Kolejne ewentualnie - założyć osobny wątek, w którym będą tylko informacje dot. aplikacji, a ten zostawić na dyskusje. Tylko tu już by admini grupy musieli trzymać rękę na pulsie i przenosić tutaj offtopy powstające w wątku informacyjnym.
No, to jeśli chodzi o przenoszenie oftopów, to na pewno nie, szkoda czasu i dyskusji czy to już oftop czy nie i dlaczego. Po prostu jeśli ktoś nowy dojdzie, to przeskoczy połowę wątku, a pierwszy wpis faktycznie można edytować.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
Po deinstalację apki, działa, ale jakoś tak o mi się podoba, na pewno informacja o tym za ile mam wyjść albo za ile mam autobus, powinna być od razu, wywalił bym info trasa 1 trasa 2 itd. czyli np. 15.30 autobus 123 z Jana Pawła, 6 przystanków, przesiadka na kolista w 136, Puki co fajniej wygląda mobile mpk, ale plus za to, że mi jedno połączenie lepiej pokazuje, chyba minus za to, że muszę konkretnie wybrać w jaką stronę chcę jechać, jadę z punktu a, no i przystanek b jest w dwie strony, mogę nie wiedzieć, który to ten odpowiedni, albo czasami z punktu a pokazuje mi trasy do punktu b powiedzmy na zachód i do punktu b, na wschód, wtedy jak rozumiem żeby zobaczyć wszystkie opcje, muszę zmieniać przystanki, czy po prostu to jest mądre i tak i tak mi pokaże wszystkie opcje z dwóch przystanków?
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
Jak dodać trasę do ulubionych? A dokładniej żeby mi zapamiętało parametry wyszukiwania czyli, jeżdżę często z punktu a do b, to nie chcę tego za każdym razem wpisywać, tylko widziałem opcję oddania przystanku pojedynczego do ulubionych
U mnie też póki co moovit wygrywa. jak na razie przynajmniej we wrocławiu brak wsparcia dla pozycji pojazdu z gps. A no i nie bardzo ogarniam, czy jak włączę sobie powiadomienia o wysiadaniu na danym przystanku, to czy appk pokaże mi powiadomienie, jak dany autobus będzie się zbliżać do przystanku, na którym wsiadam?
Na IOs pokaze, na Andro jakiś czas temu wysylał klasyczne powiadomienie, co w sumie było bez sensu, bo trzeba się było pofatygować i sobie zobaczyć czy to aby faktycznie przyjeżdża autobus czy np. Allegro informuje, że może chciałbyś kupić okno przesuwne albo lizaka w kształcie 18plus.
Czy komuś pod androidem działają powiadomienia o przystankach? U mnie powiadamia jedynie o nadjeżdżającej lini i dwa ostatnie przystankii, przez całą trasę milczy.
Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
Wysyła zwyczajne powiadomienia, które trzeba specjalnie odczytywać, znaczy wziąć telefon i sobie zczytać powiadomienie. Nie wiem, czemu to tak działa zwłaszcza, że na IOs jest jak trzeba.
Co znaczy, że wysyła zwykłe powiadomienia i trzeba sobie je zczytać? Ja nie otrzymuję żadnych powiadomień poza tymi o których napisałem. Owszem mogę przeglądac trasę i mam, że był na przystanku takim, a takim. Dziwne to, bo te podstawowe powiadomienia są, a te nie więc nie jest to problem uprawnień.
Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
Było zgłaszane, nawet tutaj, ale jakieś nieporozumienia wystąpiły i wyszło na to, że to nie kwestia appki tylko telefonu. Jednak wydaje mi się, że ten wniosek jest błędny właśnie z uwagi na wspomniane nieporozumienia. Na IOs wszystko jest automatycznie odczytywane, na Andku wysyłane są powiadomienia push i użytkownik musi się pofatygować żeby je sobie odczytać.
To z całą pewnością nie jest wina telefonu, gdyby chodziło o problemy z powiadomieniami, z uprawnieniami itp to nie byłyby odczytywane również powiadomienia o zbliżającym się naszym numerze jak również powiadomienie, że na następnym przystanku należy wysiąść i o końcowym przystanku, a jednak te powiadomienia są wysyłane i odczytywane, jest również powiadomienie, że nalezy teraz wyjść z domu, aby dotrzeć na przystanek i zdążyć na nasz autobus/tramwaj
Rzeczywiście w ostatniej aktualizacji kwestia powiadomień na Androidzie troszkę kuleje. Mam nadzieję, że w ciągu 2 tygodni pojawi się poprawka i będzie tak jak w IOS, czyli wszystkie przystanki będą anonsowane także na zablokowanym ekranie.