Weź ząbek czosnku, obierz go, przekrój na pół wzdłuż i te połówki wsadź sobie do nosa. Wdychaj ten czosnkowy smrodek głęboko. Przygotuj sobie dużo, ale naprawdę duuuużo papieru, bo Cię tak przekiicha, że głowa odpada, a smary polecą strugami. Powtarzaj to przez kilka dni tak raz dziennie chociaż. To naprawdę pomaga.
--Cytat (Zuzler): Weź ząbek czosnku, obierz go, przekrój na pół wzdłuż i te połówki wsadź sobie do nosa. Wdychaj ten czosnkowy smrodek głęboko. Przygotuj sobie dużo, ale naprawdę duuuużo papieru, bo Cię tak przekiicha, że głowa odpada, a smary polecą strugami. Powtarzaj to przez kilka dni tak raz dziennie chociaż. To naprawdę pomaga.
--Koniec cytatu Napisałaś, by robił tak przez kilka dni, czyli sama sobie zaprzeczyłaś że pomaga. Katar za zwyczaj trwa kilka dni, do tygodnia max, chybaże to jakaś grubsza infekcja z innymi obiawami lub zatoki to wtedy dłużej.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
No ja po minucie wymiękłem. Nie toleruję zapachu czosnku, ale jeśli koleganie jest wrażliwy to faktycznie warto spróbować. Polecam jeszcze herbatkę z cytryną, miodem i goździkiem, lub gorące piwo też z miodem. --Cytat (Zuzler): Nie, nie zparzeczyłam, bo to dużą ulgę daje już pierwszego dnia, a na trzeci czy czwarty katar się żegna.
--Koniec cytatu
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
Dokładnie tak. Jeśli to nic poważnego to wierz mi że to jest w stanie pomóc i następnego dnia możesz się obudzić jak nowo narodzony, bo i sen lepszy. --Cytat (Zuzler): Ale to chyba bardziej na rozgrzaie ogólne. Wypić coś takiego, koniecznie na gorąco, a potem iść pod kołdrę. Dobre na noc.
--Koniec cytatu
O tym właśnie pisałem. --Cytat (Zuzler): Można też sobie dogodzić i grzańca prawdziwego pyrknąć, takiego z piwa albo winiacza z miodem i przyprawą piernikową <3
--Koniec cytatu
This site uses cookies to enhance your experience.