Poprawcie mnie poproszę, jeśli źle rzecz rozumiem: Chodzi o pokazanie pojazdów, które już odjechały i tych następnych. Wybieram przystanek. Wybieram linię (przed wyborem mam info o 2 najbliższych odjazdach). Gdy stuknąłem w linię, mam jej trasę, a w prawym górnym rogu mam przycisk "Lista odjazdów, odjazd o xxx". Gdy tu stukniecie, będzie 1 odjazd przed obecną godziną i 60 następnych odjazdów. Czego oczekujecie?
Przełącznik w menu "Włącz ułatwienia dla czytników ekranu" to pomysł producenta na niewczytywanie map, które dla nas są bezużyteczne. Bardzo pilnuję, żeby dostęp do informacji w obydwu wersjach był taki sam.
Słusznie mówi Numernabis. W prawym górnym rogu ekranu z trasą wybranej linii jest przycisk "Lista odjazdów, odjazd o xxx". Czyli obecny ekran pokazuje aktualną trasę. Ale gdy stukniemy w ten przycisk, rozwinie się nam furka następnych odjazdów.
Faktycznie masz rację. No dobra, ale w takim razie i to najlepiej w tym widoku, kiedy kliknę w przystanek, ale może być i pod przyciskiem lista odjazdów chciałbym zobaczyć te kilka ostatnich autobusów, które już odjechały. Może akurat jadę jednym z nich i chcę śledzić jego trasę. Jest na to sposób, bo można zlokalizować się na najbliższym przystanku, na którym stanie i go złapać w apce, ale to metoda na okrągło.
Ciekawe jest wsparcie nawigacji do przystanku. Gdy oglądamy ekran jakiegoś przystanku, mamy przycisk "Włącz wsparcie nawigacji". Od teraz krótsza krawędź telefonu (ta bez gniazdek) wskazuje kierunek. Jeśli obracając się wskażemy kierunek oglądanego właśnie przystanku, usłyszymy dźwięk i poczujemy wibracje telefonu. To ma szczególne znaczenie przy wszelkich przesiadkach. Poprawiono też lokalizację i wyszukiwarkę.
Przecież napisał: cytat: krótsza krawędź telefonu (ta bez gniazdek) wskazuje kierunek. Jeśli obracając się wskażemy kierunek oglądanego właśnie przystanku, usłyszymy dźwięk i poczujemy wibracje telefonu. To ma szczególne znaczenie przy wszelkich przesiadkach.
Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
No tak, bo manewrując telefonem możemy ustalić kierunek w którym powinnismy podążać, dowiemy się gdzie są rozmieszczone przystanki na jakimś większym skryzżowaniu gdzie jest większa grupa przystanków. Nie wiem, bo o tym nie napisano, czy oprócz wibracji usłyszymy numer przystanku w jaki wycelowaliśmy, bo to byłaby przydatna informacja.
Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
This site uses cookies to enhance your experience.