EltenLink

Edukacja seksualna niewidomych plus 18

Wróć do W szkole i w pracy.

#141 camila

Ufff... Ja mojemu zrobiłabym krzywdę, więc... NIe... :D

ENFP
2019-05-28 18:55

#142 adelcia

ja podobnie.
dziecko niepotrzebuje tak niezrownowazonej psychicznie matky jak byla bym ja.

2019-05-28 19:02

#143 Zuzler

Ciekawe o czym świadczy takie podejście inteligentnych ludzi.

2019-05-28 20:09

#144 adelcia

no bo pewnie wiedza ze dzieciaky to spore kosty, odebranie czasu rodzicom na swoje sprawy itp.

2019-05-28 20:10

#145 Zuzler

Czy to znaczy, że inteligencja = egoizm?

2019-05-28 20:10

#146 adelcia

pociescy moz i tak.
ale ja tylko zakladam, bo ja nieinteligentnajestem jak by nato patrzec sposobem po jakiej szkole jestem.
wiec nich sie na temat wypowiedza ludzie z uczelni.

2019-05-28 20:12

#147 Zuzler

Brak umiejętności uczenia się nie świadczy o braku inteligencji, bo ona ma kilka rodzajów. Tylko to już nie jest rozmowa na ten wątek, bo z edukacją seksualną to akurat nie ma nic wspólnego.

2019-05-28 20:13

#148 Monia01

Ludzie w krajach rozwiniętych albo rozwijających się, ale jeszcze nie rozwiniętych mają po pierwsze: za mało czasu na dzieci; a po drugie, mają świadomość, że mogą nie mieć pieniędzy, żeby te dzieci przyzwoicie wykształcić na przykład.

🇺🇦 🇵🇱
2019-05-28 21:04

#149 Zuzler

A gdyby nie musieli tyle pracować, mieliby więcej czasu na dzieci. Wniosek?

2019-05-28 23:58

#150 adelcia

taa wiecej czasu ale mniej kasy

2019-05-29 00:03

#151 misiek

Co za bzdury- z waszej paplaniny wynika, że ten kto dzieciaty ten głupi, nieinteligentny etc.

Chcesz być dilerem? Chcesz być bandytą? Mieć własny burdel, pasuje ci to. Chcesz mieć kopyto i wrogów jak Don Vito? Chcesz iść do puchy, do piachu i na co ci to.
2019-05-29 00:04

#152 Zuzler

Nie, wynika tylko tyle, że w krajach rozwijających się idobrze rozwiniętych dzieci nie są priorytetem dla ludzi inteligentnych, czyli często o szerszych horyzontach.

2019-05-29 00:08

#153 mikolajholysz

Nie do końca tak. Często ludzie gorzej wykształceni, z niższych warstw społecznych, wcześniej idą do pracy, jest to praca, powiedzmy, w miarę stabilna, od fryzjera przez sklep po kosmetyczkę, w której generalnie robimy swoje i tyle. Takie osoby nie muszą kończyć studiów, są po zawodówce/liceum, idą szybko do pracy i dziecko także mogą mieć dość szybko. Z drugiej strony, osoby kształcące się po liceum idą na studia, najczęściej pięcioletnie, potem do pracy, chcą najpierw zapewnić dziecku dobrobyt, czyli dobrze zarobić, zorganizować sobie ładne mieszkanie, pozycję i tak dalej. Często wpadają też w drabinę kariery i pną się w góre, w góre, w górę. W niektórych zawodach, zwłaszcza w takich, w których praca zmienia się bardzo dynamicznie, odejście np. na rok urlopu macieżyńskiego to karierowa katastrofa. Takie osoby mają też, mam wrażenie, większe problemy ze znalezieniem partnera, a jak już znajdą, często oboje pracują. To się wszystko do tego przyczynia.

Poza tym, co by nie mówić, więcej mamy wśród warstw niższych wszelkiego religijnego radykału odrzucającego wszelkie metody antykoncepcji poza kalendarzem, a to też ma niewątpliwy wpływ.

w związku z przesiadką na Maca, prawie mnie tutaj nie ma. Inne sposoby kontaktu w wizytówce.
2019-05-30 18:43

#154 Zuzler

No tak, ale inteligencja niekoniecznie determinuje wybór zawodu.

2019-05-30 20:32

#155 misiek

A tu--- bum... Na studiach wpadeczka... O oj oj--- co się stało??? Po za tym- jeśli bierzesz za więkrzego inteligenta tego co studiuje całe życie 50 kierunków od przeciętnego robola z bódowlanki, czy Pana Bogdana z najbliższego warsztatu to uważaj, byś się kiedyś nie przeliczył. Taka generalizacja ludzi jest krzywdząca. Powodzonka w życiu życzę.

Chcesz być dilerem? Chcesz być bandytą? Mieć własny burdel, pasuje ci to. Chcesz mieć kopyto i wrogów jak Don Vito? Chcesz iść do puchy, do piachu i na co ci to.
2019-05-30 23:26

#156 Zuzler

NIestety, ale się zgodzić muszę.

2019-05-31 08:03

#157 balteam

Nie chodzi o to, że ktoś o miejszej inteligencji jest jakimśidiotą, przecież nikt z nas nie ma najwyższej inteligencji, albo inaczej, ja nie jestem tak samo inteligentny jak losowa osoba na Eltenie, czasami jestem bardziej inteligentny, czasami mniej, ale to nie znaczy, że nawet jak nasza inteligencja się różni o nie wiem 10 pkt, to się nie dogadamy, nie przesadzajmy w tąstronę.
Jednak osoba z wyższym wykształceniem, jest większa szansa, że będzie np. gdzieś kierownikiem. Po prostu jak masz wysoką inteligencję to możesz pracowaćalbo w biedrze, ale także byćprofesorem, jak masz mniejsząinteligencję to masz po prostu mniej zawodów do wyboru.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2019-05-31 09:32

#158 papierek

łysy, ty znowu swoje tu farmazonisz, chodzi raczej o wykształcenie, a nie czystą inteligencję, która też nie jest mierzalna. Jakoś każdy zrozumiał skrut myślowy, a ty wyjeżdżasz z robotnikami :P

po co mi sygnatura?
2019-05-31 11:06

#159 misiek

Może nie jestem zbyt inteligentny w przeciwieństwie do was Państwo Inteligenci by to zrozumieć... D...

2019-05-31 18:38

#160 papierek

uwielbiam, jak cięta riposta przynosi zamieżony skutek. :D

po co mi sygnatura?
2019-05-31 19:38