Nowa, dostępna aplikacja, ułatwiająca korzystanie z komunikacji miejskiej - Time4Bus
Back to inne#181 balteam
Nie wiem jak wyszukać autobusy czy tramwaje z przystanku a do b, klikam moją lokalizację, potem wyszukaj adres, wpisuję i widzę tylko z tego adresu co odjeżdża, a nie z mojej lokalizacji do tego punktu, który wpisałem.
Tak samo widzę, że mogę przystanek dodać do ulubionych, mam nadzieję, że całe połączenia też jest możliwe tam wrzucić.
#182 Numernabis
źle to robisz.
Wybierasz z menu opcję Planer podróży i tutaj osiągniesz to czego chcesz.
#183 balteam
jak wejdę w menu, to mam wybrane miasto
włącz ułatwienia
mapa rozkład live
linie i przystanki live
ulubione
statyczny rozkład jazdy
ustawienia
no i reszta nieistotna typu kontakt
Jak w ustawieniach chcę ustawić ekran startowy, to też nie ma tam planera podróży
#184 djdenismusic
A ja mam inne pytanie:
Gdzie włączyć powiadomienia o nadjeżdżającym autobusie?
#185 Numernabis
Zapewne iPhone?
No cóż, ja mam na androidzie i tuż pod opcją włączania ułatwień mam właśnie planer podróży. Może w iPhone jest on w innym miejscu.
Może jak przejdziesz wszystkie dostępne przystanki w Twojej okolicy to pod spodem jest przycisk "Planer"
#186 djdenismusic
Co do planera podróży, masz na dole, w kartach.
#187 balteam
Mam andKA, nie widzę nigdzie ani na ekranie startowym, ani w menu, mam csr, ale raczej by widział
#188 Numernabis
Rozumiem, że masz najnowszą wersję?
Niemożliwe żeby na jednym telefonie nie było, ja przełączałem w ustawieniach widoki i bez względu, który wybrałem to i tak pod rpzyciskiem menu mam Planer podróży.
#189 Numernabis
Jeszcze zobacz tak:
Menu i tu jest opcja "Zmień ekran startowy", tutaj ustawia się na którym ekranie ma startować i na pierwszym miejscu, przynajmniej u mnie jest "Planer podróży"
#190 Numernabis
Aha, tak czy siak sprawdziłbym z TalkBackiem bo to może być przyczyna, ja na S8 miałem tak, że Voice Assistant nie widział mi pozycji gdzie jestem, pomijał to pole, a TalkBack widział.
#191 djdenismusic
Tak jak już mówiłem, na ekranie głównym na dole są karty, i tam jest planer podróży.
#192 Numernabis
To zależy jakiego widoku się używa, ja używam klasycznego i nie mam kart na dole. Poza tym czy włączony mam widok z kartami czy klasyczny to w menu mam planer podróży więc nie w tym problem.
#193 balteam
Apkę pobierałem dzisiaj, zerknę potem jeszcze, na dole kart też nie mam, może w tym drugim widoku by były
#194 papierek
A włączyłeś to coś dla ślepych w ustawieniach?
#195 Numernabis
Papierku, ja wyłączyłem tą opcję dla sprawdzenia i nadal mam pozycję "Planer podróży"
#196 balteam
tak, ale i bez niej nie mam. W ogóle nie widać tego na ekranie, nawet osoby widzącej pytałem.
#197 Numernabis
Tak dla upewnienia się, ostatnia wersja to 1.42.13, sprawdź jaką masz zainstalowaną.
#198 balteam
Właśnie taka
#199 Numernabis
Ja bym wyczyścił dane, odinstalował i zainstalował ponownie, może coś się skopało podczas instalacji. Pisałbym również do supportu bo to co najmniej dziwne.
#200 romanro
A ja mam pytanie, dotyczące Eltena. Czy da się tutaj zrobić coś jak arhiwizację tematu? Właśnie tworzę dwusetny wpis i jasne jest, że wiele poprzednich straciło na aktualności. Gdyby tak zwinąć poprzednie jakoś... Się da?