Nowa, dostępna aplikacja, ułatwiająca korzystanie z komunikacji miejskiej - Time4Bus
Back to inne#201 Paulinux
Niestety nie da się. Jedyne co, to można stworzyć kolejny wątek
#202 djdenismusic
@romanro ewentualnie możesz wyedytować pierwszy post, wprowadzając więcej aktualnych informacji.
#203 Zuzler
Kolejne ewentualnie - założyć osobny wątek, w którym będą tylko informacje dot. aplikacji, a ten zostawić na dyskusje. Tylko tu już by admini grupy musieli trzymać rękę na pulsie i przenosić tutaj offtopy powstające w wątku informacyjnym.
#204 balteam
No, to jeśli chodzi o przenoszenie oftopów, to na pewno nie, szkoda czasu i dyskusji czy to już oftop czy nie i dlaczego.
Po prostu jeśli ktoś nowy dojdzie, to przeskoczy połowę wątku, a pierwszy wpis faktycznie można edytować.
#205 balteam
Po deinstalację apki, działa, ale jakoś tak o mi się podoba, na pewno informacja o tym za ile mam wyjść albo za ile mam autobus, powinna być od razu, wywalił bym info trasa 1 trasa 2 itd.
czyli np. 15.30 autobus 123 z Jana Pawła, 6 przystanków, przesiadka na kolista w 136,
Puki co fajniej wygląda mobile mpk, ale plus za to, że mi jedno połączenie lepiej pokazuje, chyba minus za to, że muszę konkretnie wybrać w jaką stronę chcę jechać, jadę z punktu a, no i przystanek b jest w dwie strony, mogę nie wiedzieć, który to ten odpowiedni, albo czasami z punktu a pokazuje mi trasy do punktu b powiedzmy na zachód i do punktu b, na wschód, wtedy jak rozumiem żeby zobaczyć wszystkie opcje, muszę zmieniać przystanki, czy po prostu to jest mądre i tak i tak mi pokaże wszystkie opcje z dwóch przystanków?
#206 balteam
Jak dodać trasę do ulubionych? A dokładniej żeby mi zapamiętało parametry wyszukiwania czyli, jeżdżę często z punktu a do b, to nie chcę tego za każdym razem wpisywać, tylko widziałem opcję oddania przystanku pojedynczego do ulubionych
#207 djdenismusic
U mnie też póki co moovit wygrywa. jak na razie przynajmniej we wrocławiu brak wsparcia dla pozycji pojazdu z gps. A no i nie bardzo ogarniam, czy jak włączę sobie powiadomienia o wysiadaniu na danym przystanku, to czy appk pokaże mi powiadomienie, jak dany autobus będzie się zbliżać do przystanku, na którym wsiadam?
#208 tomecki
Na IOs pokaze, na Andro jakiś czas temu wysylał klasyczne powiadomienie, co w sumie było bez sensu, bo trzeba się było pofatygować i sobie zobaczyć czy to aby faktycznie przyjeżdża autobus czy np. Allegro informuje, że może chciałbyś kupić okno przesuwne albo lizaka w kształcie 18plus.
#209 Numernabis
Czy komuś pod androidem działają powiadomienia o przystankach? U mnie powiadamia jedynie o nadjeżdżającej lini i dwa ostatnie przystankii, przez całą trasę milczy.
#210 tomecki
Wysyła zwyczajne powiadomienia, które trzeba specjalnie odczytywać, znaczy wziąć telefon i sobie zczytać powiadomienie. Nie wiem, czemu to tak działa zwłaszcza, że na IOs jest jak trzeba.
#211 Numernabis
Co znaczy, że wysyła zwykłe powiadomienia i trzeba sobie je zczytać? Ja nie otrzymuję żadnych powiadomień poza tymi o których napisałem. Owszem mogę przeglądac trasę i mam, że był na przystanku takim, a takim. Dziwne to, bo te podstawowe powiadomienia są, a te nie więc nie jest to problem uprawnień.
#212 tomecki
U mnie w pasku powiadomień pojawia się info o czasie podróży i generalnie to, co w IOs jest odczytywane przez gadacza.
#213 Numernabis
Faktycznie, u mnie też, ale ciekawe jest to, że czytnik ekranu tego nie czyta i to nawet na odblokowanym ekranie
#214 tomecki
Było zgłaszane, nawet tutaj, ale jakieś nieporozumienia wystąpiły i wyszło na to, że to nie kwestia appki tylko telefonu. Jednak wydaje mi się, że ten wniosek jest błędny właśnie z uwagi na wspomniane nieporozumienia. Na IOs wszystko jest automatycznie odczytywane, na Andku wysyłane są powiadomienia push i użytkownik musi się pofatygować żeby je sobie odczytać.
#215 Numernabis
To z całą pewnością nie jest wina telefonu, gdyby chodziło o problemy z powiadomieniami, z uprawnieniami itp to nie byłyby odczytywane również powiadomienia o zbliżającym się naszym numerze jak również powiadomienie, że na następnym przystanku należy wysiąść i o końcowym przystanku, a jednak te powiadomienia są wysyłane i odczytywane, jest również powiadomienie, że nalezy teraz wyjść z domu, aby dotrzeć na przystanek i zdążyć na nasz autobus/tramwaj
#216 romanro
Rzeczywiście w ostatniej aktualizacji kwestia powiadomień na Androidzie troszkę kuleje. Mam nadzieję, że w ciągu 2 tygodni pojawi się poprawka i będzie tak jak w IOS, czyli wszystkie przystanki będą anonsowane także na zablokowanym ekranie.
#217 Numernabis
Jaka jest najnowsza wersja pod androida dostępna w sklepie Play? Nie mogę tam znaleźć wersji programu.
#218 Zuzler
Nie wiem, ale to, co teraz zostało zrobione ze statycznym rozkładem na Iphona mnie zasmuca.
#219 Numernabis
Nie wiem co zrobiono w iPhone, bo nie mam, aż jestem ciekawy
#220 Zuzler
A jakoś dziwnie się to teraz przegląda, nieintuicyjnie, powolnie.