Edukacja seksualna niewidomych plus 18
Back to W szkole i w pracy.#121 misiek
Chyba, że tak.
#122 annabeth
@magmar w punkt! Ja też spotykam się z takim zjawiskiem ze strony otoczenia, często gęsto teksty powtarzane przez rodzenstwo: ty masz już tyle lat a jeszcze faceta nie masz, weź ty se w koncu kogoś znajdź. A takiego wała, będzie miał być, to będzie nawet i za 20 lat. I też nie lubie czegoś takiego a bo on ładny, bo widzi, bo to, bo tamto. Usiłowali mnie tak sfatać z kolegą, ale sami widzą że całkiem się od siebie różnimy światopoglądami i dali sobie spokuj. Wolę być puki co sama ale szczęśliwa, niż z kimś i nie szczęśliwa, pod ciągłą presją ze strony innych. A teraz już koniec offtopu.
#123 biedrona333
mnie też swatali a zwłaszcza Mama
#124 magmar Archived
Trzeba się po prostu uśmiechnąć i robić swoje. Tak jak napisał S. Staszewski "więc jeszcze seta, znakomicie. Padniemy, ale zgódźcie się, że z wielu różnych dróg przez życie każdy ma prawo wybrać źle. To tyle w temacie.
#125 Prof.Falkowicz
no mnie nikt nie swatał i bardzo dobrze, ale mam teraz partnerkę z którą się dobrze rozumiemy i ona widzi i pomaga mi we wszystkim, a ten film jest z którego roku? bo bym sobie go znalazł
#126 adelcia
a moja mama juz wie ze wnukow ani wnuczek odemnie sie nie doczeka.
i ciesze sie na moment kiedy bede miala 40 i bede mogla sobie naglos powieziec ze narescie jest juz zamna wiek, kiedy oficialnie da sie zajsc w ciaze.
#127 tomecki
Pamiętaj, że to średnia statystyczna więc tak na prawdę nie dotyczy to wszystkich.
#128 adelcia
tak to jasne, ale zawsze to mniej prawdopodobne nis np przed 10 15 laty wstecz.
#129 Prof.Falkowicz
no wiesz co Adelciu? ja bym się tak niecieszył z tego
#130 adelcia
a ja sie z tego ciesze a co?
kazdy ma to inaczej.
#131 misiek
Niekażdy lubi dzieci, niekażdy chce mieć dzieci, więc to tylko sprawa Adelki.
#132 mucha
dokładnie
#133 adelcia
sluchajcie kochani ja tes nieoceniam wasze poglady, opinje przekonania itp.
kazdy z nas widzi to jakos, i innych to niepowinno obchodzic.
#134 adelcia
bo kazdy jestesmy tu sam zasiebie.
#135 monstricek
Adelcia, w punkt. Też nie chce mieć dzieci, też słysze cały czas opinia w stylu "jak tak można", też mnie to denerwuje, ale rozumiem, że ludzie poprostu mają potrzebe sądzić kogoś, gadać o kimś, dla tego teraz już mniej się przyjmuje, bo to moje życie i to, co i kto myśli nie powinno mieć na niego wpływu.
#136 Monia01
Wiesz, wpływ mieć może, ale tylko z korzyścią dla Ciebie :)
🇺🇦 🇵🇱
#137 cinkciarzpl
Monstriczek, Adelcia, lajknął bym.
#138 adelcia
hehe, dziekujemy.
#139 mikolajholysz
Tu jest problem i paradoks nowocześniejszego społeczeństwa, że często im inteligentniejszy i wyżej ustawiony człowiek, tym mniejsze prawdopodobieństwo, że będzie miał dzieci, zwłaszcza dużo dzieci. Z perspektywy ewolucji to zmiana na zdecydowanie gorsze.
#140 adelcia
mikolaj a ja sie do tego niezaliczam.
bo ja mam najnisza szkole srednia jaka moze byc, a mimo to niebeda.