W szkole i w pracy.

Edukacja seksualna niewidomych plus 18

Założony przez gadaczka 193 wpisy ostatni wpis 7 lat temu Strona 7 z 10

Chyba, że tak.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

#122 2 polubienia

@magmar w punkt! Ja też spotykam się z takim zjawiskiem ze strony otoczenia, często gęsto teksty powtarzane przez rodzenstwo: ty masz już tyle lat a jeszcze faceta nie masz, weź ty se w koncu kogoś znajdź. A takiego wała, będzie miał być, to będzie nawet i za 20 lat. I też nie lubie czegoś takiego a bo on ładny, bo widzi, bo to, bo tamto. Usiłowali mnie tak sfatać z kolegą, ale sami widzą że całkiem się od siebie różnimy światopoglądami i dali sobie spokuj. Wolę być puki co sama ale szczęśliwa, niż z kimś i nie szczęśliwa, pod ciągłą presją ze strony innych. A teraz już koniec offtopu.
May the force be with you.

mnie też swatali a zwłaszcza Mama

Trzeba się po prostu uśmiechnąć i robić swoje. Tak jak napisał S. Staszewski "więc jeszcze seta, znakomicie. Padniemy, ale zgódźcie się, że z wielu różnych dróg przez życie każdy ma prawo wybrać źle. To tyle w temacie.
Wojna to pokój. wolność to niewola.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"

no mnie nikt nie swatał i bardzo dobrze, ale mam teraz partnerkę z którą się dobrze rozumiemy i ona widzi i pomaga mi we wszystkim, a ten film jest z którego roku? bo bym sobie go znalazł

a moja mama juz wie ze wnukow ani wnuczek odemnie sie nie doczeka.
i ciesze sie na moment kiedy bede miala 40 i bede mogla sobie naglos powieziec ze narescie jest juz zamna wiek, kiedy oficialnie da sie zajsc w ciaze.

#127 2 likes

Pamiętaj, że to średnia statystyczna więc tak na prawdę nie dotyczy to wszystkich.

tak to jasne, ale zawsze to mniej prawdopodobne nis np przed 10 15 laty wstecz.

no wiesz co Adelciu? ja bym się tak niecieszył z tego

a ja sie z tego ciesze a co?
kazdy ma to inaczej.

#131 1 like

Niekażdy lubi dzieci, niekażdy chce mieć dzieci, więc to tylko sprawa Adelki.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

dokładnie

sluchajcie kochani ja tes nieoceniam wasze poglady, opinje przekonania itp.
kazdy z nas widzi to jakos, i innych to niepowinno obchodzic.

bo kazdy jestesmy tu sam zasiebie.

#135 2 likes

Adelcia, w punkt. Też nie chce mieć dzieci, też słysze cały czas opinia w stylu "jak tak można", też mnie to denerwuje, ale rozumiem, że ludzie poprostu mają potrzebe sądzić kogoś, gadać o kimś, dla tego teraz już mniej się przyjmuje, bo to moje życie i to, co i kto myśli nie powinno mieć na niego wpływu.

#136 2 likes

Wiesz, wpływ mieć może, ale tylko z korzyścią dla Ciebie :)
🇺🇦 🇵🇱

#137 2 likes

Monstriczek, Adelcia, lajknął bym.
____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.

hehe, dziekujemy.

#139 1 like

Tu jest problem i paradoks nowocześniejszego społeczeństwa, że często im inteligentniejszy i wyżej ustawiony człowiek, tym mniejsze prawdopodobieństwo, że będzie miał dzieci, zwłaszcza dużo dzieci. Z perspektywy ewolucji to zmiana na zdecydowanie gorsze.
w związku z przesiadką na Maca, prawie mnie tutaj nie ma. Inne sposoby kontaktu w wizytówce.

mikolaj a ja sie do tego niezaliczam.
bo ja mam najnisza szkole srednia jaka moze byc, a mimo to niebeda.