Inne

Porady zielarskie

Started by Mimi 73 posts last post 6 years ago Page 4 of 4

A co na katar najlepiej co by się go szybko pozbyć?
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

#62 1 like

Weź ząbek czosnku, obierz go, przekrój na pół wzdłuż i te połówki wsadź sobie do nosa. Wdychaj ten czosnkowy smrodek głęboko. Przygotuj sobie dużo, ale naprawdę duuuużo papieru, bo Cię tak przekiicha, że głowa odpada, a smary polecą strugami. Powtarzaj to przez kilka dni tak raz dziennie chociaż. To naprawdę pomaga.

I pożygaj się po minucie takiej zabawy tak jak ja.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

#64 1 like

Jak jesteś wrażliwy na czosnek, to ja innych pomysłów nie posiadam :P

--Cytat (Zuzler):
Weź ząbek czosnku, obierz go, przekrój na pół wzdłuż i te połówki wsadź sobie do nosa. Wdychaj ten czosnkowy smrodek głęboko. Przygotuj sobie dużo, ale naprawdę duuuużo papieru, bo Cię tak przekiicha, że głowa odpada, a smary polecą strugami. Powtarzaj to przez kilka dni tak raz dziennie chociaż. To naprawdę pomaga.

--Koniec cytatu
Napisałaś, by robił tak przez kilka dni, czyli sama sobie zaprzeczyłaś że pomaga. Katar za zwyczaj trwa kilka dni, do tygodnia max, chybaże to jakaś grubsza infekcja z innymi obiawami lub zatoki to wtedy dłużej.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

#66 1 like

Nie, nie zaprzeczyłam, bo to dużą ulgę daje już pierwszego dnia, a na trzeci czy czwarty katar się żegna.

No ja po minucie wymiękłem. Nie toleruję zapachu czosnku, ale jeśli koleganie jest wrażliwy to faktycznie warto spróbować. Polecam jeszcze herbatkę z cytryną, miodem i goździkiem, lub gorące piwo też z miodem.
--Cytat (Zuzler):
Nie, nie zparzeczyłam, bo to dużą ulgę daje już pierwszego dnia, a na trzeci czy czwarty katar się żegna.

--Koniec cytatu

Lub nawet coś mocniejszego na gorąco.

#69 1 like

Ale to chyba bardziej na rozgrzaie ogólne. Wypić coś takiego, koniecznie na gorąco, a potem iść pod kołdrę. Dobre na noc.

Dokładnie tak. Jeśli to nic poważnego to wierz mi że to jest w stanie pomóc i następnego dnia możesz się obudzić jak nowo narodzony, bo i sen lepszy.
--Cytat (Zuzler):
Ale to chyba bardziej na rozgrzaie ogólne. Wypić coś takiego, koniecznie na gorąco, a potem iść pod kołdrę. Dobre na noc.

--Koniec cytatu

#71 1 like

Można też sobie dogodzić i grzańca prawdziwego pyrknąć, takiego z piwa albo winiacza z miodem i przyprawą piernikową <3

Jak katar light, to inhalacja z olejku pomoże. No, jak ktoś czosnku nie kocha. ;)
Ziarnko złota znaleźć można, ale ziarnka czasu - nigdy.LINE Przysłowie chińskie.LINE

O tym właśnie pisałem.
--Cytat (Zuzler):
Można też sobie dogodzić i grzańca prawdziwego pyrknąć, takiego z piwa albo winiacza z miodem i przyprawą piernikową <3

--Koniec cytatu