Fast edit. Mały program o wielkim sercu, nadciąga!
Back to Oprogramowanie#61 cinkciarzpl
Będzie spellcheck?
#62 nuno69
@Numer Chodzi o to żeby też wiedział co go może czekać bo mi nikt takich wskazówek nie dawałjak zaczynałem i potem lądowałem z ręką w nocniku.
#63 Numernabis
Ale do tego można stworzyć odpowiedni wątek, bo ten jest strikte poświęcony programowi, który pisze i tu powinny być ewentualne wskazówki co by mogło się w nim znaleźć, a co nie, jak to byśmy widzieli itp, a nie przepychanka co kto i czym i dlaczego.
#64 nuno69
Aleto wszystko jest powiązane. Wiem o co ci chodzi, ale...
#65 pates
@Cinkciarz nie od razu, ale tak.
#66 pates
No i pierwsza wersja prawie gotowa, tylko mam bałagan w kodzie. Wrzuciłem jeszcze ficzerki typu skocz do linii albo policz słowa, bo łaj not?
#67 Numernabis
No i pięknie.
#68 zywek
W qt to faktycznie daje się zrobić prosto, znaczy skoz do linii, w wx jest trudniej.
Natomiast jak słowa liczysz pobierając zawartość kontrolki tekstowej i splitujesz to wszysto po spacji to to nie jest miarodajne do ońca, bo np. - też Ci policzy jako słowo.
#69 pates
Masz lepszy pomysł na to?
#70 pajper
Musisz po prostu napisać odpowiedni regex.
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#71 nuno69
Dokładnie. Piszesz prosty regex gdzie jako boundary jest litera plus spacja względnie litera plus znak interpunkcyjny i liczysz wystąpienia.
#72 nuno69
Tylko prekompiluj te regexy bo jak kiedyś przyjdzie ci na przykłąd dodać jakieś dynamiczne sprwdzanie liczby słó to to będzie się wlokło jak projekty ustaw w polskim sejmie.
#73 pates
Wsumie to niegłupie jest, posiedzę nad tym.
#74 zywek
Wyrażenia regularne to dramat, nie potrafię ich obsługiwać xD ale tak jest najsenswniej, ewentualnie chyba daje się użyć nltk, ale to zbędne marnowanie miejsca.
#75 nuno69
Nie ma co wrzucac do projektu setek zalezonosci do malych rzeczy
#76 pates
Witam! Projekt nie jest martwy! Nadal jakoś sobie żyje, po woli do przodu. Obecna wersja jest taka jaka jest i dla tego też nie chcę jej udostępniać.
#77 nuno69
Dawaj
#78 JM
Widziałem tu w wątku pytania o t czemu python? a ja zapytam co lepszego niż python gdzie kilkoma linijkami właściwie można stworzyć graficzny interface? Z drugiej strony programista przez to mniej się nauczy i zrozumie z kodu, no ale napewno stworzenie użytecznego programu na start jest motywujące
#79 matius
Czy progukt już można zobaczyć?
#80 Adasadula
jest tyflo podcast :D