć można, ale ziarnka czasu - nigdy.LINE Przysłowie chińskie.LINE

#42 1 like

Witam!
A jakie yerby pijecie/piliście?
Które najbardziej lubicie?
Ja pewnie jutro skończę 0,5kg paczkę Taragui energia.
A w okolicach poniedziałek, wtorek przyjdzie do mnie Cruz de Malta.
Tych smakowych raczej nie lubię.
Sygnatura:

Cis najzieleńszy jest zimą;
ma zwyczaj śpiewać kiedy płonie.

Heilung -
"Norupo".

Ja lubię Rosa Monte. rgentynka... Crus de Malta też fajna.
Ziarnko złota znaleźć można, ale ziarnka czasu - nigdy.LINE Przysłowie chińskie.LINE

#44 1 like

Ja lubię z limonką i tylko taką
Happy hacking

Mi się kończy jakaś, ale nie wiem dokładnie jaka bo nie ja ją zamawiałem. Na początku wydawała mi się nie dobra, ale po dłuższym piciu okazała się być spoko.

to ja chyba też poszukam gdzieś ten jerbamate :) a z innej beczki, wiem, że jesteście młodzi, ale czy ktoś próbował melatoniny i z jakim skutkiem?, Podobno to dobre na zasypianie dla niewidomych. Wiem, że to nie zioło

#47 1 like

Melatonina to naturalny hormon. U osób z dysfunkcją wzroku mniej światła słonecznego dociera, więc mogą być niedobory melatoniny. Jest naturalna i bezpieczna. Można spróbować. Polecam dawkę 5 mg, bo mniejszej trzeba byłoby łykać dwie tabletki. Problem z niedoborem melatoniny może występować u osób w różnym wieku. Nasila się w okresie jesienno-zimowym - mniej słońca.

Dzięki mimi

Nie ma sprawy. Po to mamy ten wątek. :)

Na mnie to działa na krótką metę.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

a ja nie prubowałem

podajcie mi nazwę sklepu w którym przez internet można kupić jerbamatę o smaku miętowym między innymi ale w ekspresach. mam od cejrowskiego sypaną, piję w kuubku, nie chcę żadnych rurek, wkurzają mnie pływające kawałki "trawy".
życie jest Piękne.

#53 1 like

Internetowego to nie znam,
bo i nie szukałam.
Yerba w torebeczkach ekspresowa,
to masakra jak dla mnie.

No ale...

W Lidlach i Biedronkach były kiedyś.
Sygnatura:

Cis najzieleńszy jest zimą;
ma zwyczaj śpiewać kiedy płonie.

Heilung -
"Norupo".

#54 1 like

Hm... Może czas zainwestować z jakiś zamykany zaparzacz?

Hm, w dyskontach są fixy na bazie lub z dodatkiem mate. Ale nie jest to czysta yerba... Mate można kupić też w sklepach typu Herbaty Świata. Sypane, po 5, 10 lub 15 gramów... Ale uwaga, nie wychodzi to tanio... ;)

A ja polecam syrop z mleczu. Na przeziębienia jak znalazł. Pyszna sprawa. A dodam że u mnie w domku, nawet do herbaty jest podawany.

Tak. Mniszek lekarski też dobry na drogi żółciowe, na wątrobę i dla niejadków.

W takim razie ja równolegle polecam miód z mleczu. Nadaje się dosłownie do wszystkiego i można nim całkowicie zastąpić prawdziwy.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

yerby nie da się bez rurki pić. o takiej prawdziwej mówię.

A ja co do miodu...Mniszkowy też może być prawdziwy. To jeden z wielu rodzajów. Fajny jest też miód tymiankowy i eukaliptusowy. Na problemy z drogami oddechowymi i śluzówką.