inne
Nowa, dostępna aplikacja, ułatwiająca korzystanie z komunikacji miejskiej - Time4Bus
Założony przez romanro
229 wpisów
ostatni wpis 2 lata temu
Zamknięty
Strona 8 z 12
Można dodać w ustawieniach przełącznik żeby pokazywało ileś wcześniejszych autobusów, np. do trzech w tył i chyba sprawa załatwiona
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
Poprawcie mnie poproszę, jeśli źle rzecz rozumiem:
Chodzi o pokazanie pojazdów, które już odjechały i tych następnych.
Wybieram przystanek.
Wybieram linię (przed wyborem mam info o 2 najbliższych odjazdach).
Gdy stuknąłem w linię, mam jej trasę, a w prawym górnym rogu mam przycisk "Lista odjazdów, odjazd o xxx".
Gdy tu stukniecie, będzie 1 odjazd przed obecną godziną i 60 następnych odjazdów.
Czego oczekujecie?
Czy problem tkwi w dodaniu np. 3 wcześniejszych odjazdów zamiast tylko 1?
Przełącznik w menu "Włącz ułatwienia dla czytników ekranu" to pomysł producenta na niewczytywanie map, które dla nas są bezużyteczne. Bardzo pilnuję, żeby dostęp do informacji w obydwu wersjach był taki sam.
mhm, a ja wchodzę w przystanek, w linię i od razu pojawia mi się trasa danego autobusu, a nie pozostałe odjazdy
po co mi sygnatura?
Tak, ale jest tam odnośnik do pozostałch odjazdów.
Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
Słusznie mówi Numernabis. W prawym górnym rogu ekranu z trasą wybranej linii jest przycisk "Lista odjazdów, odjazd o xxx". Czyli obecny ekran pokazuje aktualną trasę. Ale gdy stukniemy w ten przycisk, rozwinie się nam furka następnych odjazdów.
Faktycznie masz rację. No dobra, ale w takim razie i to najlepiej w tym widoku, kiedy kliknę w przystanek, ale może być i pod przyciskiem lista odjazdów chciałbym zobaczyć te kilka ostatnich autobusów, które już odjechały. Może akurat jadę jednym z nich i chcę śledzić jego trasę. Jest na to sposób, bo można zlokalizować się na najbliższym przystanku, na którym stanie i go złapać w apce, ale to metoda na okrągło.
po co mi sygnatura?
Teraz jest tak, że pod przyciskiem "Lista odjazdów" masz 1 poprzedni kurs.
A to ja nie mam.
po co mi sygnatura?
Być może w wersji w sklepie jest inaczej. Niedługo będzie aktualizacja i dojdzie parę rzeczy.
Ciekawe jest wsparcie nawigacji do przystanku.
Gdy oglądamy ekran jakiegoś przystanku, mamy przycisk "Włącz wsparcie nawigacji". Od teraz krótsza krawędź telefonu (ta bez gniazdek) wskazuje kierunek. Jeśli obracając się wskażemy kierunek oglądanego właśnie przystanku, usłyszymy dźwięk i poczujemy wibracje telefonu.
To ma szczególne znaczenie przy wszelkich przesiadkach.
Poprawiono też lokalizację i wyszukiwarkę.
Oooo, ta funkcja może być faktycznie ciekawa, zwłaszcza na rondach gdzie bywa sporo przystanków, na jakichś większych skrzyżowaniach..
A co z komunikatami głosowymi o przystankach pod androidem? Dało się już rozwiązać problem?
Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
Powinno być tak samo jak na IOS.
Mam prośbę do Krakusów. Zerknijcie czy w Time4BUS lepiej działają przystanki? Było tam trochę nieporządku, staram się co się da dopracować.
Romanie, po jakimś tam czasie nie śmiało pytam co tam z Łodzią? Są jakieś oficjalne albo nieoficjalne informacje? Przyznam szczerze, że wyczekuję.
Sygnatura? A co to jest i do czego :D
Jak działa ta nawigacja do przystanku?
Happy hacking
Przecież napisał:
cytat:
krótsza krawędź telefonu (ta bez gniazdek) wskazuje kierunek. Jeśli obracając się wskażemy kierunek oglądanego właśnie przystanku, usłyszymy dźwięk i poczujemy wibracje telefonu.
To ma szczególne znaczenie przy wszelkich przesiadkach.
ale czy np. może to być jakkowlie przydatne gdy przesiadamy się z przystanku 04 na 07?
Happy hacking
No tak, bo manewrując telefonem możemy ustalić kierunek w którym powinnismy podążać, dowiemy się gdzie są rozmieszczone przystanki na jakimś większym skryzżowaniu gdzie jest większa grupa przystanków.
Nie wiem, bo o tym nie napisano, czy oprócz wibracji usłyszymy numer przystanku w jaki wycelowaliśmy, bo to byłaby przydatna informacja.