Co Was denerwuje/wkurza?
Back to Integracja Eltenowiczów#361 michal---
mnie denerwują niektuży ludzie, kturzy się tylko przemądrzają i przemżdrzają. I jeszcze denerwuje mnie też siorbanie zupy.
#362 Monte
Drażni mnie, że ludzie śmiecą. Jedyna dobra strona tego jest taka, że na niektórych śmieciach można zarobić.
#363 markus1234
Ostatnio denerwują mnie zbyt wysokie ceny wszelakich urządzeń dla niewidomych. Kiedy te ceny zmaleją? Przecież nie wszystkich stać na jakiś produkt, np. na drukarkę brajlowką. Niby są dofinansowania itd, ale gdyby ktoś nie chciał kupować z dofinansowania, to ma problem. Dla wyjaśnienia, nie chodzi mi o to, że chcę kupować drukarkę brajlowską, bo mi raczej się nie przyda, tylko podałem ją jako przykład, gdzie ceny urządzeń dla niewidomych są wysokie, wyższe, niż za zwykłą drukarkę czarnodrukową.
Druga rzecz, która mnie denerwuje to to, że żeby złożyć wniosek na Aktywny Samorząd, to trzeba bawić się w jakieś profile zaufane i wszystko musi być zakładane w formie elektronicznej, gdzie kiedyś, np. w 2015 roku, można było pójść do PCPR i złożyć wniosek w formie papierowej, i nikomu to nie przeszkadzało.
#364 daszekmdn
Nigdy nie zmaleją. Jeśli nawet, to nieznacznie.
#365 pollyanna
WYDAJE MI SIĘ, ŻE TUTAJĄCA POGODA SPRAWIA, ŻE CZUJĘ SIĘ NIEKOMFORTOWO. LATO JESZCZE NIE JEST, ALE JUŻ JEST GORĄCO.
#366 Monte
Hej. Podziwiam cię za twój polski, ale muszę zwrócić uwagę na dwa błędy w twoim wpisie: 1. tutejsza pogoda, nie tutająca i 2. lata jeszcze nie ma, nie lato jeszcze nie jest.
#367 Zuzler
Jaka to jest tutająca pogoda?
#368 MarOlk
Taka bliższa niż tamtająca
#369 Zuzler
Ty, a mi się skojarzyło z taką pogodą, która robi "tuut, tuut"... :D
#370 pollyanna
Dziękuję bardzo za poprawienie mojego błędu! Mam nadzieję, że kiedy w lipcu pojadę do Polski na letni kurs języka polskiego, mój polski się poprawi.
-- (Monte):
Hej. Podziwiam cię za twój polski, ale muszę zwrócić uwagę na dwa błędy w twoim wpisie: 1. tutejsza pogoda, nie tutająca i 2. lata jeszcze nie ma, nie lato jeszcze nie jest.
--
#371 skrzypenka
Nie musicie się z niej śmiać. Trochę tolerancji panno Zuzanno.
#372 Monte
Sama kiedyś popełniłam ten błąd i zgadzam się ze @Skrzypeńką.
#373 Paulinux
Ja też, bo rozumiem że może to być dla nas śmieszne, ale łatwo takimi komentarzami sprawić komuś przykrość albo zniechęcić do nauki/przebywania z Polakami
#374 Monte
Zwłaszcza, że język polski jest jednym z najtrudniejszych do nauki dla obcokrajowców.
#375 Zuzler
Wkurzacie mnie.
#376 skrzypenka
Ty nas też, bo nie można tobie zwrócić uwagi, ponieważ robi się wielka obraza majestatu. Nie obraziłyśmy cię, tylko zwróciłyśmy uwagę.
#377 djdenismusic
Cóż @zuzler. To było akurat słabe mimo swojej śmieszności.
#378 Numernabis
A mnie wkurzają ci, których wkurza, że się na nich wkurzają, bo innych wkurzyli, tych, których wkurza to co innych nie wkurza.
#379 Monte
Ludzie, spokojnie.
#380 daszekmdn
A mnie wkurza wszystko. I co? :D